Summa sidvisningar

torsdag 30 juni 2011

Ultraljud och Ullared

Vecka 23

Veckan inleddes med en röd dag eftersom det var nationaldagen. Skönt! Det var riktigt fint väder denna dag. Jag och Annelie åkte hem till Louise, Johan och Viktor och tog en fika. Det är så roligt att se hur mycket han utvecklas från gång till gång! Tänk att man själv ska ha en sådan liten i höst. Det är svårt att tänka sig. Men det är ju bra att få öva lite på Viktor så man inte är helt ovan vid bebisar sedan. När jag kom hem därifrån hade Ponta kommit hem från jobbet och vi åkte en sväng till IKEA. Vi tittade på olika bäddsoffor och bestämde oss näst intill för en tvåsitsig blå bäddsoffa som hette Hagalund. Den verkade stadigare än de andra. Tror inte heller att vi får plats med tresitsig bäddsoffa i gästrummet/kontoret. Denna bäddsoffa kostade 3500 kr vilket inte var så dyrt. Vi köpte i alla fall två sänglampor som vi behövde, sådana där pyttesmå LED-lampor med lång hals som man kan forma lite hur man vill. De verkade bra och matchade tapeterna eftersom de var silvergrå.

På tisdagen hade det äntligen blivit dags för ultraljud! Innan hade jag varit så spänd på att få veta om det var en pojke eller flicka (är ju så säker på att det är en liten Alfons!), men dagen innan hade jag läst lite om ultraljud i bebisboken och då skrev de om alla hemska missbildningar som kan upptäckas på ett ultraljud så jag var lite nervös när vi åkte dit. Innan har bebisen bara sprattlat till lite då och då, men nu när hon tryckte mycket på magen blev han ovanligt livlig och tumlade runt och sparkade hela tiden! Det var häftigt att få se honom på bild. Man såg mycket bättre än jag hade väntat mig, bl a små fingrar som bebisen stoppade i munnen och den lilla näsan. Allting såg bra ut enligt barnmorskan och de mått hon tog var normala. Vi bad att hon skulle titta om det var en pojke eller flicka. Detta hade hon dock lite svårt att avgöra eftersom bebisen hela tiden rörde sig, men hon trodde att det var en pojke! Födelsedatumet blev framflyttat 3 dagar från 26 till 29 oktober.

På onsdagen hade jag och Ponta kiosken på golfen. Tycker det är lite jobbigt att ha kiosken mitt i veckan när man ska upp och jobba nästa dag. Nu ska vi i alla fall inte ha kiosken förrän i slutet på juli nästa gång. Skönt!

På fredagen slutade jag jobbet lite tidigare och så åkte vi iväg till Ullared och Gekås. Vi hade inte varit där sedan före jul så det var mycket vi behövde och jag hade gjort en lång lista. Mest av allt behövde jag köpa lite större kläder eftersom mycket börjar bli för trångt nu. Jag skickade iväg Ponta med vagn och inköpslista medan jag gick på klädavdelningen. Hittade för en gångs skull massor med snygga kläder. Tyvärr fick man bara prova 7 plagg åt gången och jag hade 18. Detta gjorde att jag fick gå in i omgångar och sedan när jag var färdig hade de redan hunnit plocka undan de kläder jag skulle ha som jag lagt på en bänk utanför. Otur! Jag hade kunnat köpa många plagg, men nu blev det bara 3; en rosa blommig mammaklänning, en rosa och vit randig mammatopp och en vanlig blommig tunika. Köpte också två nya behåar, trosor och sockar. Vi köpte en enda grej till bebisen och det var en Nalle Puh-lampa som vi ska sätta upp i ”barnrummet”. Vi har ändå ingen lampa där så vi kan lika gärna sätta upp den nu. Vi köpte också en prydnadskudde till soffan, presenter till Hanna och Elias och lite smått och gott. Totalt blev det för cirka 2000 kr. Efter Gekås åkte vi till Varberg när vi ändå var i närheten och hälsade på mamma som var ensam hemma. Vi åt middag med henne och stannade ett par timmar.

På lördagen bjöd vi hem Lars, Linda och Anton på grillning. Det var riktigt fint väder så vi kunde sitta ute och grilla. Mysigt! Sedan spelade vi på V75, men det gick dåligt som vanligt. Därefter spelade vi ett par omgångar Vem vill bli miljonär och sedan blev det lite fika med björnbärspaj som jag hade bakat.

På söndagen var vi ute på Gullbergsbro och tränade lite eb eftersom Ponta och förstalaget ska spela eb på elitserien nästa helg. Vi gick två varv som blev 25 och 28 för min del.

Graviditetsstatus:
Nu är jag i vecka 20 och har gjort ultraljudet som var utan anmärkning. Jag har inga besvär alls av graviditeten just nu vilket är skönt. Viktuppgången hittills är 3 kg. Nästa besök hos barnmorskan blir i vecka 23.

onsdag 29 juni 2011

Tävling

Vecka 22

Foglossningen börjar faktiskt bli bättre, tro det eller ej. På måndagen skulle jag gå Blodomloppet i Slottsskogen med Ann, Helén och Annika på jobbet. Jag var lite fundersam till om jag skulle fixa att gå 5 km med de dumma fogarna, men jag beslöt mig för att försöka med bältet på. Efter ungefär halva sträckan började jag få ont, men jag gick väldigt sakta och segade mig i mål. Det var kanonväder den här dagen så det var riktigt härligt att gå i Slottsskogen och att ha lite picknick efteråt. När vi satt och åt kom det fram en liten go golden retrievervalp och snodde till sig Anns smörgås. Det var kul!

På tisdagen skulle vi ha en träningstävling på eb:n i Gullbergsbro inför helgens tävling. Jag och Ponta hade åtagit oss att hålla i detta, men det kom inte en kotte! Det var kanske lika bra för regnet hängde i luften. Vi fick alltså ställa in och åka hem.

På onsdagen var det desto bättre väder eftersom jag och Ponta skulle ha kiosken. Det verkar alltid vara kanonväder när vi har kiosken, men det är ju bra att vi får in mycket pengar på äventyrsbanan.

På torsdagen var det Kristi himmelsfärd och ledigt från jobbet! Dagen spenderades på Gullbergsbro och med eb-träning. Vi gick tre varv, men inget av dem gick bra för mig: 28, 26 och 33.

På lördagen blev det mera träning och det gick väldigt mycket upp och ner för min del. Det kändes inte 100 inför tävlingen. På kvällen gick vi på Liseberg, ett stort gäng från Gullbergsbro. Det var Lisebergspremiär i år för min del. Tycker alltid det är roligt att gå dit! Vi körde femkamp och jag har nog aldrig varit så grym som den här gången! Jag vann också en nalle på "Golfslaget", det är ju min gren. Tyvärr räckte inte detta för att vinna utan mitt lag kom tvåa. Efter femkampen gick vi till Spökbaren och käkade lite.

På söndagen var det dags för eb-tävlingen. Jag var inte riktigt på hugget. Tyckte det var så tråkigt att vara ensam i min klass. Jag tycker absolut att man borde få tävla i herrklassen när det inte finns några andra damer i klassen! Det fick man dock inte denna tävling. Mina varv blev lite upp och ner som väntat: 26, 25, 22, 28, 28, 24. Jag var inte nöjd med detta resultat. Fick dock lite prispengar eftersom jag var själv så jag kunde ju inte annat än vinna. Ponta lyckades vinna extratävlingen om vem som var bäst på den svåraste banan. Han hade alla spik där och vann lite pengar för det.



Ponta vann också partävlingen tillsammans med Timpe




Graviditetsstatus:
Nu är jag i vecka 19. Foglossningen verkar ha blivit mycket bättre vilket är skönt! Jag har gått upp 2,5 kg än så länge. Nästa vecka blir det ultraljud på Östra!

Foglossning

Vecka 21

Smärtan i skinkan/benet hade efter helgen blivit riktigt mycket värre, så illa att jag inte kunde gå som en normal människa. Jag var tvungen att avslöja för några sköterskor på avdelningen att jag var gravid, men det gjorde ju inget eftersom jag vid det här laget hade berättat det för chefen. En sköterska tyckte att det lät som ischias. På eftermiddagen gick jag till en sjukgymnast som jobbar på avdelningen. Han var ganska säker på att det var foglossning. Jag fick lite tips på hur jag skulle göra för att inte förvärra det hela. Han tyckte också att jag skulle gå till en annan sjukgymnast som kunde lite mer om foglossning så jag ringde och bokade tid senare i veckan. Efter jobbet åkte jag till Åbybadet och simmade, men det gjorde jätteont. Orkade bara simma cirka 600 meter och jag brukar simma 1000 annars. Det var i alla fall skönt att basta efteråt.

På torsdagen fick jag komma till en sjukgymnast på Hälsa i Kubik i Krokslätt. Hon var helt säker på att det var foglossning. Jag fick ett litet träningsprogram som jag skulle göra hemma och så köpte jag ett speciellt bälte som man kunde spänna på sig som skulle trycka ihop bäckenet och göra så att man fick mindre ont. På kvällen åkte jag och Ponta till Gullbergsbro och tränade lite eb. Det var riktigt jobbigt att spela golf när jag hade så ont, speciellt när jag skulle stå bredbent som man måste vid vissa banor och även varje gång jag skulle böja mig. Vi gick också ett MOS-varv som blev 50.

På lördagen var vi återigen på Gullbergsbro och tränade eb. Jag hade nu använt bältet ett par dagar och det kändes något bättre i bäckenet. Jag klarade i alla fall av att träna även om jag hade lite ont. På eftermiddagen gick vi på bio på "Hur många lingon finns det i världen". Det var en riktigt bra film som var både rolig och sorglig.


Glada Hudiksgänget m fl


På söndagen var det Mors dag. Detta skulle för första gången firas utanför Varberg då vi hade bjudit hem familjen till oss. Tycker det är så roligt att bjuda hem folk nu när man bor i hus. Trots att det blåste så fönsterna skallrade så hade Ponta bestämt att vi skulle sitta ute och fika. Jag hade gjort blåbärspaj på egenplockade bär som var jättegod. Sedan blev det lite frågesport och en promenad. Framåt kvällen grillade vi. Vi hade tänkt göra grillspett, men det slutade med att vi bara grillade allt som det var och så fick man plocka till sig det man gillade. Vi hade bl a två olika kryddiga korvar, fläskkött, champinjoner och paprika. Tyvärr var det så kallt att vi fick sitta inne och äta. Det blev i alla fall en trevlig Mors dag. Pappa blev lite avundsjuk och sa att vi ALDRIG firar Fars dag (vilket vi gör varje år), så vi får väl fixa en lika flott Fars dag till honom i höst.

Graviditetsstatus:
Nu är jag i vecka 18. Har alltså drabbats av foglossning vilket är ganska tidigt att få i vecka 18. Förhoppningsvis kan det bli bättre när jag använt bältet lite mer. Jag har fortfarande bara gått upp 2 kg. Nästa milstolpe är ultraljud i vecka 20.

Trädgården mm

Vecka 20

Under helgen som var så började få väldigt ont i skinkan och ner i låret på höger sida. Det kändes ungefär som en sträckning, men kom smygande. För att försöka göra något åkte jag till Åby simhall på måndagen och simmade och bastade. Detta var rätt skönt! Ska försöka komma igång med lite simning. Det kan ju vara bra att röra på sig lite mer än att bara cykla till och från jobbet.

Den här konstiga smärtan höll dock i sig hela veckan och jag började misstänka att det var ischias. Hade hört att man kunde få det när man är gravid. Det skulle också kunna vara foglossning. Eftersom jag hade rätt så ont tog jag det ganska lugnt under veckan och gjorde ingenting utöver jobbet förutom på fredagen. Då hade jag och Ponta kiosken på Gullbergsbro.

På helgen var det rätt så fint väder så jag passade på att fixa och dona lite i trädgården. Se så fina blommor vi har i trädgården nu!



Uppifrån och ner:
1. Zinkbalja med smultronplantor
2. Prydliga rader med sallad, sockerärtor och rädisor
3. Rhododendron
4. Penséer och pelargon
5. Jordgubbsplanta
6. Balkonglådan på framsidan med stjärnöga och bellis
7. En konstig växt som jag länge undrat vad det är. Enligt kollegan Kerstin på jobbet är det en så kallad "fetknopp"

På söndagen var vi på Gullbergsbro och skulle ha lite fixardag. Vi skulle bl a måla hinder på eb-banorna så att de skulle vara fina till tävlingen om 2 veckor. Detta gick väldigt bra tills färgen tog slut mitt i målningen av snäckan. Det såg lite konstigt ut med en halvmålad snäcka! Det fick i stället bli ett MOS-varv. MOS verkar inte alls vara min grej. Jag spelade bra i början, men i slutet gjorde jag bort mig flera gånger och det blev 52. Jag är inte bättre än en allmänhetsspelare på det underlaget!

Graviditetsstatus:
Nu är jag i vecka 17 och har kanske fått ischias/foglossningsproblem. Förutom detta så går allt bra. Jag har hittills gått upp 2 kg. Nästa milstolpe blir ultraljudet som ska göras i vecka 20.

torsdag 16 juni 2011

Eurovision Song Contest 2011

Vecka 19

Efter att till slut ha skaffat ett boendekort kunde jag och Ponta denna måndag besöka Kikås-tippen och slänga en massa saker. Det är så skönt att slänga! Jag älskar det! Dock är det ganska svårt att veta var man ska slänga saker och ting när det innehåller olika material. Det är tur att de har personal på tippen som kan hjälpa till med sådant. Tyvärr råkade Ponta i farten slänga ett glasfat som jag hade velat ha, men det är sånt som händer.

På tisdagen var det dags för första semin inför Eurovision Song Contest! Som vanligt hade jag och Mattias antat. Mina favoriter i första semin var Turkiet, Finland, Ungern och Azerbaijan. Tyvärr gick inte Turkiet vidare, men annars var jag rätt så nöjd med resultatet. Kati Wolf för Ungern som sjöng så grymt bra i videon visade sig vara väldigt stel på scenen och sjöng dessutom falskt, så det var en besvikelse. Tycker dock att låten är grymt bra:

http://www.youtube.com/watch?v=NfGI-DL3MPA&feature=related

Torsdagens semi var desto mer spännande eftersom Sverige var med och för en gångs skull hade ju Sverige en bra låt som jag trodde på! Mina favoriter i detta heat var Sverige, Irland, Vitryssland och Ukraina. Visste nästan att Vitryssland inte skulle gå vidare eftersom den var så hatad och nerskriven, men själva låten var faktiskt riktigt bra! Tyckte nog Irland och Sverige är ungefär lika bra, men irländska Jedward är allt snäppet coolare än Saade! Lite läskigt att Eric blev uppropad sist!

http://www.youtube.com/watch?v=6x77sOUQhZU


På fredagen hade det äntligen blivit dags för mitt lönesamtal på jobbet som blivit uppskjutet flera gånger. Potten var jättedålig i år (är den inte alltid det inom vårdyrkena?), men jag fick dubbelt så mycket som genomsnittet så det var väl ändå bra med tanke på läget. Jag berättade också för chefen att jag skulle ha barn och hon reagerade bra på detta, gratulerade mig och tyckte att det var roligt. Så nu är det fritt fram att berätta för mina kollegor på jobbet. Skönt!


Efter jobbet åkte jag och Ponta till Kungälv för att träna inför seriespelet. Tyvärr var det lång bilkö så träningen blev inte så lång.

På lördagen var det seriespel i division 3. Vi började med att möta Tuve och den matchen vann vi med 16 slag. Jag gick 22 och slog min motståndare Sven-Erik med 10 slag. I nästa match mötte vi Strömstad. Den matchen vann vi med 11 slag. Jag storspelade och fick till ett 19-varv för första gången i Kungälv. Riktigt kul! Den banan jag missade var dubbelkullen som ligger som bana 4. Jag slog min motståndare Hans-Erik med 11 slag. Det roliga var att i den matchen var vi tre pers som gick 19: jag och Krister från vårt lag och Bengt från Strömstad. I dagens sista match mötte vi Göteborg och den matchen vann vi stort, med 33 slag. Jag gick 24 och slog min motståndare Linda med 5 slag.

På kvällen var det dags för final i ESC. Så typiskt att det ofta ska sammanfalla med seriespel. Därför valde jag att titta på det hemma i lugn och ro så att jag kunde lägga mig direkt efter. Mina största favoriter var Sverige, Irland och Ungern. Det var så roligt att det för en gångs skull gick riktigt bra för Sverige och omröstningen var mer spännande och jämn än på länge! Tyckte det var lite synd att Azerbaijan vann för den låten är en sådan man kommer tröttna på fort. Och väldigt konstigt att det inte gick bättre för Irland. Men roligt att det gick så bra för Eric. En tredjeplats i ESC är verkligen inte fy skam! Jag kan ju också tillägga att jag som vanligt vann min och Mattias ante. Jag är alltså fortfarade obesegrad! Härligt!


På söndagen var det andra dagen på seriespelet. Vi som hade fått en så bra start fick inte alls någon lika bra fortsättning på omgången. Visserligen började vi bra i första matchen mot hemmalaget Kungälv som vi lyckades vinna med 4 slag. Jag gick 23 och slog min motståndare Anders med 2 slag. I andra matchen mot Hårdton hände allt som inte fick hända. Jag skulle egentligen stått över den matchen, men blev inbytt redan på bana 2 (blixten) efter att Ponta slagit 3 missar där. Jag gick in och satte den, men sedan gjorde jag en 4:a på mittkullen och även en 4:a på bana 17 så det blev ett riktigt tungt varv, 31 gick vi tillsammans. De andra i laget spelade inte heller så bra och vi förlorade med 3 slag. I näst sista matchen mötte vi Askim och de spelade riktigt bra. Även där blev det förlust, med 11 slag. Jag gick 23, men det räckte inte för att slå min motståndare Marcus som gick 22. Efter denna match kom mamma och pappa förbi för att titta på den sista matchen, men nu hade det börjat regna så det blev lite uppehåll. Sedan skulle vi ändå gå ut och försöka spela, men det regnade ganska rejält. Vi fick även stryk mot Borås, men det tror jag aldrig hade hänt under normala väderförhållanden. Alla gick dåligt denna match, jag var bäst i laget på 27. Vi förlorade matchen med 1 ynka slag, trots att jag slog min motståndare Bertil med 4. Det var en tung dag för Gullbergsbro! Vi ligger nu 3:a i serien, 6 poäng efter ledande Askim.

onsdag 15 juni 2011

Derby mm

Vecka 18


Listan på saker man måste fixa till huset verkar aldrig ta slut. Efter att ha fått upp garderoben från helvetet så kom vi fram till att det behövdes en trådback som skulle passa in i garderoben. Vi åkte till Jysk för att köpa en, men den de hade där var för stor för vår garderob. Vi fick söka lite på internet och de flesta trådbackar verkade för stora. Till slut hittade vi en på Biltema. Biltema finns endast på Hisingen i Göteborg så det var bara att sätta sig i bilkön efter jobbet. Vi fick i alla fall tag på vår trådback! När vi kom hem monterade vi ihop den och det gick riktigt lätt. När vi sedan skulle sätta in den i garderoben gick den inte in. Gah! Vi fick montera ner den igen och sedan montera den inne i garderoben. Då gick det! Äntligen klart med detta. Kan dock meddela att alla kläder inte är uppackade ännu, men jag tror nog att de ska få plats nu i alla fall.

På onsdagen var alla avdelningssekreterare på jobbet på ett litet studiebesök på Sahlgrenska Ortopeden. Vi åt lunch med avdelningssekreterarna där och så gick vi runt och tittade lite hur de hade det. Tanken var att vi skulle starta upp någon form av samarbete med dem, men det verkade inte vara möjligt eftersom vi hade så olika arbetssätt. Det var i alla fall kul att träffa dem lite och att komma bort från jobbet en stund.

På kvällen skulle vi ha en liten invigning av den nya MOS-banan i Gullbergsbro. Lars hade fixat dit spelare från IFK Göteborg, GAIS och Häcken som skulle få göra upp i en duell. Det sammanföll också med derbyt mellan IFK Göteborg och GAIS som skulle gå av stapeln några dagar senare. Han hade också lyckats att få dit en journalist från GT. Detta blev jättebra reklam för Gullbergsbro! Jag och Ponta var så klart där och tittade på matchen som vanns av IFK Göteborg. Efteråt blev det fika med daimtårta.







GAIS mot IFK



Lars med en representant från varje lag




Så här ledsen blev Viktor när han fick sitta hos Häcken.
Jag gissar att han håller på något annat lag =).






På torsdagen träffade jag min klasskompis Malin och lunchade med henne. Det var trevligt, som vanligt.

På fredagen skulle jag och Ponta ha kiosken på golfen för första gången i år. Det är lite nytt med en ny kassaapparat och nya protokoll mm. Det gick jättebra och det kom en del folk och spelade i alla fall.


På lördagen åkte jag och Ponta till Kungälv och tränade lite på eb-banorna inför nästa helgs seriespel. Även Luggen och Krister som ska vara med i laget var där och tränade. Jag tyckte banorna kändes ganska lätta. Vi gick två varv som blev 22 och 24.


Det blev även en sväng till Kungälv på söndagen eftersom det var så fint väder. Vi gick då tre varv som blev 27, 21 och 24. Det kändes ganska bra inför seriespelet. På eftermiddagen hade vi bjudit hem Louise, Johan, Viktor och Annelie till huset för första gången. Det var kul att visa att vi kommit i ordning lite (om än inte helt, men det lär dröja). Det var soligt och varmt så vi kunde sitta ute i de nya utemöblerna och fika. Jag hade bakat en tigerkaka som egentligen hade blivit misslyckad, den var kladdig inuti. Det gjorde dock att den blev ännu godare än annars så jag kanske ska försöka misslyckas med den nästa gång också. Viktor hade blivit lite större sen sist. Det känns konstigt att man snart kommer ha en sådan där liten själv. Det är lite svårt att tänka sig, men det ska bli roligt! Nu är jag i vecka 16 och illamåendet har gått över. Så himla skönt!

Trädgården

Vecka 17

På annandag påsk vaknade jag upp i Weinheim för sista gången och med en sprängande huvudvärk. Inte så trevligt! Tur att man kunde ligga kvar och dra sig denna morgon. Efter frukost slappade vi lite i sängen innan vi började packa för hemresan. Det gick med nöd och näppe att stänga resväskorna. Vi begav oss till Frankfurt och lämnade tillbaka bilen. När vi skulle checka in väskorna fick vi problem. Vi trodde att man fick ha 23 kg som man fick på ditresan, men nu var det Lufthansa i stället för SAS och då var det andra regler, 20 kg tror jag. Vi var tvungna att göra oss av med några kg övervikt. Det slutade med att jag plockade över lite saker till handbagaget och då löste det sig. Vi åt lunch på flygplatsen och sedan gick vi i affärer ett tag i väntan på att få åka hem. Planet kom på utsatt tid och hemresan gick problemfritt. Karin var snäll och hämtade oss på Landvetter. Det var rätt skönt att komma hem till huset igen. Våren hade kommit till Sverige medan vi varit utomlands och det var riktigt varmt även hemma.

