Summa sidvisningar

fredag 20 juli 2012

Babyträffar och bättre motorik

 Vecka 26

Den här veckan började med en riktigt rolig måndag. Vi var bjudna till Ann och Irmeli från babysimmet på en liten babyträff. De visade sig bo inte mer än 1,5 km från oss. Irmeli är född samma dag som Alfons och hon är också en väldigt aktiv unge! Hon var jättebra på att krypa nu och kunde även resa sig riktigt bra. Alfons fick också stila för kompisarna och visa att han nu lärt sig krypa och sitta stadigt! Det var sju mammor med bebisar där varav vi kände två sedan tidigare, Anki med Alma och Ulrika med Elias.



Även på tisdagen var det babyträff hos Ann, men då var det lite lugnare med "bara" fyra mammor och bebisar. Det var Asya och Daniil samt Ulrika och Elias. Det var även en ny mamma där som också var trevlig, Maria med Siri. Siri var lite äldre än Alfons (tre månader äldre tror jag) och hon var en jättecool unge. Hon hade ett roligt läte för sig som lät ungefär som när man growlar. Det roliga var att Alfons lät jättemycket så dagen därpå så nu har han kommit upp i en ålder då han tar efter andra barn.

På onsdagen var vi trötta efter en jobbig natt så då blev det en lugn dag hemma med lite trädgårdshäng. Både Alfons och jag gillar att slappa på en filt under parasollet!



Även torsdagen blev lugn. Alfons och jag var visserligen pigga, men alla verkade upptagna på annat håll. Det var i alla fall fint väder så det blev lite promenader och trädgårdshäng i alla fall. Alfons invigde sin nya linnebody.


På fredagen hade vi bjudit hem Asya och Daniil på fika, men tyvärr så vaknade jag med en sprängande huvudvärk som eskalerade under dagen så vi fick ställa in det. Jättetråkigt!

Helgen blev ovanligt lugn för att vara oss. På lördagen gjorde vi inget särskilt, men på söndagen åkte vi till Lindome och hälsade på Conny och Asta. Vi hade inte träffat dem sedan före jul så de tyckte Alfons hade blivit väldigt stor. Alfons fick en present av Conny i form av två IFK-nappar. Conny verkar väldigt rädd att Alfons ska börja hålla på fel lag, t ex GAIS eller AIK.

Den här veckan har Alfons börjat ta tag i möbler och resa sig en hel del. TV-bänken är helt perfekt i höjd så där tillbringar han en hel del tid.



I helgen invigde vi också sittvagnen och hans nya hoodtröja med öron. Alfons verkar inte överförtjust i sittvagnen tyvärr. Ibland tycker han det är kul och sitter och ser sig omkring, men han verkar inte uppskatta att vara fastselad i vagnen.


Han har också blivit bättre på att krypa vilket syns på den här lilla filmsnutten! Glad är han också!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar