Summa sidvisningar

tisdag 26 oktober 2010

Svampdags

Vecka 38

Detta var min sista vecka i paviljongen. Mådde ganska bra den här veckan, åtminstone början av den. Tränade styrketräning på måndagen och fick akupunktur på tisdagen.

På onsdagen var jag och Ponta i Alelyckan och tränade inför mixed-SM. Vi gick våra första räknevarv och det visade sig att vi hade behövt träna mer för vi gick 46 och sedan 42. Det finns några banor som är ganska svåra + att vi behöver träna mer på själva mix-spelet.

På fredagen skulle jag börja på avdelningen och gå bredvid Marcela som jag ska vikariera för, men på natten före hade jag jätteont i magen och sov ingenting, så jag var tvungen att ringa och sjukanmäla mig. Min första sjukdag sedan jag började jobba. Det kändes inte kul. Jag har världens ångest när jag ska ringa och sjukanmäla mig för när jag jobbade på Home Maid fick man alltid så mycket skit när man gjorde det. De skulle alltid försöka att övertala en att komma och jobba i alla fall. Men chefen här var inte alls sådan så det kändes inte lika jobbigt. Jag och Pontus hade planerat att åka till Värmland den här helgen så trots att jag varit hemma från jobbet åkte vi dit på kvällen. Jag tänkte att jag lika gärna kunde ligga där och må dåligt som hemma.

På lördagen mådde jag bättre efter en natts hyfsad sömn och vi hade bestämt oss för att ge oss ut i svampskogen. Tyvärr så regnade det och var ganska kallt, men vi gav oss ut ändå. Tårtmagen följde med oss för att visa de bästa ställena. Vi hittade både vanliga kantareller och trattkantareller, men inte så mycket som vi brukar hitta. Det berodde nog på att vi var lite sena i år. Annars brukar vi plocka svamp i augusti-september och nu hade det ju nästan hunnit bli oktober. Det var i alla fall härligt att vara ute i skogen. Jag tog faktiskt en vända ensam på eftermiddagen också när Ponta låg på sofflocket och snarkade. På lördagskvällen skulle vi ha lite kräftskiva med Helge och Solveig. Det var som vanligt gott med kräftor, men jag kände mig lite hängig och hade huvudvärk så jag tog det ganska lugnt och drog mig undan i tv-soffan efter maten.


Dagens fångst


Dukat för kräftskiva

På söndagen mådde jag också lite halvdåligt. Hade sovit dåligt på natten och hade ont i huvudet och magen. Vi åkte hem från Värmland ganska tidigt och tog det lugnt hemma.

Min födelsedag

Vecka 37

Detta var min näst sista vecka i paviljongen innan jag skulle börja på avdelningen. Nästa vecka ska jag börja att gå bredvid och lära upp mig lite innan min företrädare slutar. Jag har dock börjat ångra mig lite angående avdelningsjobbet och skulle helst vara kvar i paviljongen. Kommer verkligen att sakna arbetskamraterna därifrån men jag får gå dit och hälsa på dem ibland.

Denna vecka var jag på akupunktur en gång och styrketräning med sjukgymnasten en gång. Jag har även fått ett träningsprogram som jag ska göra hemma varje dag. Det är lite jobbigt för det tar cirka 15 minuter att göra. Måste komma ihåg att göra det varje dag. Har haft ganska mycket huvudvärk denna vecka också.

På tisdagen fyllde jag år, men vi hade bestämt oss för att fira det till helgen i stället så det blev en väldigt lugn födelsedag. Pontus presenter hade jag redan fått när vi var i Borås, underkläder och ett par boots som jag valde själv. Jag hade i alla fall bakat kakor som jag bjöd på på jobbet. Det var första gången jag gjorde cup cakes och de blev väldigt fina, men lite för hårda. Jag lät dem nog vara i ugnen för länge. Så här fina var de i alla fall!



På torsdagen träffade jag Annelie på Frölunda Torg. Vi tog en fika på Espresso House där jag åt en grymt god macka med chèvreost och fikonmarmelad. Det var den godaste mackan jag ätit på flera år! Efter fikat gick vi i affärer en stund. Jag var på jakt efter något nytt men hittade ingenting bara för att jag hade pengar, hehe.

På fredagen var jag hos optikern och skulle kolla synen för jag tycker att jag ser dåligt med mina linser. Det visade sig att mitt brytningsfel som jag har på vänster öga hade blivit mycket sämre sedan förra gången så det är därför jag inte ser så bra. Kanske kan hänga ihop med min huvudvärk också. Jag ska få nya linser nu som korrigerar brytningsfelet så då hoppas jag att det blir bättre.

Lördagen var en väldigt intensiv dag full med aktiviteter. Vi började redan på förmiddagen med att åka ut till Henrik, Catarina och Viktor för vi skulle ha ett extrainsatt styrelsemöte angående MOS-banan. De bjöd på lyxfrukost så det var riktigt trevligt. Efter mötet åkte jag och Ponta till Alelyckan för första gången i höst. Mixed-SM börjar ju närma sig och vi behövde känna lite på banorna. Hann bara gå igenom alla banor ett snabbt varv och känna på det lite. De hade ändrat några banor. Vet inte om det gör anläggningen svårare eller lättare. Det återstår att se när vi börjar gå räknevarv. På kvällen var vi bjudna till Torgny på hans 50-årsfest. Det blev en trevlig tillställning med mycket god mat.



Monika, jag och Lorentz

På söndagen hade jag min första huvudvärksfria dag på cirka 2 månader. Skönt att äntligen känna sig ”klar i huvudet” igen. Det passade väldigt bra för jag skulle ha lite kalas för familjen. Vi började med att städa lägenheten och sedan gjorde Ponta landgångar medan jag satte ihop en tipspromenader för och om familjen. Detta blev väldigt populärt och det visade sig vara Margita som tog hem segern. Familjen var kvar på kalas hela eftermiddagen så det var väldigt trevligt. Jag fick många fina presenter, bl a presentkort på Intersport och ett stort sängöverkast vilket vi inte hade innan. På kvällen gick vi och röstade och det blev taktikröstning från min sida.



Margita och Putte var här och firade mig

lördag 23 oktober 2010

Förlovning

Vecka 36

Vecka 36 flöt på ganska bra på jobbet. Jag har nu fått förlängt vikariat t o m 31 december vilket känns bra. Jag kommer också att få jobba på en avdelning under oktober och november då en av läkarsekreterarna där ska vara mammaledig då. Jag tror att det blir bra för kroppen att vara på avdelning ett tag där jobbet inte är lika stillasittande som i paviljongen. Kommer dock att sakna arbetskamraterna från paviljongen och den frihet man har där när det gäller flex osv. Den här veckan var det så kallad hälsovecka på jobbet med en massa intressanta föredrag. Jag gick på ett som handlade om sömn och fick lite tips om hur man ska göra för att sova bättre.

Hade en del huvudvärk denna vecka, men inte så farligt. Jag var och tränade med sjukgymnasten på tisdagen. Har bytt till att träna efter jobbet i stället för före och det passar mig mycket bättre. Jag var även i Åby simhall och simmade och bastade en gång denna vecka vilket känns bra för nacken och ryggen. På fredagen lyxade jag till det med massage. Det finns en massör hos sjukgymnasten som ger jättebra halvkroppsmassage för 290 kr. Det ska jag unna mig att gå på lite oftare.

Vi har nu börjat att riva filtbanorna på Gullbergsbro eftersom vi ska bygga en MOS-anläggning till nästa år (äventyrsgolf). På onsdagen var jag, Ponta och några andra klubbmedlemmar där och gjorde så kallat slavarbete, hehe. Vi skulle lyfta hundratals tunga plattor och stapla dem på lastpallar. Jag orkade inte lyfta så många, men jag hjälpte i alla fall till att bända upp dem med kofot.


Slavarbete, arbetsledare Viktor i mitten


På helgen var det dags för min och Pontas stora dag. Vi hade bestämt att vi skulle förlova oss denna helg och det skulle ske på en hotellweekend i Borås. Vi tog in på Scandic på lördagen och dagen spenderade vi med att gå i affärer och shoppa lite. Vi åt lunchbuffé på The golden elephant, jättegod thaimat! På kvällen bytte vi ringar och hade en romantisk kväll/natt på hotellet med god middag i restaurangen och lite spalyx i bubbelpoolen samt champagne! Känns riktigt bra att vara förlovad med Ponta nu efter 4 år tillsammans. När vi köpte ringarna och beställde graveringer tänkte vi inte på att vår stora dag blev den 11 september. Det kanske inte var ett så lyckat datum, men man lär ju i alla fall inte glömma vilken dag det är!

Middag i restaurangen på Scandic

Biff à la Lindström

På söndagen började vi dagen med god hotellfrukost och sedan åkte vi hem till Mölndal. Jag kände mig helt färdig denna dag och hade så ont i huvudet så det blev bingen nästan hela dagen. Tur att det var söndag.

fredag 22 oktober 2010

Vecka 35

Eftersom jag och Ponta var väldigt missnöjda med Nordea i Mölndal hade vi bokat in oss på ett möte på Nordea i Partille i stället. Pappa följde med oss till banken och hjälpte oss att reda ut situationen. Vi hade ju tidigare fått ett muntligt lånelöfte, men när vi sedan bad att få det skriftligt hade de plötsligt sagt att vi inte fick något lånelöfte förrän jag hade fast jobb. Detta var dock inget problem på Nordea i Partille. Vi redde ut allting och fick ett nytt lånelöfte på samma summa. Ev måste pappa gå i borgen för min del av lånet såvida jag inte fått fast jobb innan vi tar lånet. Nu är det i alla fall ordnat så nu återstår bara det svåraste – att hitta drömhuset! Sedan fiaskot med huset i Rävekärr har vi inte hittat något som varit intressant. Däremot har vi blivit lite mer kräsna. Just nu känns det som om vi ska försöka ha tålamod och vänta på att det kommer något här i trakten.

På måndagen var det en kollega som var sugen på att spela lite minigolf så vi åkte iväg till Slottsskogen och spelade en runda på äventyrsgolfen. Det var fint väder så det var riktigt roligt att spela och min kollega var ganska duktig så jag kände mig lite orolig ett tag att jag skulle få stryk! Som tur var så räckte mina 47 slag till vinst!




Tisdagen blev en glidardag på jobbet. Jobbade bara 3 timmar för sedan hade jag och Karin fått ledigt för att gå på Ortopedimässan. Det var jättekul på mässan! Först fick vi en riktigt flådig gratislunch bestående av gravad lax och en jättegod sallad. Sedan hade vi tid att gå runt i mässhallen och spana in de olika montrarna. Jag blev helt exalterad över alla gratisprodukter. Plockade på mig cirka 30 pennor och en stoooor påse godis! Jag deltog även i en tävling där man skulle spela Wii och det visade sig senare att jag vann tävlingen! Fick 2 biobiljetter vilket alltid är välkommet. Jag var också på ett föredrag som en läkare höll som handlade om sjukvården i Nepal. Det var ett intressant föredrag men det innehöll en del otrevliga bilder.

På onsdagen styrketränade jag med sjukgymnasten på morgonen. Det är verkligen tungt att träna på morgonen. Jag ska försöka att bara få eftermiddagstider i fortsättningen.

På torsdagen var jag återigen på Aktiv och fick akupunktur. Än så länge har jag inte märkt någon större förbättring av akupunkturen och sjukgymnastiken.

På helgen var det mycket att göra för vi skulle arrangera två tävlingar på Gullbergsbro, dels seriespel i div 1 där vi själva är med och dels SM för Telias anställda. Jag och Reine höll tillsammans i Telia-SM och den tävlingen gick bra förutom att skrivaren gick sönder så vi fick åka och köpa en ny mitt i tävlingen. Seriespelet gick också fint. Jag hjälpte till där lite på söndagen när Telia var färdiga. Det blev en väldigt spännande upplösning i div 1. Innan matcherna började låg vi tvåa, men hela 6 poäng efter ledande Linjen. Det hela såg näst intill omöjligt ut. Men allt gick vår väg för Linjen tog inte ett enda poäng på lördagen. Vi vann alla matcher utom mot Tuve där det blev oavgjort. Det hela kom att avgöras i sista matchen mot Linjen. Vinst eller oavgjort skulle räcka för Gullbergsbro-seger. Nästan hela matchen ledde Linjen, men till slut lyckades vi avgöra och vann med 1! Gullbergsbro kommer alltså tillbaka till elitserien nästa år!

Trots att det blev en ganska utmattande helg hann vi med ett litet Lisebergsbesök på lördagkvällen. Jag och Ponta gick dit med Reine, Henrik, Catarina och lille Viktor. Först åt vi en tacotallrik på Café Okaj och sedan tog jag, Ponta, Henrik och Viktor en tur i pariserhjulet eftersom det kommer försvinna nästa år. Jag hade åkt pariserhjulet en gång innan, men kom inte ihåg att det var så högt! Jag är nog lite höjdrädd… Jag spelade också roulette. Har inte riktigt koll på alla regler, men jag vann i alla fall 50 spänn så det var kul =).

onsdag 20 oktober 2010

Styrketräning

Vecka 34

Denna vecka kom de allra flesta tillbaka till jobbet igen som varit borta på semester. Det var roligt att se alla igen och att det återigen är hönsgård på fikarasterna! Jobbet går väldigt bra tycker jag och det tycker tydligen chefen också för nu har jag fått förlängning av mitt vikariat! Jag skulle ha jobbat t o m 30 september men nu har jag fått jobb ända till 31 december. Det känns bra. Innan jag skriver på kontraktet ska jag se om jag kan få chans att förhandla om min lön. Det borde man väl få när det är ett nytt kontrakt?

Angående min hälsa så är den fortfarande inte speciellt bra. Den här veckan var jag på akupunktur en gång och på torsdagen styrketränade jag med sjukgymnasten för första gången. Det var verkligen jobbigt. Dels är jag inte van vid att träna på morgonen och det är heller inget jag trivs med, men den här gången var jag tvungen. Trött och jävlig kom jag dit och fick kämpa en stund på en sådan där cross trainer som jag avskyr. Sen var det dags för nästa hatobjekt - pilatesbollen! Jag tycker verkligen det är svårt att träna med hjälp av en sådan boll, men det är nog ganska bra till att göra ryggövningar på. Sjukgymnasten Lena var jättehård och jag fick nästan ingen vila alls under passet. När jag styrketränar själv brukar jag vila 1 minut mellan seten, men här skulle man hela tiden varva 2 övningar och då behövde jag ingen vila mellan seten tyckte hon. Jag hoppas i alla fall att denna styrketräning ska ge resultat i form av en starkare rygg och nacke och mindre värk. På fredagen hade jag också tid hos en ortoped för att kolla rygg och nacke. Tyvärr fick jag ingen röntgen utan han bedömde det hela som insufficiens och rådde mig till sjukgymnastik i cirka 4 månader. Skulle inte detta hjälpa skulle jag få komma tillbaka för röntgen. Suck!


Det är denna hemska övning jag tvingas göra med pilatesbollen.
Jag har dock dålig balans och måste fuska lite och sätta fötterna mot en vägg...


På torsdagen hade jag och Ponta kiosken på golfen för sista gången det här året. Skönt! Vi passade även på att ha ett styrelsemöte den dagen. Det var bra att få tiden att gå lite i kiosken. Vi kom hem ganska sent ändå för att vara augusti, stängde väl omkring 21.

På fredagen var vi på middag hos Karin för Magda var på besök i stan. Det var kul att träffa henne för jag har bara träffat henne ett par gånger innan, men nu har hon flyttat hem till Sverige efter några år i Israel så nu kommer jag nog att träffa henne lite oftare.

