Summa sidvisningar

tisdag 10 juli 2012

Regnig midsommar

Vecka 25

Den här veckan började med en lugn måndag hemma, bara Alfons och jag. Det är skönt att ta en dag för oss själva ibland. Alfons sover fortfarande riktigt dåligt på nätterna så man är ju trött för det mesta. Han brukar dock vilja sova någon timme på förmiddagen och då passar jag på att vila lite. På kvällen var vi ute på golfen en sväng och gick på medlemsmöte. Annars ligger golfen på is för tillfället. Har inte spelat sedan i april.

På tisdagen hade vi ingenting att göra så vi tog en sväng till ortopeden och hälsade på kollegorna. Det var ett tag sen vi var där nu så det var jättekul att träffa dem. Döm om min förvåning när fyra olika personer frågade mig om jag verkligen skulle börja jobba i september. Det hade jag själv ingen aning om. Får nog ta ett snack med chefen och reda ut saker och ting. Det måste ha blivit något missförstånd för jag har i alla fall tänkt vara hemma till november, förhoppningsvis längre. Vill helst inte börja jobba alls förrän Alfons har slutat att amma på natten så att Pontus kan ha honom på nätterna om jag ska jobba.

På kvällen var det fotboll igen, Sverige - Frankrike. Jättetråkigt att matchen inte ens betydde något, men jag och Alfons hejade på Sverige i alla fall! Och det blev ju en bra match. Synd att de inte klarade av Ukraina i första matchen.


På onsdagen var det härligt sommarväder och Putte och Margita kom på besök. Vi tillbringade eftermiddagen i trädgården med att fika och sola. (Alfons fick hålla sig i skuggan). När Ponta kom hem gick vi och åt på Mr Johansson, för Margita hade inte varit med förra gången när vi var där med familjen. Alfons skötte sig fram till desserten då han började gallskrika, men då var det ju nästan dags att åka hem.


Alfons fick en fin present av Putte och Margita. De här coola tröjorna. Observera de små öronen på hoodtröjan överst. Han kommer att bli supersöt i den!


På torsdagen var det också härligt väder så Alfons fick inviga parasollet som vi fått från golfen. Nu kan även Alfons njuta av trädgården i skuggan av GB-parasollet.



Så kom midsommarafton och vi hade inga planer. Hade funderat på att åka till Värmland, men eftersom det skulle bli regn hela helgen beslutade vi oss för att bara vara hemma och helt enkelt bojkotta midsommar. Vi åkte ut en sväng till Askim på förmiddagen då det fortfarande var uppehåll och tittade lite på golfträningen. Jag passade också på att visa Alfons havet för första gången. Det tyckte han var fint. Vattnet var dock iskallt. Jag gick i en bit och kände. På kvällen hade vi tänkt gå till Liseberg, men regnet öste ju ner så det blev en hemmakväll i stället. Här sitter Alfons och spanar ut på regnet.


Även om vi inte gjorde så mycket under midsommarafton och midsommardagen så hände det väldigt mycket för Alfons. Han har länge varit på gång med krypningen, men under dessa dagar tog det verkligen fart och man kan nu säga att han kan krypa ordentligt! I samma veva har han också blivit stabil med att sitta alldeles själv och han passade även på att resa sig mot en bänk för första gången. Nu blir det till att barnsäkra hemma!


På söndagen skulle vi till Varberg och vi passade på att ta en vända till Ullared också. Vi hade inte varit där sedan i vintras och för Alfons var det premiär! Tyvärr så var detta den värsta gången jag har varit i Ullared. Så mycket folk! Vi slog också bottenrekord i handling och kom inte ens upp i en tusenlapp. Det kanske var bra i och för sig! Vi köpte mest kläder till Alfons. Det blev tre Alfons-pikéer, en Alfons-body och en linnebody. Randigt är det som gäller!


Efter cirka 40 minuters köande kunde vi betala och åka vidare till Varberg. Vi gav Alfons lite mat hemma hos mamma och pappa och begav oss sedan till Zorba där vi intog en god middag i form av souvlaki med klyftpotatis och tsatsiki. Gott! Det blev en mysig eftermiddag/kväll i Varberg, men nu får det nog dröja ett tag innan vi besöker Gekås igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar