Summa sidvisningar

fredag 29 juli 2011

Besök hos barnmorskan och i Varberg

Vecka 29


Denna vecka började Ponta jobba igen efter endast 2 veckors semester. Jag hade som tur var 1 vecka kvar när jag kunde vara hemma och slappa. Redan på måndagen ringde de från DiModa och meddelade att vinstället hade kommit. Det gick fort! Vi åkte till Frölunda Torg och hämtade det och jag passade också på att växla tillbaka lite danska pengar som jag hade över efter resan.



Så här ser vinstället ut!




På tisdagen fick vi gå upp tidigt för vi hade tid hos barnmorskan redan kl 8. Vi hade samma barnmorska som förra gången, Therese, som vi tyckte var bättre än vår första så vi bad att få byta till henne permanent och det gick bra. Idag fick jag ta blodprov för att kolla järnvärdet och det var bra. Även blodtrycket var som det skulle. Idag mätte de magen för första gången och även den visade sig ligga inom normalkurvan (fast i övre kanten, men egentligen skulle jag nog ha mätts i förra veckan så det är nog medel ändå). Vi lyssnade också på bebisens hjärta. När jag kom hem från barnmorskan var jag helt slut och sov i över 2 timmar. På eftermiddagen blev det rätt så fint väder så jag cyklade till Askimsbadet och solade lite. Det var alldeles för kallt i vattnet, 18 grader, så det blev inget bad. Fy fan vad jobbigt det är att cykla till Askimsbadet. Egentligen skulle jag kunna åka till Sisjön och bada i stället, men jag tror inte att det finns kiosk och toaletter där. På kvällen var vi bjudna till Karin på middag. Pontus yngsta storasyster Magda som bor i Finland var där på besök, så det var kul att träffa henne.



På onsdagen hade jag bestämt mig för att åka till Varberg eftersom det var enda dagen det skulle vara fint väder denna vecka. Karin och Magda var snälla och skjutsade mig till stationen så tog jag tåget till Varberg. Jag och mamma åkte ut till Getterön femte vik och solade några timmar. Det var skönt att sola, men bara man gick ner till vattnet så blåste det och var kallt så det blev inget bad den här gången heller.



På torsdagen var det mulet så då tog jag och mamma en shoppingrunda på stan. Det var rea nästan överallt och jag fick tag i en lång stickad kofta på Lindex som jag kan ha nu när magen börjar bli stor. Den kostade bara 100 kr så det var ett riktigt fynd! Sedan tog vi en fika på Espresso House. På kvällen var det strögetkväll. Det har de alltid i Varberg på sommaren och då brukar det vara lite uppträdanden på torget och alla affärer är öppna sent. Trots att det regnade gick vi ner till stan på kvällen och lyssnade på Jenny Silver som uppträdde på torget. Det skulle också ha varit agilityuppvisning som jag hade velat gå på, men det verkade ha blivit inställt p g a regnet.






Jenny Silver






På fredagseftermiddagen kom Pontus ner till Varberg och vi åkte till barnvagnsaffären Babyhuset. Nu har vi i alla fall lyckats bestämma vilken modell vi ska ha på vagnen. Det blir en Emmaljunga City Cross 2012. Nästa steg är att välja om man ska ha både liggvagn och sittvagn eller en sittvagn med quadrolift/mjuklift. Fördelen med mjuklift verkar ju vara att man enkelt kan lyfta ur bebisen och den kan fortsätta sova i liften. Nackdelen är att utrymmet blir lite mindre och man kanske inte kan få ner en åkpåse där i. Detta tål att tänkas på lite till. Är gärna tacksam för synpunkter från andra vagnkunniga människor!




Emmaljunga City Cross 2012 (sittvagnen)



På kvällen kom Putte och vi satt ute på altanen och åt middag. Det var ganska fint väder. Sedan spelade vi När & Fjärran, jag och Ponta mot mamma och pappa. Pappa brukar alltid vinna i det spelet, men den här gången var det i alla fall ganska jämt.

På lördagen var det dags för oss att åka hem. Vi passade på att åka till Ullared/Gekås när vi ändå var i Varberg. Vi hade spanat in en bilbarnstol där som vi köpte. Köpte också sängkläder till bebisens säng (som vi inte har köpt än), en taklampa till kontoret och jag köpte också lite mammakläder; en långärmad svart blus, en enkel rosa top, ett mörkgrönt linne med nitar och ett lite större nattlinne som jag behövde. Vi provade också fiket som de har öppnat på andra våningen på Gekås och det var bra.


Söndagen blev ganska soft eftersom det var sista lediga dagen. Vi satte faktiskt upp tre tavlor i vardagsrummet samt vinstället. På kvällen var det middag hos Karin igen och Magda var också där igen efter en tripp till Värmland. De här fina bebiskläderna fick vi av Magda!




Graviditetsstatus: Nu är jag i vecka 27. Nu väger bebisen cirka 1 kg och är omkring 30 cm lång. Han är fortfarande väldigt livlig och ibland gör det nästan ont när han slår runt i magen. Den här veckan har jag haft lite ont i magen och då är det lite jobbigt att vara gravid tycker jag eftersom man inte kan trycka på magen eller lägga sig på mage. Nästa besök hos barnmorskan blir inte förrän i vecka 30 eftersom vi har bytt och den vi har nu är på semester. Än så länge har jag gått upp 7 kg.
































Hortensia, barnvagnar och bråk

Vecka 28


På fredagen när vi hade kommit hem ifrån Lennartsfors tog jag en promenad till Plantagen för jag ville ha något nytt att plantera i trädgårdslandet. Jag gick omkring länge där inne och valde bland olika perenner. Precis när jag skulle gå därifrån fick jag syn på en blå hortensia (en sådan har jag länge velat ha, men de är så dyra!). Denna kostade bara 100 kr eftersom de hade något slags jubileum på Plantagen. Annars brukar de ligga runt 300 kr. Jag slog till! Så här fint är det i landet nu!





Hortensian och någon gul blomma som jag inte vet vad det är för något.






Några små löjtnantshjärtan har kommit!



På lördagen tänkte jag och Ponta åka till Kungsmässan för att spana på barnvagnar. På vägen stannade vi till i Lindome för att hälsa på Louise, Johan och Viktor och titta på deras hus som de precis har flyttat in i. Det visade sig vara ett mysigt område och ett fint hus med en stor härlig trädgård. Efter en fika där drog vi vidare till Kungsmässan. De hade inte en enda barnvagnsaffär på Kungsmässan så det var ju snopet. Däremot hittade vi ett vinställ i affären DiModa som vi länge varit på jakt efter. De hade i och för sig inte vinstället, men de kunde beställa det. DiModa finns också på Frölunda Torg så vi åkte dit och beställde det i stället eftersom vi oftare är där.


Ungefär så här ser vinstället ut




Sedan åkte vi till ett par barnvagnsaffärer i Sisjön. Det är så svårt att veta vad man ska ha för modell, men det blir nog en Emmaljunga i alla fall. På kvällen bjöd vi hem Karin och Ulf på lite grillat och fruktsallad. Det var jättehärligt väder så vi kunde sitta ute och äta.

På söndagen skulle jag och Pontus sätta upp lite tavlor hemma. Vi har nästan inte fått upp några tavlor alls och jag har dragit på det in i det sista eftersom jag dels hatar att sätta upp tavlor och dels inte tycker att vi har så många fina tavlor. Jag skulle hellre vilja köpa nya eller göra några egna av foton. Pontus och jag har väldigt olika smak när det gäller tavlor och detta resulterade i "det stora tavelbråket" som höll i sig hela dagen. Vet inte om mina hormoner börjar spela in nu (?) Vi blev i alla fall sams innan vi somnade på kvällen så det var ju bra. (Några tavlor kom inte upp för övrigt).


Graviditetsstatus: Nu är jag i vecka 26. Bebisen väger nu omkring 9 hg och kan tydligen höra min röst. (Kanske dags att sluta svära redan?) Jag har inga större problem av graviditeten. Hittills har jag gått upp 6,5 kg.

måndag 18 juli 2011

Semester i Lennartsfors

Redan på måndagen var det dags att ge sig ut på vägarna igen. Jag hade gärna varit hemma någon dag till eftersom vi just kommit hem ifrån Tyskland, men det såg ut som om det skulle vara bra väder måndag-tisdag och sedan bli dåligt så vi ville komma iväg till Värmland och Lennartsfors. Resan upp gick smidigt med ett litet stopp på godisfabriken där vi handlade varsin rejäl påse (3-4 hg). Det är så gott godis där! Måndagen bjöd på hyfsat väder och vi var nere vid sjön och solade på eftermiddagen. Det var lite blåsigt så jag vågade mig inte i vattnet trots att det var ca 21 grader varmt. På kvällen grillade vi tillsammans med Charlottas familj och lekte en del med Hanna.


På tisdagen var det lite sämre väder med regnskurar så då gav vi oss iväg till Töcksfors dit vi brukar åka och shoppa ibland när vi är i Lennartsfors. Vi gick in på Cubus och köpte de första kläderna till bebisen. Det blev 2 bodies i könsneutral färg och 3 par små sockar i storlek 14. Gulligt va?





Jag fyndade också lite underkläder på Cubus, fick 1 bh och 5 par trosor för totalt 50 kr så det var ett riktigt fynd. På eftermiddagen blev det faktiskt lite finare väder så man kunde gå ut och promenera lite och sitta och slappa med en bok. Jag bakade också en smulpaj med röda vinbär som blev riktigt god.


På onsdagen var det riktigt fint väder. Då blev det bad och sola så gott som hela dagen. Till och med jag vågade mig i även om vattentemperaturen hade sjunkit till 20 grader. Det blev bara ett snabbt dopp, men nu har jag i alla fall badat i år. På kvällen hade jag och Ponta lovat att ta hand om matlagningen så då blev det spagetti och köttfärsås med trattkantareller.


Torsdagen bjöd på halvbra väder. Det blev inget bad, men ett par turer i skogen där vi plockade både sommarkantareller och blåbär. Här är dagens fångst!



På kvällen hade Göran gjort en god älgstek som vi åt utomhus tillsammans med Charlottas familj. Det blev en hel del lek och bus för Hanna skulle sova över hos "oss" denna natt.



Sista kvällen i Lennartsfors för den här gången



Elias ville gärna plocka blommor



På fredagen ösregnade det redan när vi vaknade, men vi hade redan bestämt oss för att åka hem. Vi kom iväg frampå förmiddagen och när vi kört nästan ända hem till Göteborg stannade vi på Mr Johansson i Bäckebol och åt lunch. De hade en jättefin lunchbuffé där som jag kan rekommendera om man har vägarna förbi.



torsdag 14 juli 2011

Lübeck

Sista morgonen i Heringsdorf hann man bara njuta av den goda frukostbuffén. Sedan var det dags att åka vidare till Lübeck. Det kändes nästan lite vemodigt att åka därifrån. Det kändes som om man gärna hade stannat där ett par dagar till. Hoppas att vi kan åka tillbaka dit på semester någon gång, för där var verkligen fint och mysigt.

Resan till Lübeck var inte så jättelång. Vi körde utan stopp och det tog bara några timmar. När vi kom fram till Lübeck var det tryckande varmt, säkert närmare 30 grader. Vi hade bokat rum på Hotel Möwenpick där mamma och pappa bott förut. Jag vet inte om man hade blivit bortskämd på hotellet i Heringsdorf eller att det berodde på att vi fått de sämsta rummen som var kvar på hotellet, men rummen var väldigt små och trånga och det var fruktansvärt varmt. Badrummet var i alla fall fräscht och hotellet i övrigt var ganska fint. Vi gick ut på stan för att äta lunch. Vi hamnade på en liten italiensk uteservering där vi kunde sitta i skuggan. För mig blev det en pasta napoli.



En fin byggnad i Lübeck


En konstig kyrka i Lübeck

Sedan tog vi en liten shoppingrunda på stan. Ponta köpte en tysk flagga i present till Socker-Conny. Jag hittade till min förtjusning en klädaffär som jag sett i Heidelberg, men aldrig hann gå in i innan de stängde - Forever 18. De hade väldigt mycket fina och ganska billiga kläder. Jag köpte 2 tunikor, en grön och en turkos. Tunikor har blivit mitt nya favoritplagg. Efter en stund på stan i hettan var vi helt slut och gick tillbaka till hotellet för att slappa lite.

Efter en timmes sömn och en kall dusch var vi redo för en drink i baren. De hade jättefina alkoholfria drinkar så jag slog till på en sådan.


Pappa dricker whiskey


Mamma leker med sin mobilkamera

Efter en drink var vi redo att dra ut på stan igen. Vi gick omkring ett tag och letade efter något bra matställe och det slutade med italienskt igen. Vi var inte så hungriga så det fick bli en lätt middag bestående av pizza och toast.

Dagen därpå spöregnade det när vi vaknade. Vi hade egentligen tänkt stanna en natt i Köpenhamn på hemvägen och gå på Tivoli, men nu bestämde vi oss i stället för att åka hem redan idag. Trots att Möwenpick inte var så lyxigt hotell så hade de en fantastisk frukostbuffé som vi hann njuta av innan vi gav oss iväg. På vägen till Puttgarden stannade vi för att köpa lite sprit. Det enda jag var på jakt efter var en speciell whiskey, men den hade de inte så jag köpte ingenting. Sedan åkte vi vidare till Puttgarden och tog färjan över till Danmark. Jag avskyr verkligen att åka färja, men som tur var så var det rätt så vindstilla och denna färja tog inte lång tid. Sedan gick turen ganska fort genom Danmark och hem med bara ett stopp på Burger King i Malmö. Vi var framme i Varberg sent på eftermiddagen och vi bestämde oss för att stanna över där en natt. På kvällen kom Putte förbi och vi åt lite räkor och spelade spel, denna gång Retro. Pappa hade aldrig vunnit i det förut, men denna gång lyckades han faktiskt.

På lördagen åkte vi iväg till Babyhuset för att titta på barnvagn. Det visade sig vara värsta djungeln. Det enda vi trodde att vi visste var att vi ville ha en vagn med 4 stadiga hjul och helst en Emmaljunga. Vi föll för en vagn som jag tror hette Emmaljunga Classic 2012, men denna har jag inte lyckats hitta på nätet sedan så jag vet inte om det var rätt namn. Denna vagn verkade stadig och bra, men kanske lite klumpig. Den skulle landa på cirka 11.000 med både ligg- och sittdel, men vi får fundera mer på detta. Vi tittade också på skötbord som man kan ha ovanpå badkaret då vi tänkt ha skötbordet där uppe. Sedan tog vi en promenad och en fika innan vi åkte hem till Mölndal. Som alltid när man har varit på resande fot var det skönt att komma hem. Det hade hänt så mycket i trädgården på en knapp vecka! Det roligaste var att löjtnantshjärtanen som jag trodde var döda hade börjat blomma. Vilken seger! Jag älskar verkligen huset och nu känns det som att komma hem när man öppnar dörren dit. Det var också skönt att sova i sin egen stora säng.

Söndagen gick åt till att packa upp, tvätta och fixa lite hemma. På kvällen träffade vi Lars, Linda och Anton på Liseberg och tittade på Carl-Einar Häckners varieté. Det var inte lika bra som förra året så jag var lite besviken. Däremot hade han med sig en akrobat som gjorde ett väldigt snyggt nummer.

Graviditetsstatus: Nu har jag gått in i vecka 25 vilket känns skönt. Nu står det att bebisen kan överleva om den skulle födas, men ofta med komplikationer. Jag hoppas att han håller sig där inne ett tag till. Jag har börjat känna av lite krämpor nu i form av ryggont när jag sitter stilla länge. Jag kan även få en konstig känsla i magen/livmodern när jag anstränger mig, speciellt när jag går i uppförsbackar. Annars känns det bara bra. Han sparkar väldigt mycket nu och även blivande mormor har känt sparkarna genom magen. Viktuppgången hittills är 5,5 kg. Nästa besök hos barnmorskan blir i vecka 26.

onsdag 13 juli 2011

Heringsdorf, dag 2 och 3

Vi sov fantastiskt bra i vår sköna hotellsäng och när vi vaknade var det soligt och fint väder. Jag var väldigt spänd på hur frukostbuffén skulle vara på detta fina hotell och det var den bästa frukostbuffé jag varit på hittills. Det fanns verkligen allt man kunde önska sig. Tyvärr kunde jag inte ta några kort på buffén eftersom det var så mycket folk i vägen hela tiden.

Vi spenderade förmiddagen i hotellets vackra trädgård där man kunde ligga och sola. De hade även en utepool som var tempererad till 29 grader. Perfekt för mig som är frusen av mig!


Del av hotellets trädgård - mycket rosor och lavendel.


Jag och mamma slappar i solen.


Vy över hotellet


Poolen

När det blev lunchdags gick vi en promenad längs stranden (Östersjön låg cirka 200 meter från hotellet) och försökte hitta någonstans att äta lunch. Det var svårt att hitta något bra och till slut gick vi ner på stranden och beställde mat i en liten kiosk som inte såg fräschast ut. Jag och Ponta tog hamburgare medan mamma och pappa beställde någon wurst mit brötchen, men de fick bara varsin stor korv. Det såg inte så gott ut. Det blåste väldigt mycket på stranden så vi beslöt oss för att hålla oss vid poolen och sola och bada även på eftermiddagen.

Efter maten gick vi tillbaka till hotellet och frågade om det fanns något centrum i Heringsdorf. Det visade sig att på andra sidan hotellet låg det ett mysigt litet centrum med flera uteserveringar och restauranger. Där hade vi lätt kunnat äta lunch någonstans! Nu fick vi i stället ta en fika på ett litet fint glasscafé. Även där blev det fel med beställningen. Det verkar bli det nästan varje gång i östra Tyskland. Vi beställde våfflor med jordgubbar och glass och fick grädde i stället för glass. Här lyckades vi i alla fall få glass när vi sa till.

Efter en eftermiddag med sol och bad blev det dags för middag igen. Vi beslöt att ge restaurangen på hotellet en chans till, men först tog vi en drink på rummet och spelade lite MIG. Det slutade helt oväntat med att mamma blev östtysk MIG-mästare sedan pappa valt att lägga ribban skyhögt och inte tillåta några som helst avvikelser från svaren på kortets baksida. Detta drabbade mig i allra högsta grad!

Restaurangen serverade italiensk buffé som Ponta satsade på medan vi andra tog "Apfelswein" som var någon slags fläskfilé på gris som var uppfödd på enbart äpplen. Det var riktigt gott. Efter maten fick vi till slut vår efterlängtade bruléepudding som serverades med något så konstigt som sparrisglass. Det var inte den godaste glassen jag ätit!


Mmm... brulée!

Även denna dag blev vi de sista gästerna att lämna restaurangen. Till och med en åpen jävel som valt buffé och ätit sig igenom både förrätt, huvudrätt och efterrätt och sedan började om på förrätten igen blev färdig före oss. Vi var i alla fall mätta och nöjda när vi gick därifrån!

Tredje dagen i Heringsdorf bjöd även den på strålande solsken. Vi gjorde ungefär samma sak som dagen innan, men denna dag åt vi inte lunch på stranden utan på en minigolfbana som låg vid hotellet. På eftermiddagen hade vi bokat in behandlingar på spat. Jag och mamma tog pedikyr medan Ponta valde fotmassage och pappa ryggmassage. Det var skönt att bli lite bortskämd!


Ponta och jag i poolen

På kvällen var det ju avgörande match för Sverige i fotbolls-VM i gruppspelet så vi hade tänkt äta middag på en sportbar och se på matchen. Det visade sig dock inte vara mycket till sportbar i Heringsdorf. De hade ett litet rökigt rum med en liten TV i ena hörnet. Resten av restaurangen var dock bra och så gott som fullsatt så vi bestämde oss för att äta där och sedan gå hem och se resten av matchen på hotellet. Det visade sig vara en jättebra restaurang! De hade italienskt tema och ett italienskt par som uppträdde till maten. De var jättebra! Maten var också god, jag tog rumpstek som är lite av en favorit. Efter maten gick vi till hotellet och hejade fram Sverige till seger mot USA. Härligt!

måndag 11 juli 2011

Heringsdorf, dag 1

Vecka 27

På måndagen var det dags att dra vidare till huvudmålet för vår resa, Heringsdorf i östra Tyskland. Det blev en ganska lång bilresa vilket var lite jobbigt. GPS:en ledde oss in på konstiga vägar där husen såg ut att vara från före kriget, men till slut kom vi fram till den lilla semesteridyllen Heringsdorf. Detta är en väldigt liten by vid Östersjön, cirka 6000 invånare. Hotellet var dock något i hästväg, i särklass det lyxigaste hotell jag någonsin har bott på! Här kommer lite bilder från hotellrummet.


Utsikt från balkongen










Vi kom väl fram till Heringsdorf sent på eftermiddagen. Det var soligt så vi satte oss ute och tog en "Milchkaffe" och en god "Erdbeerkuchen". Det var lite för kallt för att bada ute, men eftersom det var ett spahotell kunde vi bada lite inomhus.


Hotellet hade både denna tempererade inomhuspool och en bubbelpool samt tre olika sorters bastu. Tydligen är det dock vanligt i Tyskland att män och kvinnor bastar nakna tillsammans så vi vågade oss inte in i bastun!

På kvällen tog vi en drink i foajén. Det hade varit gott med en Cosmopolitan, men jag fick nöja mig med apelsinjuice.



Sedan åt vi middag i hotellets egen restaurang. Till huvudrätt beställde vi något kalvkött tror jag, som var väldigt gott. De verkar inte vara så bra på engelska i östra Tyskland, men vi fick en servitör som kunde ganska bra. Trots detta fick mamma och pappa ingen crème brulée som de hade beställt till efterrätt. Pontus fick dock sin efterrätt bestående av rabarberpaj.





Graviditetsstatus: Nu är jag i vecka 24. Jag har börjat få lite ont i ryggen när jag sitter stilla länge, som nu när vi har åkt bil mycket. Annars känns allting bra. Viktuppgången hittills är 5 kg. Nästa besök hos barnmorskan blir i vecka 26.

söndag 10 juli 2011

Odense

Vecka 26

Min sista arbetsvecka innan semestern visade sig bli ganska tuff. Det var första veckan jag var själv på avd 230 och det var ganska hektiskt med många problem att lösa. Tror i alla fall att det gick bra!

Vi var på ett besök hos barnmorskan den här veckan. Det var första besöket efter ultraljudet. Vi fick lyssna på barnets hjärtljud. Han hade väldigt hög puls, typ 150/min eller nåt sånt, men det ska de tydligen ha. De tog också mitt blodtryck som var bra och så fick vi moderskapsintyg att skicka in till Försäkringskassan.

På onsdagen åkte jag och Ponta en sväng till Frölunda Torg. Vi växlade lite pengar inför resan till Danmark/Tyskland. Jag shoppade också ett par vita tights, ett par vita leggings och ett par solglasögon på Bikbok. Tights och leggings är nästan de enda byxor jag kan använda nu.

På torsdagen var jag hemma hos Annelie och tog en fika med henne. Det var rätt så längesen vi träffades nu så det var trevligt. Jag cyklade till Askim vilket var väldigt jobbigt eftersom det blåste jättemycket.

På fredagen var vi bjudna till Karin på middag. Charlotta, Krister, Hanna och Elias var där på besök. Elias hade vuxit jättemycket sedan sist och även lärt sig gå.

Lördagen gick mest åt till att packa inför resan. Vi spelade också på V75 och lyckades få 7 rätt! Tyvärr gav den inte så mycket, vi fick lite över 500, men kul att få in 7 rätt för en gångs skull! På kvällen var vi hos Karin igen och käkade middag.

På söndagen åkte vi ner till Varberg på morgonen för att sedan dra vidare till Danmark och Odense med mamma och pappa. Vi blev fast i jättelånga bilköer i Danmark p g a översvämning och var inte i framme i Odense förrän på kvällen. Vi hade bokat rum på Winsor hotell som inte var så fint. Det luktade rök på rummet och duschen var så liten att man knappt fick plats där inne. På kvällen gick vi ut och åt middag på en restaurang och sedan tog vi dessert på Jensens Böfhus. Gick även runt lite på stan i Odense som var rätt så mysig. Jag har varit där en gång innan och spelat minigolf, men då såg jag inte så mycket av stan.


Är denna staty en man eller kvinna??




En staty av H.C. Andersen som tydligen kom från Odense.


Pappa och mamma på restaurang i Odense


Iste för mig och öl för Ponta


Pontas mat - kalvfilé med rösti

Min mat - nachotallrik


Graviditetsstatus:
Nu är jag i vecka 23 och allting fungerar bra. Den lille har börjat sparka väldigt mycket, speciellt på kvällarna. Nu har även Ponta kunnat känna bebisens sparkar genom magen. Viktuppgången hittills är 5 kg. Nästa besök hos barnmorskan blir i vecka 26.

fredag 1 juli 2011

Midsommar

Vecka 25



Denna vecka blev något rörig på jobbet. Min avdelning har nu stängt för sommaren, men det var fortfarande lite jobb kvar att göra där. Samtidigt skulle jag vara på avd 230 på upplärning med Linda och Helena så jag sprang lite emellan. Dessutom var det både APT (stormöte) och två avtackningar den här veckan. Marcela på avdelningen intill som ska sluta snart och den gamla chefen Helen som har slutat. Det blev väldigt mycket tårta denna vecka!

På tisdagen skulle vi ha lite after work på Liseberg med jobbet. Det är inte ofta vi gör något utanför jobbet så det tyckte jag var jättekul. Vi hade bokat bord på Spökbaren. Jag åt en ceasarsallad med räkor som var riktigt god samt chokladtryffel till dessert. Middagen tog så lång tid att vi inte hann med någon femkamp som vi först hade tänkt. Det blev bara lite spelande på hjul innan det var dags att cykla hem.



Jag och Veronica i Spökbaren

På midsommarafton hade jag och Ponta först tänkt spela den årliga betongtävlingen i Askim, men eftersom de hade lovat regn under helgen så strök vi oss från tävlingen. Vi bjöd i stället hem Louise, Johan och Viktor på middag. Eftersom det bara är Ponta som tycker sill är gott så grillade vi i stället för den traditionella midsommarmaten. Det blev i alla fall jordgubbar i form av jordgubbstårta och även jättesöta cup cakes som Louise hade bakat. Tyvärr var det kallt och blåsigt så vi kunde inte sitta utomhus.


Viktor



Jordgubbstårta

På midsommardagen var det lite bättre väder. Vi var bortbjudna på middag till Katarina, Henrik och Viktor i Partille. Även Reine och Helén var där. Det blev grill även denna dag, men det är ju alltid gott! Viktor höll som vanligt igång hela kvällen ända fram till 22-23 när det var dags för oss att åka hem.


Helén och jag

På söndagen var vi väldigt biosugna så vi åkte in till Bergakungen och gick på Bad teacher med Cameron Diaz. Denna film gjorde de reklam för sist vi var på bio och då tyckte jag att den verkade lite rolig, men det var ingen höjdarfilm. Tycker inte Justin Timberlake är någon vidare skådis. Han borde hålla sig till musikbranschen! Nästa biofilm får nog bli Kronjuvelerna som jag är riktigt sugen på. Efter bion åkte vi till IKEA och slog äntligen till på den där bäddsoffan som vi spanat på några gånger nu. Vi köpte även en vit liten bokhylla som vi har tänkt ha i sovrummet och använda som TV-bord. Kvällen gick åt till att skruva ihop bäddsoffan som var lite småkrånglig. Nu är det bara för gästerna att checka in!

Graviditetsstatus:
Nu är jag i vecka 22. Har inga krämpor alls av graviditeten. Än så länge har jag gått upp 4 kg. Nästa besök hos barnmorskan blir nästa vecka.