På torsdagen kom Tårtmagen och Gunvor på besök då de varit i Frankrike på semester och var på hemväg. Tårtmagen var snäll och hjälpte oss att sätta upp det jobbiga vitrinskåpet i köket. Det blev fint! Vi tog en fika med dem och sedan åkte de vidare hemåt. Nu hade det blivit hög tid att ta tag i trädgården! Jag och Ponta åkte iväg till Plantagen och inhandlade en gräsklippare, några jordgubbsplantor och en rhododendronbuske. Sedan satte vi igång att plantera och klippa gräs. Först var man så klart tvungen att montera ihop gräsklipparen. Inget kan ju köpas färdigmonterat nu för tiden. Det blev i alla fall lite finare i trädgården.


På fredagen åkte vi en sväng till ÖB i Kungsbacka. Vi hade sett ut en fin grupp utemöbler i trä som "bara" kostade knappt 3000 kr. Vi köpte även några vinröda dynor och lite saker till trädgården. Det var precis att vi fick in allt i bilen!

På lördagen åkte vi iväg till Göteborg BGK för att träna lite filt med resten av klubben. Det var roligt att spela filt för det var så länge. Jag kände ändå att slaget satt i. Vi tränade en stund och gick ett varv som blev riktigt bra, 35. Banorna där är ju rätt svåra. På eftermiddagen monterade vi ihop utemöblerna och oljade dessa. Det blev jättefint!

På söndagen var vi på Plantagen igen och köpte lavendel och lite fröer. Sedan planterade jag och sådde i landet. Det kommer bli grönsaker i form av sallad, sockerärtor, rädisor och persilja. Sådde även blåklint som jag hoppas ska komma upp senare. Socker-Conny kom sedan förbi på en fika då han var lite nyfiken på att se hur vi bodde. Han hade med sig en inflyttningsblomma som jag också planterade i landet. På kvällen hade vi bjudit Karin och Ulf på grill. Vi hade tänkt grilla köttfärsbiffar med fetaost i, men detta gick inte så bra så vi fick steka dem i stället. Det var ändå kallt så vi inte kunde sitta ute.

Angående graviditeten så är jag nu i vecka 15. Jag mår fortfarande lite illa när jag ska äta, men det börjar bli bättre och en del mat går bra. Känns som att det håller på att gå över. Skönt!

Weinheim 2011

Vecka 16




På måndagen hade sommarvärmen kommit till Weinheim. Det var jättehärligt att kunna gå i shorts och t-shirt och träna i solen. Idag blev det mest betongträning och vi gick de första varven där som blev riktigt bra, 30 och 29! På kvällen åt vi middag inne i Weinheim med alla norrmännen (d v s Marve, Öivind, Bestefar och hans fru Britt) och Harriet och Ludde. Vi provade en ny restaurang som hette Café Florian. Det var verkligen kanongod mat där! Jag beställde tapas bl a bestående av grillade jätteräkor. Mums! För första gången sedan jag blev gravid kände jag mig sugen på alkohol då Ponta, Marve och Britt beställde in ett dyrt rött vin som luktade så gott! Efter middagen blev den en dessert på glassbaren intill.






Pontus lyckas till slut spika trippelkullen på betongen



På tisdagen blev det träning hela dagen. På kvällen var de flesta så trötta och ville inte äta. Det var bara jag, Ponta, Harriet, Marve och Öivind som orkade åka in till Weinheim för middag. Vi åt på en enklare thairestaurang och maten var inte alls så god som "svensk" thaimat. Vi passade på att berätta för Marve, Öivind och Harriet att vi skulle ha barn och det tyckte de var roligt.


På onsdagen tränade vi bara på förmiddagen och då blev det enbart eb-träning. Vi hann gå ett varv och det blev personbästa för mig på Weinheims eb, 20 slag! På eftermiddagen gjorde vi en tur till Heidelberg med norrmännen. Vi började med att äta lunch på en ganska fin restaurang som hörde till ett hotell. Jag åt en jättegod sallad med räkor. Sedan strosade vi runt på gågatorna i Heidelberg och gick i affärer. Jag shoppade en ny Puma-bikini som var vit, rosa och blå. Gick även in i en klädaffär där jag köpte ett vitt linne som var svartprickigt och med en svart rosett samt en grön top som var lite stor (något att växa i). Vi gled även in på en glassbar där Bestefar bjöd alla på glass. Jag åt en fantastiskt god glass med färska jordgubbar. Sedan gick vi bara runt lite nere vid kanalen och fotograferade. Vi satte oss på en pub och tog ett glas, men jag fick nöja mig med en kopp te. De hade mycket turistgrejer längst upp på gågatan och vi hittade en rolig apparat där man kunde göra sina egna vykort. Vi gjorde ett på oss allihop som vi skickade till Kjell som inte kunnat följa med till Weinheim den här gången. Jag och Ponta tog även ett kort på oss som vi skickade till mamma och pappa. Sedan hade vi blivit hungriga igen så det blev middag på en riktigt tysk pub. Öivind åt något jätteäckligt som såg ut som en grisskank. Yuck! Själv kom jag undan med en snitzel.

