Summa sidvisningar

söndag 22 november 2009

Seriespel i Akalla

Vecka 36

Denna vecka fortsatte skolarbetet i rätt lugn takt. På onsdagen var jag hemma hos Annelie och gjorde en ”scrapbook” från Louise möhippa som vi tänkte ge henne i bröllopspresent. Det var riktigt roligt att pyssla lite och boken blev väldigt fin om jag får säga det själv.

På fredagen skolkade jag från skolan av en viktig anledning: Seriespel! Eftersom vi skulle åka ur serien hur det än gick hade vi valt att köra en budgetvariant den här gången. Vi åkte utan reserv och tog bara två hotellnätter i stället för tre som är ordinarie. Detta innebar att vi fick gå upp i gryningen för att åka till Stockholm. Laget bestod av mig, Torgny, Lars, Bernie och Fuskarn samt att vi hade med oss Pontan som coach. Resan upp gick i ett rasande tempo eftersom jag sov nästan hela resan. Det var skönt. Vi hade således eftermiddagen på oss att träna in banorna som kändes rätt svåra. Jag hade framförallt problem med långgolfen som inte gick i av sig själv och man var tvungen att putta jättelöst i green vilket inte är min medicin. Vi hann gå ett träningsvarv och det blev 33 för mig. När vi skulle gå ut andra varvet började det regna så då åkte vi till hotellet. Vi bodde på ett riktigt fint Scandichotell. Jag delade rum med Pontan och Lars och det var väldigt bra för i rummet fanns det två olika rum så jag fick sova själv och slapp höra dem snarka.

Lördag och dags för debut i division 1 för mig! Jag var helt lugn inför första matchen vilket var skönt. Första matchen mötte vi Malmö, det laget som vi borde slå. Jag började med en dålig runda på 37 och torskade med 4 slag mot min motståndare. Matchen blev fruktansvärt tajt och spännande in i det sista och vi lyckades vinna med 2 slags marginal! Resultat 183.

Andra matchen mötte vi Sjöviken som ledde serien. Nu var man beredd på storstryk, men spelade faktiskt lite bättre den här matchen och hängde med dem ganska länge. Gick in 172 och förlorade bara med 3 slag. Själv gick jag 32 och besegrade min motståndare (trevlige Leif Nilsson) med 2 slag.

Tredje matchen mötte vi Åstorp. Här blev det ytterligare en spännande och jämn match som vi dessvärre förlorade med 1 ynka slag! Vi gick ändå 174, vår bästa match hittills. Jag gick 33.

Fjärde matchen mötte vi Skoghall. Nu spelade vi ännu bättre, 165 blev resultatet. Detta räckte dock inte för att slå värmlänningarna utan vi fick pisk med 4 slag. Jag storspelade faktiskt i den här matchen och slog min motståndare med 3 slag. Själv gick jag 28!

Eftersom det skulle bli dåligt väder på söndagen beslöt man att vi skulle spela fem matcher på lördagen och endast två på söndagen. En bra idé tyckte jag, även om man var trött sista matchen. Denna match blev det derby mellan oss och Tuve Tigers! Tyvärr blev det kollektiv kollaps i vårt lag och de storspelade så vi blev pinsamt överkörda med 20 slag. 178 gick vi med 3 svarta varv i laget. Jag gick 36 och fick stryk med 4 av Jens och förlorade därmed även vårt interna Hallandsmästerskap.Efter denna match var det skönt att åka till hotellet och återhämta sig efter en god middag på en restaurang på Akalla Torg. Kvällen tillbringades bl a med frågesport.

Nästa dag var det dags att ta nya tag. Första matchen mötte vi skånelaget Linjen. Tyvärr satt det dåliga spelet i och även denna match slutade med storstryk, 23 slags skillnad. Vi gick 176. Jag gick återigen 36 och fick stryk med 5 av min skånske motståndare som ändå var rätt rolig att gå med.

Sista matchen mötte vi Jönköping och nu fick vi till spelet riktigt bra. Vi gick 165, men fick ändå stryk med 6, men det kändes helt ok. Jag avslutade med ett bra varv, 31, och fick oavgjort mot min motståndare Göran Widlert. Endast 2 poäng denna helg, men jag tyckte att vi ändå varit nära i många matcher. Hade vi satsat som vi brukar göra på seriespelsomgångarna och åkt upp en dag tidigare samt haft en reserv med oss så tror jag att vi hade kunnat ta fler poäng och hållt oss kvar. Som det var nu skulle vi åka ut hur det än gick i och med att förstalaget ska ner i division 1 nästa år. Själv kände jag mig nöjd med helgen och spelet och vi hade haft en jätterolig helg med god lagstämning och det är ju också viktigt att ha roligt när man spelar =).

fredag 13 november 2009

Svampplockning

Jag har nu kommit efter ganska ordentligt på bloggen, men jag ska försöka att ta ikapp detta och komma igång med bloggandet igen. Sist jag skrev var efter Tuve-cupen vecka 34.

Vecka 35
Skolan drog igång vecka 34 och dessa första veckor var det hyfsat lugnt kom-igång-tempo. Det kändes helt okej att börja igen och man kom snabbt in i sina gamla roller i klassen. Denna vecka hann jag även med att spela två kvällstävlingar. Jag kände att jag ville passa på och spela så mycket ute som möjligt innan det blev för kallt! På måndagen var det kvällstävling i Tuve och där gick jag 33-35 och på onsdagen spelade jag på Göteborg. Hade knappt tränat in så därför blev jag riktigt överraskad när jag gick 35 första varvet. Tycker det är rätt svårt att gå under 36 där. Andra varvet blev det 42, men jag var riktigt nöjd med den kvällstävlingen. På torsdagen var det sminkparty hos Annelie och man fick testa en massa produkter från Mary Kay. Det var kul, men när hon berättade vad sakerna kostade kände jag att jag bleknade och jag lyckades komma undan med att endast beställa en liten handkräm. Helgen denna vecka tillbringades i Värmland där vi länsade svampskogen på kantareller. Detta var mitt bästa kantarellår so far.




torsdag 24 september 2009

Sommarjobb, möhippa, bio och Tuve-cupen

Nu har jag inte skrivit på över en månad så det har hänt en hel del sen sist. Min sista vecka på sommarjobbet flöt på fint. Det kändes som om de var nöjda med mig också och jag har nu två fina referenser från läkarsekreteraryrket som jag kan använda i framtiden. Jag har trivts superbra på Psyk och vill gärna jobba inom det området när jag blir färdig. Sista dagen på jobbet blev dock lite stressig och jag hann inte ens säga hej då till alla. Jag jobbade bara halvdag för på eftermiddagen var det dags för Lollas möhippa som jag höll i tillsammans med Annelie.

Louise blev väldigt förvånad när vi överraskade henne hos hennes frisör. Hon hade nog aldrig misstänkt att möhippan skulle vara en fredag! Vi drack lite champagne i salongen och sedan gick vi till Gildas massageskola där ytterligare några personer slöt upp. Där fick vi en lång behandling med peeling och helkroppsmassage som var väldigt skön. Hon som masserade mig var jätteduktig och vi pratade en del om Asia Spa där mamma jobbar. Det var tydligen hennes drömställe att få jobba på. (Senare fick jag höra av mamma att hon hade varit där och sökt jobb). Som tur var så slapp jag den omtalade bröstmassagen som några "åkte på". Efter massagen gick vi vidare till Star Bowling och bowlade och drack vin. Tyvärr var jag helt ur form och det blev många klot i rännan första serien som bara blev 60 någonting. Andra serien gick bättre, 120 någonting, men jag kom ändå bland de sista. Efter bowlingen gick vi till Mañana och åtnjöt en superb tapasmiddag. Nackdelen med att ha möhippan på en fredag var att de flesta var rätt trötta (speciellt jag som varit uppe sen 6) så jag fick dra mig hemåt efter restaurangen då några fortsatte ut på stan. Tycker ändå att det var en riktigt trevlig kväll.