Asia Spa, Varberg

Vecka 24


Den här veckan började med ett besök hos frissan Hanna på Studio H. Det var väldigt längesen jag klippte mig nu. Jag drar mig alltid lite för att gå till frissan eftersom jag tycker det tar så lång tid jämt. Nu hade jag i alla fall bestämt mig för att göra folieslingor. Detta var mycket bättre än att göra med mössa. Det gick riktigt fort, tog allt som allt 1,5 timme. Jag blev också riktigt nöjd med resultatet.

Jag, Ponta, mamma och pappa har planerat att göra en liten road trip i sommar. Vi har tänkt åka till Danmark, Tyskland och Polen. Nu har mitt pass gått ut och jag funderade länge på om jag verkligen skulle skaffa ett nytt. Jag lär ju inte resa utomlands på säkert ett år sedan när bebisen har kommit. Jag hörde mig för hos passmyndigheten om man verkligen behöver pass för att resa inom EU och det visade sig att man behövde antingen det eller nationellt ID-kort (inte vanligt körkort). Så jag tyckte det var lika bra att skaffa mig ett pass. Enda dagen de hade kvällsöppet var onsdagar så jag åkte dit efter jobbet. Hade väl räknat med att få vänta, men inte i 2 timmar! Det var 80 nummer före mig. Där inne var det jättevarmt, nästan inget syre i luften och fullt med ADHD-barn som sprang omkring, skrek och klättrade på alla möbler. Jag fick sätta mig utanför och vänta. Som tur var hade jag med mig en bok. När jag äntligen kom fram till luckan skulle jag ta kort. Blundade på båda korten så jag fick göra om. Nu ansträngde jag mig verkligen för att inte blunda och resultatet blev en stirrig blick. Ser verkligen helt galen ut på kortet. Tyvärr fick man inte ta om mer. Det här kommer att bli det fulaste kort jag någonsin haft på någon sådan här handling. Nu är det i alla fall fixat.

På torsdagen åkte Ponta iväg till Jönköping för elitserien så jag blev lämnad ensam i huset för första gången. Efter jobbet åkte jag till Slottsskogen med min kollega Ann för att spela lite äventyrsgolf. Tyvärr var det fullt med folk så det blev en fika i stället på Villa Belparc eller vad det heter. Hade aldrig varit där innan och det var riktigt mysigt där vid vattnet.

På fredagen åkte jag ner till Varberg för att spendera helgen där. Jag hade föreslagit att vi skulle äta räkor på fredagskvällen då jag inte ätit det på länge. Pappa hade dock slagit på stort och köpt både räkor, kräftor och hummer så det blev en riktig festmåltid! Skaldjur är nog det bästa jag vet!

På lördagen jobbade mamma så jag och pappa tog en shoppingrunda på stan. Jag köpte en rosa blus och en blåvitrandig tunika på Wilma (eller rättare sagt fick av pappa) och pappa shoppade två svindyra t-shirts på Lolles. Sedan gick vi och åt lunch på Zorba med Putte och Margita. Det blev en jättegod greksallad för min del. Efter lunchen var jag fortfarande lite shoppingsugen så jag tog en tur i gallerian medan de andra åkte hem. Jag hittade mycket bra kläder på H&M. Det blev totalt 1 mammalinne, blått med vita prickar, 1 mammaklänning, en vanlig blåvitrutig klänning och en blommig tunika.

På söndagen var jag och mamma på Asia spa där hon jobbar och badade, bastade mm. Det hade verkligen blivit jättefint där sedan förra gången jag var där (för flera år sen). De hade bl a en jättestor bubbelpool med olika ”stationer” där det var jättehärligt att bada. Man får dock vara lite försiktig med bubbelpoolbad när man är gravid så vi badade bara en liten stund där och inte på de ställen där det var högt tryck. Provade också 3 olika bastubad och varma källor. Det är härligt med spa!




Graviditetsstatus:
Nu är jag i vecka 21. Jag har inga besvär över huvud taget av graviditeten. Hittills har jag gått upp 3,5 kg. Nästa besök hos barnmorskan blir i vecka 23.