Summa sidvisningar

fredag 6 juli 2012

Nya utmaningar

Vecka 23

Från och med denna vecka började Ponta jobba heltid vilket gjorde att jag och Alfons fick gå igenom det som de flesta andra mammor gjort för länge sedan - att vara själva en hel arbetsdag. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte var en jobbig omställning. Innan har Ponta tagit Alfons en stund på morgonen så att jag har kunnat sova lite längre efter nattens ofta dåliga sömn. Det var ganska jobbigt att inte få hjälp med detta. Dock så har Alfons kunnat koppla av och sova lite mer på dagtid nu när vi är själva hemma och det är ju skönt.

Nu har den lille plutten blivit så stor att han kan börja använda storlek 74, bl a den här snygga outfiten som han fick av Dick och Margaretha med familj när han var ganska så nyfödd.


På onsdagen var det ju röd dag, nationaldagen, så det var skönt med lite mjukstart. Vädret var riktigt bra så vi passade på att fixa i ordning i trädgården. Nu är målaren äntligen klar så det är fritt fram att vara i trädgården igen. Vi oljade utemöbler, klippte gräset och häckarna och planterade och sådde lite.

I veckan fick Alfons sin första riktiga boll. Han verkar tycka att den är riktigt rolig! Eller så är det de fina färgerna som han gillar.






På fredagen hade vi bjudit hem Annelie som vi inte hade träffat på cirka två månader. Herregud vad tiden går! Vi hade tänkt grilla, men regnet öste ner så det blev till att steka fläskfilén i stället. Det blev ändå en mysig kväll.

På söndagen kom mamma, pappa och Putte upp till Göteborg och vi gick ut och åt på Mr Johansson. Alfons uppförde sig rätt så bra. Han är ju van restaurangbesökare vid det här laget och på Mr Johansson får han nog betraktas som stammis.

Den här veckan har Alfons börjat närma sig att kunna krypa. Han har lärt sig att gå upp i position som nedan och ta något steg.


2 kommentarer:

  1. Som jag sa förut, skitkul o följa hans utveckling.
    Tänker på när våra små/stora växte upp.
    Följer detta med största intresse.
    Hälsa familjen från oss.

    SvaraRadera
  2. Vad roligt! Hur många barn har du och hur gamla är de nu? Jag ska hälsa till dem!

    SvaraRadera