Möhippegänget

Söndagen efter möhippan kom Pokermats på besök till Sverige. Det var jättekul att se honom igen. Vi hade nog inte träffats på nästan ett år. Vi passade på att gå på bio och såg en sjukt rolig film, Brüno. Jag låg dubbelvikt i biostolen större delen av filmen. Precis min humor!



Helgen därpå var det dags för lite bangolf igen. Det var den traditionella tävlingen Tuve-cupen som jag har spelat flera gånger. Vann cupen 2008 så jag var givetvis taggad att försvara min titel. Jag laddade med en träningstävling måndagen innan som gick bra (36-31) och med många träningsvarv på lördagen (31-37-34-31-30). Spelet kändes kanonbra på lördagen! Så var det då dags för tävling på söndagen. I första matchen mötte jag Håkan från Laxen. Tyvärr så var jag inte alls på hugget i denna match. Hamnade efter redan från början, men hämtade upp lite på slutet. Lyckades dock aldrig komma ikapp och det blev respass direkt =(. Som tur var så hade de även en tröstcup. Av alla som åkt ut i första matchen så fick de 8 som kommit längst spela denna cup. Som tur var klarade jag mig. Hade hängt med Håkan i 18 banor. I denna match fick jag möta Henke från Kungälv och jag kände mig som en riktig underdog, men jag kämpade på och spelade faktiskt riktigt riktigt bra och vann! I semifinalen fick jag möta L-O från Göteborg. Även i denna match spelade jag lysande och vann. Så var jag i final! Där fick jag möta Söderstjärna från Göteborg. Detta blev en mycket jämn och spännande match som fick avgöras i sudden när jag fick till det och tog hem tröstcupen! Trots en dålig start blev detta en riktigt bra tävling!

måndag 10 augusti 2009

Nallissa recenserar Madonnas Sticky Sweet Tour Ullevi 8/8

Så har ännu en vecka gått och det återstår bara en ynka vecka av sommarjobbet. Sedan börjar plugget igen. Jag tycker fortfarande att psykiatrikliniken är en väldigt trevlig arbetsplats och jag har lärt mig jättemycket under de här tre veckorna. Det känns lite tråkigt att det snart är över, men det ska bli skönt med lite kortare dagar och att slippa pendla så långt varje dag.

Veckan som gått har varit en ganska lugn vecka. Har inte gjort så mycket annat än att jobba, men i helgen har det hänt lite mer. Började med lite fredagsmys med Pontan och vi kalasade på kräftor. Det var riktigt gott, trots att de var frysta. Lördagen tillbringades i Tuve där vi tränade filt inför Tuve-cupen som går av stapeln om två veckor. Jag vann ju förra året så jag måste så klart försvara min titel i år!

På kvällen var det dags för Madonna! Jag hade bestämt mig för att bjuda med Lolla då Ponti varit lite tveksam tidigare. Det var roligt att se och höra Madonna live, men jag var lite besviken på tre grejer: 1. Hon kom inte förrän 21:45 fast det stod 20:00 på biljetten. 2. Hon hade gjort om många av de gamla låtarna så de lät som någon slags radioremix och man kunde knappt sjunga med i dem. 3. När hon var färdig så bara gick hon utan att köra något extranummer. Tror aldrig jag har varit med om det tidigare på en konsert. Hon körde dock några nummer som var riktigt bra, så sammantaget så tycker jag det var en okej konsert, men hade väntat mig en kanonkväll. Här kommer i alla fall låtlistan med Nallissa-kommentarer:

Candy Shop
+++
Hade inte hört den låten förut, men tyckte den var ganska bra.

Beat goes on
++
Den här kände jag inte heller igen. Tyckte den var lite tråkig.

Human Nature
+
Kände inte igen låten och jag kommer inte ens ihåg den, så den var nog dålig.

Vogue
+++
Jag gillar Vogue, men det blev inget ös. Publiken var inte med.
http://www.youtube.com/watch?v=4HF6pP8egWo&feature=related

Into the groove
+++
Samma som ovan.

Holiday
+++
Samma som ovan. Det blev dock lite ös när de körde lite Michael Jackson-remix mitt i låten.
http://www.youtube.com/watch?v=VR0c50aL_d4&feature=related

Dress you up
++
Jag gillar egentligen låten, men med all tung bas, så tycker jag knappt man hörde texten.

She’s not me
++
Hade aldrig hört låten innan. Lite konstig show.

Music
++++
En av mina favoriter. Den här låten passade att köras med stort arrangemang.
http://www.youtube.com/watch?v=eswgyoj9wsk&feature=related

Devil wouldn’t recognize you
++
Dålig låt, men lite mystiskt och udda framträdande.

Spanish lesson
++
Tråkig låt som jag inte kunde.

Miles away
+++
Helt okej låt.

La isla bonita
++
En av mina favoritlåtar, som man knappt kände igen =(

Doli doli
+
Dålig pausunderhållning som inte ens var pausunderhållning. Madonna var kvar på scen (?)
Varför?

You must love me
+++++
Den bästa låten på hela showen. En av mina favoriter från Evita. Fattar inte att alla tidningar gav den dåligt betyg, då det äntligen blev lite samspel mellan M och publiken, samt en väldigt fin stämning i arenan.
http://www.youtube.com/watch?v=HodwbqW6YE4&feature=related

4 minutes
++++
Bra låt som passade in i showen och som hon körde i orginalskick.

Like a prayer
+++
Helt okej.

Frozen
++
Åh, vilken besvikelse! Jag som älskar den här låten och så kan hon inte ens sjunga mer än mmm i refrängen!

Ray of light
++++
Äntligen lite ös och publiktändning.
http://www.youtube.com/watch?v=VmiPIXJ665c&feature=related

Give it 2 me
++++
Riktigt bra drag även i denna sista låt

torsdag 6 augusti 2009

Bröllopsförberedelser

Den här sommaren har gått i en rasande takt och saker som legat långt fram i tiden börjar faktiskt närma sig med stormsteg. I onsdags var jag och Lolla hos Sandra och bestämde vad vi ska ha för håruppsättningar och smink till bröllopet. Måste boka in ett frisörbesök med klippning och färgning cirka en vecka före bröllopet. Håret ska bli chokladbrunt! I lördags var jag på Freeport och fick tag i ett par skor för 300 kr på Scorett Outlet. Det blir vita pumps med en liten klack, precis som jag hade tänkt. Jag måste även köpa en vit sjal och en vit aftonväska.

I torsdags var jag och Pontan på middag hos Karin och det var som vanligt både gott och trevligt. Även Arne var där och jag blev också kompis med jack russel-tjejen Amelia som Arne är daghusse till. Söt var hon!



I fredags var jag och Ponti på middag och spelkväll hos Lolla, Johan och Dumle. Det var en väldigt trevlig kväll som ackompanjerades av U2:s spelning på Ullevi som hördes ända hem till dem. Det var kul att träffa Dumlebebisen igen och se att han hade blivit lite större. Han var fortfarande väldigt ullig och hade mohikanfrisyr, så han kommer nog att bli sådan även som vuxen, hihi. Vi spelade Rappakalja och jag var jättesämst. Det är verkligen inte min grej, men ändå skoj.

Lördagen tillbringades i ryggläge i trädgården i Varberg. Var helt slut efter arbetsveckan och en sen fredagkväll, så det var skönt att bara slappa. På kvällen var det dags för Margitas examensfest som vi var med på hela familjen. Det blev väldigt god grillmat och trevligt sällskap.




På söndagen var det riktigt fint väder för första gången på länge. Ponti och jag bestämde oss för att gå en MOS-runda i Slottsskogen och vi utmanade ena halvan av Familjen, dvs Gaisarn och Anton. Det gick faktiskt mycket bättre än förra gången (tävlingen då jag gick 71) och jag gick runt på 59 slag. Lärde mig att putta med lite bättre tempo. Det är puttarna som är svårast. Pontus vann på 52, sen kom jag på 59, Gaisarn på 62 och Anton på 64. Jag var rätt nöjd med resultatet, men för att ha en chans i biltävlingen så måste jag nog ner ytterligare 10 slag, så det gäller att träna mer. Slappade hela eftermiddagen och på kvällen hyrde vi en film som var en ren chansning, Young, single & angry. Den var väl sådär.


På måndagen var regnet tillbaka igen och jag som så länge sett fram emot att se Arja Saijonmaa live på Liseberg gav vika och tillbringade i stället kvällen på Heaven 23 med Lolla och Annelie. Räkmackan där var precis lika god som ryktet säger! Hann i alla fall hem för att följa Arja från tv-soffan och hon var så klart grym. Hela allsången var bra den här gången med massa schlagers!

tisdag 4 augusti 2009

Sommarjobbet

Efter SM var det bara att landa och ta en ordentlig sovmorgon för att sedan turista i min egen stad. Päronen var på minisemester i stan så Ponti och jag följde med dem till Röhsska muséet. Det var väl inte världens roligaste muséeum, men vad gör man inte för päronen? I alla fall så hade de en avdelning med nostalgiprylar från 60-talet och framåt och det var allt lite kul att se. Sedan blev det lunch på Picasso. Körde stenhårt med tapas även idag. Tapas is the shit! Sedan skulle päronen åka hem och jag och Pontan tillbringade kvällen på Liseberg tillsammans med Familjen. Det blev som vanligt en hård femkamp som slutade i nederlag och tandagnisslan för mitt lag. Jag sög. Fast jag hade lite tur och vann en godispåse på daimhjulet.


Söndagen tillbringades på Gullbergsbro där vi körde stenhårt med eb-träning inför stundande KM. Jag var röten på de banorna och gick inte ett enda grönt varv trots 6 försök. Varven resulterade i allt mellan 25 och 31.




På måndagen var det bara att ställa väckarklockan igen för jag skulle påbörja mitt sommarjobb på Psykiatri – Östra Sjukhuset. Lite jobbigt att gå upp kl 6 och resa i en timme för att komma till jobbet, men annars trivs jag bra på arbetsplatsen. Det är ett helt annat tempo än på vårdcentralen där man skrev så det glödde. Här är det lite mer ojämnt tempo. Vissa dagar är det mycket lugnt och andra dagar har man mer att göra. Men mig passar det bra att ha det lite glidigt ibland. Första veckan blev dock ganska intensiv eftersom jag då var under upplärning av den ordinarie läkarsekreteraren. Hon försökte lära mig allt på 4 dagar vilket inte gick, men mycket hann jag lära mig i alla fall! Psykiatrin är verkligen en egen liten värld inom vården. Det är rätt annorlunda på många sätt, men väldigt intressant. Har även en del klasskompisar som sommarjobbar på Östra. Nu har jag jobbat här i två veckor, varav jag varit själv en vecka. Som tur är finns det läkarsekreterare på andra avdelningar som jag kan ringa om jag behöver hjälp vilket sker några gånger varje dag. Men än så länge har allting flutit på bra.



Trots att jag varit ganska trött på kvällarna nu när jag har arbetat har jag hunnit med att vara lite social också. Jag kom på att jag inte varit på bio på flera månader, så det rådde jag bot på och gick tre gånger inom loppet av en vecka. Var på Ice Age 3 i 3d med Lolla och Annelie förra veckan. Den var jätterolig och kul att se i 3d också. I helgen var jag på bio i Varberg med Putte, Margita och Margitas päron och såg The proposal. Den var också bra och lite rolig, men väldigt förutsägbar. I tisdags var jag på Johan Falk-filmen med Ponti. Den var verkligen jättebra. Har inte gillat de tidigare filmerna så mycket så jag blev positivt överraskad. Nu är jag sugen på att se Brüno samt rånarfilmen med Johnny Depp.


Har också varit på after work på Excet med några från klassen. Det var väldigt trevligt att träffa dem igen, det var ju ett bra tag sen sist. Ser faktiskt fram emot att börja skolan, mest för att få träffa alla och även för att det kommer bli skönt med lite kortare dagar. Tycker allt heltid är lite tungt även med ett trevligt arbete.

måndag 3 augusti 2009

Mitt första kombi-SM

Nu var det som vanligt väldigt längesen jag bloggade, så har hunnit hända en hel del. Efter min sköna, lata semestervecka så följde två väldigt intensiva golfveckor. Vecka 28 arrangerade Gullbergsbro SM för oldtimers och jag skötte sekretariatet tillsammans med Fuskarn och Lars. Bortsett från en hel del datastrul så löpte tävlingarna på relativt smärtfritt och de flesta verkade vara nöjda med arrangemanget. Själv lärde jag mig en hel del om hur man sköter en tävling. Är lite sugen på att gå tävlingsledarutbildning till hösten, men frågan är om jag tar på mig för mycket då. Under O-SM-veckan hann jag i alla fall med två besök på Liseberg. På måndagen var jag på allsången med Lolla och Annelie. Det var oväntat bra, mycket bättre än Skansen tycker jag. Sara Dawn Finer var också väldigt bra live. Hon körde så klart ”Moving on” och även sin andra melodifestivallåt ”I remember love” som jag gillar så mycket. På onsdagen var jag också Liseberg med Ponti, Fuskarn och Bernie. Fuskarn blev glad som ett barn när han vann en gigantisk Kexchoklad på ett hjul. Vi kollade även in Carl-Einar Häckners show som var riktigt bra. Han är verkligen som roligast när han flippar ur totalt.

O-SM avslutades på fredagen och redan på lördagen var det dags att sätta igång med egen SM-träning. Jag och Linda bestämde oss för att träna och åka ihop vilket var väldigt bra. Första träningsdagen var Ponti med och hjälpte oss lite på eb:n, vilket var bra. Det var bara att mala igenom båda anläggningarna. Tråkig träning, men lika bra att börja från grunden. På söndagen var det sjukt mycket folk överallt. Att gå ett träningsvarv på eb:n tog 2 timmar. Hann bara gå ett filtvarv som blev högt, 38. Bestämde oss för att satsa på kvällsträning på måndagen. Det visade sig vara en riktigt bra idé för alla började droppa av vid 18-tiden och man fick hela anläggningen för sig själv. Gick två eb-varv som blev höga 25-27 och ett riktigt bra filtvarv – 30. Fjärde och sista träningsdagen malde vi varv: 21-30-21 på eb:n, väldigt ojämnt, men två bra varv i alla fall. 37-34-31 på filten, kändes jämnare och ungefär vad jag kunde förvänta mig på tävlingen.

Natten före SM skulle börja var jag nervös, laddad och uppvarvad vilket resulterade i ca 1 timmes sömn. Var helt färdig på morgonen när man skulle upp kl 6. Ingen bra början. Första dagen skulle vi spela tre varv och jag fick börja på eb:n. Vädret var bra. Var skitnervös första varvet som började dåligt, men när nervositeten började lägga sig spelade jag bättre och gick 24 – helt okej. När jag gick ut på filten var jag också lite nervös. Jag fick till ett bra varv på 33. Sista varvet blev 20 på eb:n! Årsbästa på eb. Efter dag 1 låg jag delad 4 vilket verkligen var över förväntan. Var jättenöjd med spelet. Jag, Linda och Bernie ställde också upp i damlagklassen och det visade sig att vi ledde med över 20 slag efter första dagen. Den som vann damlagklassen skulle få en plats i Europacupen i höst.


Andra dagen var jag i alla fall mer utvilad och mindre spänd. Började på filten med ett bra varv – 34. Därefter gick jag 21 på eb:n. Sista filtvarvet vet jag inte vad som hände. Började med en spik på bana 1, men sedan gick allting utför. Gjorde 3 fyror och 4 treor på ett och samma varv. Försökte hela tiden spika och komma tillbaka men lyckades aldrig få ner varvet. Det blev ett kolsvart 41-varv. Tappade många placeringar på det varvet. Var lite deppigt att åka hem, men vi ledde i alla fall fortfarande damlagklassen, hade t o m utökat ledningen under dagen.


På fredagen skulle lagtävlingen avgöras och mina päron skulle också komma och titta och heja på mig när jag spelade. Dagen började i kaos då bilen fått punktering, så jag fick ringa Linda om skjuts och sedan fick Ponti köra mig dit. Vi kom trots allt upp i någorlunda tid så vi hann slå lite innan det började. Jag började starkt på eb:n med ett 22-varv. Päronen kom lagom till filtvarvet och de fick se mig spela in ett fint 32-varv. Det var roligt att de var där och kollade. Efter 9 spelade varv stod det klart att vårt damlag vunnit platsen i Europacupen! Så nu bär det av till Vanuz i Lichtenstein i oktober. Det blir spännande! Det var prisutdelning där vi fick guldplaketter, blommor och en hel kartong med kakor från Göteborgskex! Perfekt pris för mig. Efter dessa 9 varv var det också kval där 12 spelare gick vidare. Jag låg 8:a så jag fick fortsätta spela. Vi skulle nu köra ett kombivarv dvs 36 banor på raken. Jag fick börja på bana 3 på eb:n. Det var ruskigt jobbigt att spela kombivarv och det var också fruktansvärt varmt och man var helt slut. Kämpade på så gott jag kunde i alla fall och det blev 24 på eb:n och 33 på filten. Slutade på 9:e plats med bra snitt på framför allt eb:n, men även ganska bra på filten. Jag var jättenöjd med spelet trots att jag missade finalen (6 gick till final). På kvällen firade jag lagguldet med Ponti, mor och far med tapasmiddag på La Sombrita.

söndag 5 juli 2009

Lata dagar

Nu är jag åter hemma i Mölndal efter 5 härliga semesterdagar i Värmland. Vi har, som övriga Sverige, haft kanonväder varje dag. Har tillbringat dagarna med att bada, sola, slappa och spela lite poker. Det har varit sköna, lata dagar. En dag var jag och Pontan i Töcksfors på en shoppingrunda. (Vi åker alltid dit när vi är i Värmland). Den här gången gick det dock lite klent med shoppingen för jag shoppade bara ett par shorts och en cd-skiva med musik från Fame Factory som vi kom över billigt. Väldigt bra musik faktiskt. Här är en av mina absoluta favoritlåtar från FF:

http://www.youtube.com/watch?v=yhHOgcFTHAw

En dag åkte vi till Dröback i Norge. Det var en mysig liten hamnstad som påminde lite om Strömstad, fast mindre. Där hade de bl a ett tomtehus som sålde en massa julsaker mitt i sommaren! Vi badade i den iskalla Oslofjorden (18 grader), men det var allt bättre i sjön Lelången i Värmland (24 grader).

Pontan vid Lelången


Kom hem i onsdags och då orkade vi inte göra så mycket annat än att kolla på film. Hyrde "Australia" med Nicole Kidman (min favorit) som vi länge tänkt se. Filmen var bra, men lång. Somnade ifrån den, men såg färdigt den dagen efter. Får väl 3 eller 4 i betyg.


Väl hemma var jag fortfarande sugen på att sola och bada så torsdagen tillbringades på Askimsbadet (21 grader, riktigt varmt för att va Askim). Fredagen tillbringades i Delsjön tillsammans med Lolla. Där var riktigt varmt och skönt i vattnet och lite fräschare än Askim, tycker jag nog.


Igår var jag på Gullbergsbro och förberedde lite inför O-SM som börjar på måndag. Fick lite panik att jag inte varit i Kungälv och tränat som jag tänkt, så jag åkte dit en snabbis och led i hettan. Hela anläggningen ligger i princip i gassande sol så jag hoppas det inte kommer vara så varmt på SM. Tränade på filten och det gick överlag bra. Ser verkligen fram emot att spela SM i år. Jag är så taggad!

Nallissa

söndag 28 juni 2009

Redo för semester

Nu var det längesedan jag bloggade. Kan ju börja med att uppdatera min hälsa. Nu har jag gått 8 gånger på akupunktur. Det känns bättre i ryggen, men det känns ändå som om ursprunget till smärtan sitter kvar. Får ge det två gånger till, sen får jag gå vidare med det. Har också fått tummen ur och sökt hjälp för min krånglande mage. Fick tipset att testa mot gluten så det håller jag på med just nu. Ska äta glutenfri mat i 14 dagar och sedan chocka magen med gluten och se om jag får ont. Har ätit glutenfritt i 12 dagar nu och det är lite jobbigt men inte så farligt. Har dock haft ont i magen 2 dagar så jag är lite skeptisk till det hela, men vi får se på tisdag.



