Summa sidvisningar

tisdag 31 juli 2012

Sommarvecka

 Vecka 30

Veckan började med ett kortare besök på jobbet. Jag och Alfons var ute och gick åt det hållet och bestämde oss för att stanna till och ta en fika med kollegorna i paviljongen. Det var inte så många där eftersom det var mitt i semestern, men de fyra som var på plats verkade uppskatta att vi kom förbi.

På tisdagen var det kanonväder och vi var bjudna till Louise, Johan och Viktor på lite grillning. Även Annelie var där. Pojkarna började med att ta ett bad i Viktors pool. Alfons som är van vid lite varmare vatten vågade först inte hoppa i, men efter en stund ville han också i och plaska!



Sedan blev vi bjudna på jättegod grillmat och efterrätt i form av jordgubbs- och rabarberpaj. Jättegott alltihop! Efter maten spelade vi ett spel som heter Besserwisser. Det hade jag aldrig spelat innan, men det var jättekul! Tyvärr så var Johan lite väl överlägsen och vann ganska lätt. Jag får skylla på att jag missade regelgenomgången och la upp taktiken lite fel. Nästa gång ska han allt få en match!

Onsdagen blev en lugn hemmadag, eller ja så lugn en dag kan bli nu för tiden. Det gäller ju att ha ögon i nacken och vara snabb som vinden för Alfons hinner ställa till med mycket om man vänder ryggen till i 30 sekunder. Här har han t ex fått tag i en toarulle som stod på bordet. På ett litet kick har han demolerat den till strössel och se bara så nöjd han är!


 

Alfons har också börjat ställa sig mot det nedersta trappsteget. En dag när jag stod och diskade så frågade Pontus plötsligt "Var är Alfons?". Då hade han redan hunnit upp till tredje trappsteget! Det är ju tur att det inte händer mer än det gör... Efter det satte vi i alla fall upp IKEA-grinden där nere så nu är det en fara mindre på nedervåningen. Nu har vi grind både uppe och nere. Här visar Alfons upp grinden samt sin nya pyjamas med bilar.


Om några andra föräldrar läser det här kan jag varmt rekommendera IKEA:s grind som kostar 350 kr. Vi köpte en annan grind på Biltema som vi har på övervåningen. Den var lite billigare, men det var det inte värt för den var mycket krångligare att sätta upp.

På torsdagen var det jättefint väder. Jag och Alfons gjorde en liten utflykt med Ulrika och Elias till Stensjön. Jag hade först tänkt promenera dit för jag hade mätt ut på funbeat att det var 3,5 km. Alfons blev dock arg efter halva vägen så då hoppade vi på en buss i stället. Det var jättehärligt uppe vid Stensjön. Dit åker jag gärna fler gånger! Den här gången var Alfons väldigt intresserad av Elias. Har nog aldrig sett honom så nyfiken på ett annat barn förut. Han var framme och buffade på honom som en katt. Tyvärr så hann vi inte bada så årets premiärdopp får vänta ett tag till. Detta måste vara bottenrekord för mig.

På fredagen var vi på Liseberg och såg på Carl-Einar Häckners varieté tillsammans med Annelie och två kompisar till henne. Det var kul att vi hann med detta även i år eftersom det har blivit en tradition. Carl-Einar var bra som vanligt. Alfons var väldigt fascinerad av en tjej som snurrade runt i rockringar, men han blev lite rädd för en del höga ljud som förekom under föreställningen så vi fick sätta oss lite längre bak.

Lördagen tillbringades i Varberg. Vi började med en god fika och sedan blev det en tur på stan eftersom det var shoppinghelg. Jag köpte en liten skjorta och ett linne till Alfons på HM. Tänkte att skjorta är ju ett bra plagg när det är varmt och man ska vistas i solen, för det täcker ju armarna, men är ändå inte så varmt att ha på sig som en långärmad body.



Jag lägger också ut en bild på två pyjamasar och halksockor som han fick av gammelmormor förra veckan.



Efter promenaden blev det lite gåträning med mormor innan vi åt goda sallader från Campino till middag.


Söndagen blev en riktig fixardag för oss. Vi har länge tänkt hjälpa till och klippa den stora gräsmattan runt radhuslängorna som bostadsföreningen har tillsammans. Man får 200 kr avdrag på hyran och det är ju inte fel. Tyckte också det kunde vara kul att testa eftersom jag aldrig har kört en åkgräsklippare förut och det var faktiskt riktigt skoj! Klipper lätt gräset där ute igen. Vi passade också på att städa hemma och fixa lite på framsidan av huset samt en handling. På kvällen belönade vi oss med en middag på Mr Johansson tillsammans med Annelie. Gott!

söndag 29 juli 2012

Alfons och gammelmormor

Vecka 29

På måndagen var jag fortfarande riktigt dålig med feber på 39.3. Ponta kunde inte ta ledigt från jobbet eftersom de var en man kort. Som tur var så hade mamma semester och kunde komma och passa Alfons. Det var tur för jag hade inte klarat att ta hand om honom i det skicket jag var.

Mamma kom upp även på tisdagen och passade Alfons. Då kände jag mig något bättre och febern hade gått ner till 38,2.

På kvällen skulle vi ha gått till Karin för Magda var på besök med tvillingarna. Pontus och Alfons gick dit i alla fall och jag fick stanna hemma och vila. Alfons fick den här fina pyjamasen i present av sin farmor.


På onsdagen kände jag mig lite bättre och klarade av att passa Alfons. Hade fortfarande feber, 38,1, men kände mig lite piggare. Ponta gick hem lite tidigare och hjälpte mig på eftermiddagen. Nu har Alfons blivit mycket bättre på att leka själv. Han är mycket mer nöjd nu när han kan krypa och resa sig upp och han har så mycket att upptäcka. Det är skönt att han kan sysselsätta sig själv, men man får vara på sin vakt hela tiden och passa honom så att det inte händer några olyckor. Han har t ex klättrat upp i barskåpet på bilden några gånger och en gång ramlade han när han skulle klättra ner igen.



Diskmaskinen är också väldigt spännande och i perfekt höjd att stödja sig på.



På torsdagen var jag äntligen feberfri och orkade ge mig ut på en promenad för första gången på flera dagar. Jag hade hört att en barnklädesaffär i området (Lilla ungen min) hade utförsäljning, 50 % på allt, så jag beslöt mig för att gå dit. Jag fyndade dessa kläder till Alfons för 129 kr sammanlagt, två matchande dressar och tre par halksockor. Det kommer nog att behövas framöver för lilleman är väldigt sugen på att lära sig gå redan.


När jag kom ut ur affären mötte jag Karin, Magda och tvillingarna så vi hade följe en bit (efter att även Magda shoppat loss på Lilla ungen min). Det var kul att få se tvillingarna i alla fall. De hade blivit så stora och det skiljde inte mycket alls på dem och Alfons i storlek. Hoppas att vi kan träffa dem snart igen!

På lördagen var jag så gott som frisk vilket var tur för vi var inbjudna till Varberg på en fika eftersom mormor var där på besök och så gärna ville träffa Alfons. Vi började med att gå en sväng på torget i Varberg eftersom det alltid är marknad där på lördagarna. Jag fyndade lite blommor som jag ska plantera på framsidan av huset, nejlikor, lobelia och campanula. Köpte också en bukett blommor till mamma. Därefter blev det lite härligt trädgårdshäng i det fina vädret. Mamma tog fram en balja med vatten som Alfons tyckte det var roligt att plaska lite i.




Mormor tyckte det var jätteroligt att träffa Alfons. Hon har bara träffat honom två gånger innan och tyckte att det hade hänt så mycket sedan sist. Det har det verkligen! Förra gången hon såg honom (i slutet på maj) så kunde han varken sitta själv eller krypa och nu till och med reser han sig själv. Han har också börjat prata lite mer än tidigare, men säger inga riktiga ord ännu.


tisdag 24 juli 2012

Halsfluss och åttamånaderskontroll

Vecka 28

Veckan började med en lugn måndag. Det har blivit så att måndagar oftast är en lugn hemmadag för mig och Alfons då vi behöver ta igen oss efter helgen. Nu när Alfons lärt sig krypa är hans nästa mission att lära sig stå. Detta övar han på dagarna i ända. Han kan ta tag i allehanda möbler och dra sig upp till stående för att sedan stå och balansera. Ibland släpper han taget med ena handen för att försöka dra ner något som han hittar. Fjärrkontrollen är t ex väldigt populär. Här står han och håller sig i skrivbordet.


På tisdagen var det dags för ett besök på BVC och Alfons åttamånaderskontroll. Alfons vägde nu 7970 gram och var 69 cm lång. Han är en ganska liten kille verkar det som. Kelley tyckte att jag skulle börja ge nom två lagade mål mat om dagen samt två grötmål. Innan har han ju fått två grötmål och ett lagat mål så detta kanske kan göra susen på vikten. Hon tyckte också att det var hög tid att börja lägga Alfons och lära honom att somna själv. Detta känns nästan som ett omöjligt uppdrag, men vi får försöka. Han skulle nog behöva lägga sig lite tidigare, för som det är nu brukar vi lägga oss alla tre vid 21.30. Annars var allting bra med Alfons och Kelley tyckte att han var duktig på att krypa. Hon trodde att han skulle kunna gå nästa gång vi ska dit då han kommer att vara tio månader.

På onsdagen hade vi bestämt träff med Ulrika och Elias i Mölndals stadspark. Jag tog med muffins och rån så vi hade lite picknick. Det var mysigt! Elias är två månader yngre än Alfons, men är nog minst lika stor nu! Ändå känns det som att vi har mycket gemensamt då båda pojkarna är lite dåliga på att sova. Det är skönt att få prata av sig med andra mammor ibland som har liknande problem och förstår ens situation.

På onsdagskvällen började jag få ont i halsen och tänkte "nej, inte förkylning nu igen!". På torsdagen var det likadant, men hade inte blivit förkyld direkt, men väldigt ont i halsen och hade lite feber också. Det blev en lugn hemmadag, men jag och Alfons besökte lekparken som ligger i närheten för första gången och Alfons fick prova gungan. Han verkade inte överförtjust. Tycker nästan han ser lite rädd ut!




På fredagen mådde jag ännu värre, hade ont i halsen och öronen samt hög feber, 38,6. Jag hade heller inte kunnat sova ordentligt på två nätter så var väldigt sliten. Jag välkomnade helgen då jag kunde få lite mer avlösning med Alfons.

Även fredagsnatten blev i det närmaste sömnlös och på lördagen var jag ett vrak. Pontus var snäll och tog hand om Alfons så gott som hela dagen så att jag kunde vila. På kvällen hade jag nästan 39 graders feber och jätteont i halsen. Jag tittade i spegeln och upptäckte jättestora mandlar med vita fläckar på. Behövde inte vara läkare för att förstå att jag hade drabbats av halsfluss för första gången i livet (vad jag kan minnas).

På söndagen uppsökte jourcentralen i Mölndal som hade flyttats från Åby till Mölndals sjukhus. Det gick ganska smidigt. Jag hade väntat mig långa köer, men behövde "bara" vänta i cirka 40 minuter. Läkaren tittade i halsen och konstaterade genast att jag hade halsfluss och tänkte skriva ut penicillin. Jag frågade om amningen och ifall det gick att kombinera. Då tyckte hon att man skulle ta ett halsprov och ett blodprov för att kontrollera vilka bakterier det var. Det visade sig inte vara streptokocker grupp A som är de som måste behandlas med antibiotika till varje pris. De bakterier jag hade skulle kunna läka ut av sig självt. Kände mig lite deppad efteråt för jag visste att jag skulle få dras längre med den här jobbiga infektionen nu. Men vad gör man inte för Alfons? På kvällen slog jag rekord i feber med 39.5 grader. Det är det högsta jag haft i vuxen ålder.

Den här veckan blev ganska tråkig för Alfons då vi mest varit hemma. Han fick i alla fall börja använda en ny leksak, ett torn. Det tyckte han var riktigt kul att leka med!



lördag 21 juli 2012

Alfons har feber

 Vecka 27

Veckan började riktigt illa med en sömnlös natt kantad av magsmärta. Var riktigt seg hela måndagen och fick ställa in en träff med Karin och Harry till Alfons stora besvikelse. Ponta var snäll och tog med Alfons till jobbet de sista timmarna på dagen så att jag kunde ta igen mig.

På tisdagen mådde jag bättre igen och kunde njuta av det fina vädret. Jag hade gjort ett nytt försök att bjuda hem Asya och Daniil på fika och trädgårdshäng och det blev en härlig eftermiddag. Pojkarna fick leka på en filt och prova hallon och blåbär som Asya hade med sig. Alfons verkar gilla hallon men inte blåbär!


Även onsdagen bjöd på 25 graders värme och vad passar då inte bättre än ett bad ute i trädgården? Alfons verkade tycka det var extra kul att bada ute och plaskade så det stod härliga till! Även jag blev ganska blöt!




På torsdagen var vi bjudna till våra nya vänner Maria & Siri i Toltorpsdalen. Jag promenerade dit med Alfons, men det var ganska lång och branta backar så det blev ett riktigt träningspass för en otränad mamma! Som tur var fick vi rabarberpaj och kaffe att ta igen oss med på verandan när vi kom fram (okej, Alfons fick nöja sig med barnmatspuré och banan, men det är ju inte det sämsta). Även Cissi, Emil och Emma var där som Alfons känner sedan tidigare. Det var roligt att se att Alfons kunde leka själv med de andra barnen i säkert en halvtimme utan att jag ens behövde ingripa. Han verkar roa sig bättre när han har andra barn omkring sig. Han fastnade också för en av Siris leksaker som lät när man tryckte på den och jag kom att tänka på att han inte har några leksaker som låter. Vi kanske ska köpa något sånt till honom! Efter en mysig eftermiddag med babyhäng traskade jag och Alfons hemåt igen. Jag hann inte många meter innan han slocknade i vagnen och sov hela vägen hem.

På torsdagsnatten var Alfons ovanligt ledsen och skrikig och han visade sig vara brännhet när jag kände på honom. Feber! Detta var första gången han haft feber och jag blev såklart orolig och ville gå upp och tempa honom mitt i natten, men det tyckte Pontus var onödigt. Jag väntade i stället tills det blev morgon och då hade han 38,6. Jag googlade lite på feber och fann att jag nog inte behövde ge honom något febernedsättande då han verkade hyfsat pigg ändå. Han åt lite sämre än vanligt, men fick i alla fall i sig en del. Han var lite gnällig, men orkade ändå hålla igång och leka lite grann och då brukar det nog inte vara någon fara. Vi stannade i alla fall hemma och fick återigen ställa in en träff med Karin & Harry. Förutom feber så var det inget fel på Alfons och efter att ha inspekterat hans mun kom jag fram till att febern nog berodde på att han har en ny tand på gång, den ena framtanden!

Fredagsnatten blev riktigt jobbig med en febrig och gnällig kille som ville amma hela 6 gånger! Mina stackars bröst! Nu har jag börjat trappa ner amningen så att Alfons äter frukost, lunch och kvällsmat och jag ammar bara tidigt på morgonen, på eftermiddagen, sent på kvällen och på natten så en sådan här natt var jag riktigt van vid även om han brukar amma ett par gånger nattetid. Febern höll också i sig på lördagen upp till 38,7 som mest. Vi bestämde oss ändå för att åka till Varberg och grilla med mamma och pappa för Alfons var hyfsat pigg och har det ju lika lugnt och skönt i Varberg som hemma. Vi ville också gärna ha lite bärhjälp eftersom han ville bli buren mer än vanligt så det var bara skönt att åka dit. Vi åkte dit efter lunch och vädret var hyggligt så vi började med en härlig promenad följt av fika med rabarberpaj. På kvällen kom Putte & Margita och vi grillade och kunde sitta ute hela kvällen. Alfons fick prova min gamla hokuspokus-stol och den verkade han gilla. Han fick också se såpbubblor för första gången vilket han var mycket fascinerad av!



Senare på kvällen körde vi också en omgång MIG som jag vann! Nu var detta inte riktigt så stor bragd som man kan tro för pappa fick nämligen inte vara med och spela eftersom han alltid vinner. Han fick i stället agera barnvakt vilket han inte hade något emot!


På söndagen hade Alfons feber gått över så vi hörde av oss till Karin & Harry och frågade om de ville gå på Liseberg. Detta nappade hela familjen på så det blev en tur dit. Alfons, Harry & Tyra tog en åktur på ponnykarusellen och vi vuxna fick spela lite på hjulen. En Lisebergsglass slank ju också ner som det brukar när man är där!


Den här veckan har lilleman fortsatt att klättra på möblerna hemma. Vi har fått flytta undan flera saker som är farliga för honom. Bland annat har han smakat på både en amaryllis och en fredskalla. Som tur var är de inte så väldigt giftiga. Här står han vid tv-bänken och hejar under fotbolls-EM-finalen!


fredag 20 juli 2012

Babyträffar och bättre motorik

 Vecka 26

Den här veckan började med en riktigt rolig måndag. Vi var bjudna till Ann och Irmeli från babysimmet på en liten babyträff. De visade sig bo inte mer än 1,5 km från oss. Irmeli är född samma dag som Alfons och hon är också en väldigt aktiv unge! Hon var jättebra på att krypa nu och kunde även resa sig riktigt bra. Alfons fick också stila för kompisarna och visa att han nu lärt sig krypa och sitta stadigt! Det var sju mammor med bebisar där varav vi kände två sedan tidigare, Anki med Alma och Ulrika med Elias.



Även på tisdagen var det babyträff hos Ann, men då var det lite lugnare med "bara" fyra mammor och bebisar. Det var Asya och Daniil samt Ulrika och Elias. Det var även en ny mamma där som också var trevlig, Maria med Siri. Siri var lite äldre än Alfons (tre månader äldre tror jag) och hon var en jättecool unge. Hon hade ett roligt läte för sig som lät ungefär som när man growlar. Det roliga var att Alfons lät jättemycket så dagen därpå så nu har han kommit upp i en ålder då han tar efter andra barn.

På onsdagen var vi trötta efter en jobbig natt så då blev det en lugn dag hemma med lite trädgårdshäng. Både Alfons och jag gillar att slappa på en filt under parasollet!



Även torsdagen blev lugn. Alfons och jag var visserligen pigga, men alla verkade upptagna på annat håll. Det var i alla fall fint väder så det blev lite promenader och trädgårdshäng i alla fall. Alfons invigde sin nya linnebody.


På fredagen hade vi bjudit hem Asya och Daniil på fika, men tyvärr så vaknade jag med en sprängande huvudvärk som eskalerade under dagen så vi fick ställa in det. Jättetråkigt!

Helgen blev ovanligt lugn för att vara oss. På lördagen gjorde vi inget särskilt, men på söndagen åkte vi till Lindome och hälsade på Conny och Asta. Vi hade inte träffat dem sedan före jul så de tyckte Alfons hade blivit väldigt stor. Alfons fick en present av Conny i form av två IFK-nappar. Conny verkar väldigt rädd att Alfons ska börja hålla på fel lag, t ex GAIS eller AIK.

Den här veckan har Alfons börjat ta tag i möbler och resa sig en hel del. TV-bänken är helt perfekt i höjd så där tillbringar han en hel del tid.



I helgen invigde vi också sittvagnen och hans nya hoodtröja med öron. Alfons verkar inte överförtjust i sittvagnen tyvärr. Ibland tycker han det är kul och sitter och ser sig omkring, men han verkar inte uppskatta att vara fastselad i vagnen.


Han har också blivit bättre på att krypa vilket syns på den här lilla filmsnutten! Glad är han också!


tisdag 10 juli 2012

Regnig midsommar

Vecka 25

Den här veckan började med en lugn måndag hemma, bara Alfons och jag. Det är skönt att ta en dag för oss själva ibland. Alfons sover fortfarande riktigt dåligt på nätterna så man är ju trött för det mesta. Han brukar dock vilja sova någon timme på förmiddagen och då passar jag på att vila lite. På kvällen var vi ute på golfen en sväng och gick på medlemsmöte. Annars ligger golfen på is för tillfället. Har inte spelat sedan i april.

På tisdagen hade vi ingenting att göra så vi tog en sväng till ortopeden och hälsade på kollegorna. Det var ett tag sen vi var där nu så det var jättekul att träffa dem. Döm om min förvåning när fyra olika personer frågade mig om jag verkligen skulle börja jobba i september. Det hade jag själv ingen aning om. Får nog ta ett snack med chefen och reda ut saker och ting. Det måste ha blivit något missförstånd för jag har i alla fall tänkt vara hemma till november, förhoppningsvis längre. Vill helst inte börja jobba alls förrän Alfons har slutat att amma på natten så att Pontus kan ha honom på nätterna om jag ska jobba.

På kvällen var det fotboll igen, Sverige - Frankrike. Jättetråkigt att matchen inte ens betydde något, men jag och Alfons hejade på Sverige i alla fall! Och det blev ju en bra match. Synd att de inte klarade av Ukraina i första matchen.


På onsdagen var det härligt sommarväder och Putte och Margita kom på besök. Vi tillbringade eftermiddagen i trädgården med att fika och sola. (Alfons fick hålla sig i skuggan). När Ponta kom hem gick vi och åt på Mr Johansson, för Margita hade inte varit med förra gången när vi var där med familjen. Alfons skötte sig fram till desserten då han började gallskrika, men då var det ju nästan dags att åka hem.


Alfons fick en fin present av Putte och Margita. De här coola tröjorna. Observera de små öronen på hoodtröjan överst. Han kommer att bli supersöt i den!


På torsdagen var det också härligt väder så Alfons fick inviga parasollet som vi fått från golfen. Nu kan även Alfons njuta av trädgården i skuggan av GB-parasollet.



Så kom midsommarafton och vi hade inga planer. Hade funderat på att åka till Värmland, men eftersom det skulle bli regn hela helgen beslutade vi oss för att bara vara hemma och helt enkelt bojkotta midsommar. Vi åkte ut en sväng till Askim på förmiddagen då det fortfarande var uppehåll och tittade lite på golfträningen. Jag passade också på att visa Alfons havet för första gången. Det tyckte han var fint. Vattnet var dock iskallt. Jag gick i en bit och kände. På kvällen hade vi tänkt gå till Liseberg, men regnet öste ju ner så det blev en hemmakväll i stället. Här sitter Alfons och spanar ut på regnet.


Även om vi inte gjorde så mycket under midsommarafton och midsommardagen så hände det väldigt mycket för Alfons. Han har länge varit på gång med krypningen, men under dessa dagar tog det verkligen fart och man kan nu säga att han kan krypa ordentligt! I samma veva har han också blivit stabil med att sitta alldeles själv och han passade även på att resa sig mot en bänk för första gången. Nu blir det till att barnsäkra hemma!


På söndagen skulle vi till Varberg och vi passade på att ta en vända till Ullared också. Vi hade inte varit där sedan i vintras och för Alfons var det premiär! Tyvärr så var detta den värsta gången jag har varit i Ullared. Så mycket folk! Vi slog också bottenrekord i handling och kom inte ens upp i en tusenlapp. Det kanske var bra i och för sig! Vi köpte mest kläder till Alfons. Det blev tre Alfons-pikéer, en Alfons-body och en linnebody. Randigt är det som gäller!


Efter cirka 40 minuters köande kunde vi betala och åka vidare till Varberg. Vi gav Alfons lite mat hemma hos mamma och pappa och begav oss sedan till Zorba där vi intog en god middag i form av souvlaki med klyftpotatis och tsatsiki. Gott! Det blev en mysig eftermiddag/kväll i Varberg, men nu får det nog dröja ett tag innan vi besöker Gekås igen.

lördag 7 juli 2012

Alfons 7 månader

Vecka 24

Den här veckan inleddes med att Alfons fyllde 7 månader. Alla som har barn säger att tiden går så fort och det kan jag verkligen hålla med om. De första 7 månaderna har gått i rasande tempo, kanske också för att barn utvecklas så himla snabbt i början. Jag tycker Alfons lär sig nya saker hela tiden.

På tisdagen hade jag bjudit hem en ny väninna, Karin, som bor i samma kvarter som vi. Hennes son, Harry, är en månad äldre än Alfons. Hon hade också med sig sin dotter Tyra som jag tror är 2,5. Alfons verkade tycka det var kul att få besök av två barn. Harry fick också ge honom en lektion i hur man kryper och reser sig mot saker. Mest fascinerad var nog Alfons dock av Tyra som var full av energi och sprang runt och hoppade. Då skrattade han jättemycket! Det är roligt att ha lärt känna en barnfamilj här i området för de flesta mammor jag känner bor på andra sidan motorvägen i Mölndal.

På onsdagen hade vi föräldragruppsträff. Det var en man där från Trafikverket (tror jag) och berättade om säkerhet med barn i bil. Han visade också lite olika bilstolar och berättade vad man bör tänka på när man köper bilstol. Han var bra och väldigt rolig också. Tyvärr så har vi redan slagit till och köpt en stol så det var synd att inte den här informationen kom lite tidigare. Men jag tror ändå att vi har fått tag i en bra bilstol. Det blev en Britax highway Harry som vi köpte till ett förmånligt pris på Jollyroom.

På torsdagen tog jag och Alfons en långpromenad ut till Sisjön tillsammans med Emma med Theo och Ann med Irmeli. Det var trevligt även om vädret inte var det bästa, blåsigt och kallt. Alfons höll ut ganska länge i vagnen, men sista biten fick jag bära honom i selen. Väl framme i Sisjön var vi trötta och slank in på ett nyöppnat café inne i Willysgallerian. Sedan gick vi till Barnens hus och jag tittade lite efter gåstol samt en pyjamas till Alfons men hittade ingenting som passade.

På fredagen var vi hemma hos Johan, Louise och Viktor för att se på när Sverige skulle spöa England i fotboll. Det såg ju bra ut länge, men slutade illa, tråkigt. Det var i alla fall en spännande match att se.

Lördagen blev rätt så lugn. Då vi inte hade något inplanerat tog vi en tur till ÖB och inhandlade en vaxduk. Alfons kladdar ju en hel del när han äter så det behövs verkligen. Tyvärr är de flesta vaxdukar riktigt gräsliga, men den här tyckte jag var ganska smakfull och passar in i vårt kök.


När vaxduken var inhandlad och på plats var det dags för lite andra köksbestyr, nämligen bakning. Den här gången blev det muffins med björnbär. Mums!



På söndagen blev vi inbjudna till Varberg på en spontanfika. Alfons tog med sig sin nya boll för att visa några trick. Här tränar han lite på att sitta med mormor.



Den här veckan har Alfons blivit allt stadigare, men behöver fortfarande lite stöd för att sitta.

fredag 6 juli 2012

Nya utmaningar

Vecka 23

Från och med denna vecka började Ponta jobba heltid vilket gjorde att jag och Alfons fick gå igenom det som de flesta andra mammor gjort för länge sedan - att vara själva en hel arbetsdag. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte var en jobbig omställning. Innan har Ponta tagit Alfons en stund på morgonen så att jag har kunnat sova lite längre efter nattens ofta dåliga sömn. Det var ganska jobbigt att inte få hjälp med detta. Dock så har Alfons kunnat koppla av och sova lite mer på dagtid nu när vi är själva hemma och det är ju skönt.

Nu har den lille plutten blivit så stor att han kan börja använda storlek 74, bl a den här snygga outfiten som han fick av Dick och Margaretha med familj när han var ganska så nyfödd.


På onsdagen var det ju röd dag, nationaldagen, så det var skönt med lite mjukstart. Vädret var riktigt bra så vi passade på att fixa i ordning i trädgården. Nu är målaren äntligen klar så det är fritt fram att vara i trädgården igen. Vi oljade utemöbler, klippte gräset och häckarna och planterade och sådde lite.

I veckan fick Alfons sin första riktiga boll. Han verkar tycka att den är riktigt rolig! Eller så är det de fina färgerna som han gillar.






På fredagen hade vi bjudit hem Annelie som vi inte hade träffat på cirka två månader. Herregud vad tiden går! Vi hade tänkt grilla, men regnet öste ner så det blev till att steka fläskfilén i stället. Det blev ändå en mysig kväll.

På söndagen kom mamma, pappa och Putte upp till Göteborg och vi gick ut och åt på Mr Johansson. Alfons uppförde sig rätt så bra. Han är ju van restaurangbesökare vid det här laget och på Mr Johansson får han nog betraktas som stammis.

Den här veckan har Alfons börjat närma sig att kunna krypa. Han har lärt sig att gå upp i position som nedan och ta något steg.