På fredagnatten kunde jag av någon anledning inte sova utan låg vaken större delen av natten och kände mig hungrig. Därför var jag astrött på lördagen. Det blev i alla fall en liten shoppingtur till Frölunda Torg. Det har verkligen blivit fint där nu. Vi köpte en doppresent till Elias. Det blev två sagoböcker, en av H. C. Andersen och en av Elsa Beskow. På kvällen hyrde vi film och det blev en riktig chansning, en dansk film som hette ”Simon & Malou”. Tuva Novotny var med i filmen och hon pratade flytande danska. Det kändes lite skumt, men filmen var faktiskt oväntat bra.

Tuva Novotny - grym på danska!


Söndagen tillbringades i Gullbergsbro och jag förberedde lite inför nästa helgs tävling medan Ponta tränade. Jag gick också med ett träningsvarv och det blev ett klassiskt 25-varv.

tisdag 12 oktober 2010

KM

Vecka 33

Denna vecka började med att gå upp tidigt för att gå på akupunktur före jobbet. Ingen höjdare! Jag gillar verkligen inte att ha något inplanerat före jobbet, men det gick inte att få någon annan tid den här veckan. På måndagskvällen hade jag dessutom kiosken på minigolfen så det blev till att åka från ett jobb till ett annat. Hade i alla fall ”tur” med vädret för en gångs skull. Det ösregnade så vi fick gå hem redan kl 19!

På tisdagskvällen skulle vi ha kvällstävling på eb:n i Gullbergsbro. Jag hade inte hunnit träna på banorna utan hann bara gå igenom dem lite snabbt med Ponta innan tävlingen började. Därför hade jag inte väntat mig att gå så bra och det gjorde jag inte heller. Mina varv blev 31-27-28. Det gav i alla fall lite träning inför helgens KM.

På onsdagskvällen var det bio som stod på schemat. Jag, Louise och Annelie gick och såg ”Som hund och katt” i 3D och den var rätt så rolig. Det finns så många filmer jag skulle vilja se på bio, men det är ju inte så ofta man har tid nu längre. Det blir väl till att hyra dem sen när de kommer ut.

Den onda huvudpersonen i filmen "Som hund & katt"



På torsdagen skulle jag äta lunch med klassisarna Jenny och Elena, men det var bara Jenny som kunde. Det var i alla fall trevligt att träffa henne. Vi funderade lite på att ordna en middag med gänget från klassen snart. Det vore kul. Tyvärr har vi varit lite dåliga på att hålla kontakten sedan skolan slutade. Jenny och Elena är de enda som jag har träffat från klassen faktiskt.

Helgen gick helt och hållet åt till golfträning i Gullbergsbro. Vi var ett gäng som tränade ihop på lördagen. Tyvärr fick jag inte alls till det, bl a för den förbannade ”mosbrickan” som jag har jättesvårt för. Blir 3 eller 4 varje gång nästan. Mina varv blev 28, 29 och 31.



Hatbanan


På söndagen var det då dags för KM. Som enda dam i klubben var jag ju ensam i min klass och skulle automatiskt vinna. Det gjorde att jag kunde spela avslappnat och ta det som träning och nu verkade spelet falla på plats. Förutom ett dåligt varv gick jag bara gröna och mina varv blev: 24-24-30-24-23-22. Var riktigt nöjd med denna tävling! Mitt 22-varv var ju också årsbästa på den anläggningen.

Filt-DM

Vecka 32

Denna vecka mådde jag inte speciellt bra. Hade mycket besvär ifrån nacken och huvudvärk som följd. Jag jobbade ändå hela veckan vilket jag är stolt över! Har än så länge inte varit hemma från jobbet någon gång och det är ju bra i och med att jag har vikariat och vill göra ett gott intryck. Tror att arbetsgivaren tycker att närvaro är ganska viktigt. Jag var på akupunktur både måndag och torsdag. På fredagen lyxade jag till det med en massage på Aktiv Sjukgymnastik. Det kostade 290 kr för 35 minuters halvkroppsmassage och det var det verkligen värt. Det var en jättebra massör som verkligen kunde jobba loss i musklerna. Jag var väldigt stel till vänster i ryggen och det riktigt knastrade när hon masserade. Efteråt kändes det väldigt bra. Jag tror jag ska unna mig att gå på en sådan massage en gång i månaden.

På tisdagen var jag på Åbybadet och simmade. Tänkte att det skulle vara bra för nacken och det kändes väldigt bra att simma också. Simmade 1000 meter och det tog ungefär 40 minuter. Passade också på att basta. De hade gjort om lite på Åbybadet och bl a byggt en ny bastu på damernas. Körde även ett pass på gymmet den här veckan, på torsdagen. Om jag kan gymma en gång varje vecka och simma en gång måste ju det vara tillräckligt med motion så det ska jag sikta på.

Jag var också ute i Tuve och tränade två gånger denna vecka. Båda träningarna gick bra och jag gick 31 respektive 34 på ett filtvarv.

På lördagen skulle individuella DM gå av stapeln, men eftersom jag känt mig hängig hela veckan så hade jag inte anmält mig. Ponta skulle spela så jag följde med och tittade på i alla fall. Passade också på att inviga vår nya kamera, en Canon Ixus 130.
På söndagen var det min tur att tävla för då var det lag-DM. Laget bestod av mig, Ponta, Lorentz, Janne, Reine, Kari, Staffan och Tomas. Det var ganska tuffa väderförhållanden för första varvet var det så stekande varmt att det var rent olidligt ute på banan (finns nästan ingen skugga i Tuve) och andra varvet kom det rejäla regnskurar så det blev avbrott ett par gånger och väldigt blöta, tungspelade banor. Mitt första varv blev bra, 32. Det andra varvet blev 38, inte så bra men jag skyller på regnet och avbrotten. Då brukar det gå lite sämre. Totalt ett snitt på 35 vilket var okej. Tyvärr gick det inte så bra för vårt lag som helhet och vi lyckades inte erövra några medaljer detta DM. Vi kom 4:a av 7 lag.




Jag spelar klacken


Jag och Ponta före regnet

måndag 11 oktober 2010

Vecka 31

Vecka 31

Denna vecka började med huvudvärk och fortsatte med huvudvärk. Jag har fan nästan huvudvärk varenda dag. På onsdagen tyckte jag att det hade gått för långt och sökte återigen på vårdcentralen. Läkaren upplyste mig om att det var spänningshuvudvärk (som om jag inte visste det) och han tyckte att jag skulle gå till en sjukgymnast och få hjälp. Det ska jag ju nästa vecka när hon kommer tillbaka från semestern. Han tyckte också att jag kunde ta Paraflex och Voltaren vid behov. Tydligen kan jag ta dessa tabletter varenda dag så länge inte magen säger ifrån. Jag har ändå lite svårt att tro att det inte är skadligt att ta Voltaren varje dag. Dessutom hjälper inte tabletterna så mycket. Voltaren kapar den värsta huvudvärken, men jag blir aldrig smärtfri. Han sa också att det var viktigt att jag motionerade när jag har ett så stillasittande jobb. Ska försöka att träna på gym och om jag inte hinner/orkar så ska jag i alla fall gå en promenad efter jobbet. Får försöka tänka på detta. Jag vet inte vad jag hade hoppats att läkaren skulle säga, men jag kände mig i alla fall besviken. Men jag antar att jag får satsa på sjukgymnasten.

På kvällen kom lille Dumle på besök i ett par timmar eftersom Lolla fyllde år och skulle fira på Mañana. Det var bra för vi gick en långpromenad uppe på Safjället och det är mycket roligare när man har hundsällskap.

På torsdagen blev det bara en promenad på 3 km efter jobbet, men på fredagen orkade jag med att gå till gymmet.

Helgen blev en golfhelg med träning inför DM på Tuves filtbanor. Tycker det är så roligt att spela filt jämfört med eb. Träningen gick bra och mina varv blev 32-36-36-28.