På torsdagen vaknade jag med sprängande huvudvärk. Inte så kul. Huvudvärken ville inte ge med sig så jag tog det ganska lugnt och tränade bara lite grann. På kvällen var det Biermatchen, men jag och Ponta valde att inte delta. Vi softade på hotellrummet i stället och sedan åkte vi tillbaka till banan och var med på grillkvällen. Det jobbigaste med att vara gravid (nu när illamåendet börjar lägga sig) är att man inte kan ta några bra huvudvärkstabletter. Det enda som tillåts är Alvedon/Panodil och det biter inte när jag har riktigt ont i huvudet.


Även på fredagen hade jag huvudvärk, så det blev lite lugnt med en del träning samt sitta i skuggan och läsa bok. På kvällen mådde jag bättre. Eftersom det var långfredag var det svårt att hitta någon restaurang som var öppen. Det slutade med att vi även detta år fick äta på "Värdshuset", en liten restaurang som ligger i ett värdshus där det tar 100 år att få in maten. Som tur var så var jag inte vrålhungrig som förra året när jag höll på att få ett psykbryt på den restaurangen. Jag beställde hjort och när maten till slut kom in var den inte särskilt god. Norrmännen var otaktiska och beställde efterrätt så det tog typ 1 timme extra. Vi var nog inte därifrån förrän kl 23.

På lördagen och självaste påskafton inleddes tävlingarna. Vi hade valt att spela betong på lördagen. Det var denna dag cirka 30 grader varmt och nästan ingen skugga på betonganläggningen. Det skulle bli en hård tävling! Jag fick gå tillsammans med Öivind och en tysk som var halvbra, men trevlig. Spelet gick riktigt bra trots värmen och mina varv blev 30, 29, 30, 32 och en fin avslutning med ett 27-varv. Eftersom jag inte gick tillsammans med de andra damerna och jag hade spelat så bra tittade jag inte i resultatlistan förrän jag hade spelat färdigt och såg då att jag legat efter inför sista varvet med några slag. Det slutade dessvärre med förlust för mig med 1 ynka slag! Susann som vann spelade jättebra och det var dessutom hennes födelsedag så jag fick väl unna henne segern då, även om det kändes surt. Jag var i alla fall nöjd med mitt spel. På kvällen gick vi ut och åt i Weinheim på den italienska restaurangen och jag åt god lax.

På söndagen var det eb-tävling för mig. Det var ett par grader svalare, men mycket soligt och varmt ändå. Eb:n var dock inte lika jobbig att spela på i hettan då det fanns mera skugga där. Jag var riktigt taggad inför tävlingen och ville gärna slå Susann och vinna den totala kombitävlingen. Jag spelade även i 2-mannalag med Gädda från min klubb och i 4-mannalag med Gädda, Ponta och Lorenz. Även eb-spelet gick skitbra. Jag inledde starkt med ett 19-varv. Det var riktigt roligt för jag har inte gått 19 på ett par år och Weinheims eb är inte så lätt. Sedan följde jag upp med 24, 25, 24 och 21. Lyckades vinna eb-tävlingen med några slag och även kombin! Härligt! I 2-mannalag fick vi stryk av Ponta och Marve med 1 ynka slag, men vi kom i alla fall 4:a och fick pris. I 4-mannalag kom vi 2:a efter danskarna i Putter Team Odense. Jag fick inkassera en hel del priser i form av pokaler, blommor, en korv (!) och flera flaskor med vin och annat. Efter tävlingen tog vi farväl av norrmännen som skulle åka hem. Det var bara jag och Ponta, Harriet och Ludde kvar så vi åt en god segermiddag på Café Florian och avslutade veckan med en sista god Weinheim-glass!



Gädda och jag får pris i 2-mannalag

fredag 3 juni 2011

Bebisen och Tyskland

Vecka 15

Eftersom jag ligger i efter lite här på bloggen har det nu blivit time att berätta den stora nyheten. Jag och Ponta ska bli föräldrar! Jag har väl varit sugen på en bebis i över ett år, men först skulle ju skolan bli färdig och sen skulle man ju helst jobba något år. Samtidigt har jag känt mig lite stressad då jag närmar mig 30.

I alla fall så slutade jag med p-piller efter sommaren 2010, men vi gick inte direkt in för det eftersom det egentligen var lite tidigt. Hände det så hände det! Men framåt vintern började det bli lite frustrerande och jag började kartlägga menscykeln och använda ägglossningskalender. Detta är inte det lättaste! Tur att det finns bra hjälpmedel för sånt där. Jag fick även några ägglossningsstickor av Louise som jag använde och i januari lyckades jag för första gången säkerställa en ägglossning. Som tur var så visade sig både jag och Ponta vara väldigt fertila för första gången vi lyckades göra det på rätt dag så tog det sig!

3 mars var mensen 2 veckor för sen och då tog jag det första graviditetstestet. Detta var en enklare sticka som jag också fått av Louise och det var inte lätt att se så tydligt om det var ett extra streck eller inte. Jag trodde dock att det var positivt och nästa dag köpte ett lite dyrare och bättre test på Apoteket. Även detta var positivt! Med lite räknande fram och tillbaka kom jag fram till att jag då redan var i vecka 7. Vi berättade det nästan direkt för våra föräldrar och även för min mormor då hon råkade befinna sig i Varberg vid det tillfället. Sedan blev det för syskon och de närmaste vännerna. Resten väntade jag ganska länge med att berätta för. I början mådde jag ganska illa, inte så att jag behövde spy, men jag kände avsmak för nästan all mat och hade svårt att äta som vanligt. Var också väldigt trött i början.

I vecka 9 hade vi det första besöket hos barnmorskan. Man fick väga sig och ta lite blodprover som alla var bra. Sedan berättade hon lite vad man fick äta och inte och så frågade hon om man hade några sjukdomar i släkten.

I vecka 12 hade vi nästa besök. Den gången fick jag gå själv för Ponta var tvungen att jobba. Det hände dock inte så mycket på detta besök. Jag fick ta några nya blodprover för att mäta järndepåerna och kolla sköldkörteln. Sen så frågade hon hur det gick och gav mig lite tips mot illamåendet mm.

I vecka 13 fick jag träffa en läkare och göra ett första ultraljud. Det var häftigt att se den lilla "alien" på skärmen och man kunde se att den rörde sig och sträckte ut armar och ben. Jag hade nog trott att det skulle vara mer otydligt, så som bilderna, men det var lättare att se live.

Jag kommer att uppdatera lite om graviditeten varje vecka i fortsättningen.

Åter till vecka 15!

På måndagen var det årsmöte i bostadsföreningen och Ponta och jag kände oss tvungna att gå dit. Det var ganska segt och långdraget, men de grannar som var där verkade trevliga. Dock så var alla väldigt gamla. Ponta och jag var yngst med råge!

På onsdagen kom mamma och pappa förbi för att lämna en resväska till mig som jag skulle ha till Tyskland. På fredagen bar det nämligen av till Weinheim! Jag och Ponta skulle resa själva för första gången, men allting gick utmärkt! Från att checka in väskorna på Landvetter till att komma på planet i tid, hitta väskorna igen i Frankfurt och även få ut den bokade hyrbilen gick utan problem. Vi hittade t o m till Weinheim utan felkörningar. När vi kom fram till Hotell Hirschberg var vi de enda gästerna där. Det var alldeles mörkt på hotellet, men det satt en lapp på dörren som sa att vi var välkomna och att nyckeln låg i fönstret. Det gjorde den mycket riktigt så det var bara att gå in och göra sig hemmastadd. Denna första kväll var vi som sagt själva så det blev inget riktigt restaurangbesök utan en snabbmiddag på Mc Donalds.

På lördagen åkte vi iväg till banan för att träna. Där var en del andra svenskar, bl a Lorentz från vår klubb. Vi gick och tränade lite tillsammans på både eb:n och betongen och vädret var helt okej. På kvällen kom Harriet och Ludde som också skulle bo på Hirschberg så vi åkte in till Weinheim på kvällen och åt på en italiensk restaurang. Jag åt rumpstek och för första gången sedan jag blev gravid kunde jag äta en hel middag utan att må illa. Det var så gott!

På söndagen tillbringade vi dagen på eb:n och gick de första varven. Det blev 29-28-21-25. Var riktigt nöjd med 21-varvet. Förra året tror jag inte jag gick under 23. På kvällen kom våra vänner norrmännen. Då gick vi till "stamstället" Zum Löwen och åt middag. Tyvärr var maten där inte särskilt god. Jag åt laxpasta och det var ingen höjdare. Bättre var då efterrätten som bestod av glass med varma hallon.