Vad det gäller midsommarafton så tillbringades hela helgen med minigolf. Både jag och Pontan spelade Askims årliga midsommartävling på betong. Hade ju fått bra träning på DM som nyligen gick på samma anläggning. Nu var vi bara tre damer, men jag storspelade verkligen och vann överlägset (med cirka 15 slag). Satte även nytt personbästa tre gånger under helgen. Började på lördagen med vad som skulle bli mitt sämsta varv, 35. Följde sedan upp med personbästa 30 och ledde klassen. Sedan fortsatte tävlingen dagen därpå och då började jag med ett 29-varv (nytt personbästa) och sedan 27 (återigen nytt personbästa). Sista varvet blev 31. Jag var jättenöjd med tävlingen (min bästa klart bästa betongtävling hittills) och det var ju inte helt fel att vinna lite cash heller (500 spänn). Även Pontan storspelade och segrade i herrklassen i avgörande sudden. Min nästa tävling blir SM i Kungälv vecka 28.





Järngänget från Gullbergsbro

Har nu avslutat min praktikperiod på Lindome Vårdcentral där jag har varit i 8 veckor. Det har varit en bra och lärorik tid, men nu ska det bli underbart med SEMESTER! 3 härliga veckor att se fram emot. Vi började semestern med att åka upp till Värmland. Har tillbringat helgen med att sola, bada och slappa i värmen. Äntligen har Sverige kommit upp i Elinvänlig temperatur och igår vågade jag mig i vattnet för första gången i år. Har också lärt känna en ny liten kompis här uppe, papillonen Tim som har varit här på visit i helgen. En helt underbar liten jycke. Han är 9 år men springer ändå som en liten tätting fram och tillbaka bara man säger ordet "bada". Nu har han dock åkt hem så de närmaste dagarna får jag återuppta kontakten med mina kattkompisar Findus och Sussi.

onsdag 10 juni 2009

Betong-DM

Förkylningen blev som tur var inte speciellt långdragen och redan på fredagen gick jag till "jobbet" igen. Var dock hängig hela dagen och ångrade att jag hade gått dit. Efter jobbet ville jag helst krypa ner i bingen, men var lite stressad över helgens tävling så vi åkte ut till Askim och tränade igenom banorna. Det kändes bra.

På lördagen tillbringade jag nästan hela dagen i Askim och tränade med Martin och Torgny. Träningen gick som smort och jag som förr haft 30 som personbästa på betong fick till ett riktigt kanonvarv och fick nytt personbästa på 27! Även de andra varven gick bra, tror inte jag gick över 34. Hade tänkt träffa några i klassen på kvällen, men kände mig fortfarande lite hängig så det blev en lugn hemmakväll i stället.

På söndagen var det då dax för DM på betong. Tyvärr var vi bara 2 damer som deltog, jag och Linda från Göteborg. Våran klass blev dock rafflande jämn! Jag började med ett 34-varv och hon med ett 33-varv. Andra varvet gick jag 33 och tog in 4 slag, så ledde alltså med 3. Tredje varvet blev det grus i maskineriet, jag gjorde bland annat 4 på en bana med 2 puttmissar. Pinsamt! 36 blev det och jag tappade 2 slag. Ledde med 1 ynka slag inför sista varvet. Linda storspelade och plockade slag efter slag. När det var 3 banor kvar låg jag under med 3 slag =(. Tänkte dock inte ge mig för även jag spelade ganska hyfsat och hade ett bra varv på gång. På bana 16 puttmissar Linda och gör 3 och jag gör 2, så då skiljer det bara 2 slag. Sen spikar jag bana 17 och plockar in ytterligare 1 slag och är nu bara 1 slag efter och bana 18 är en sån bana där det kan hända lite. Linda börjar på bana 18 och gör en tvåa, så nu behöver jag "bara" spika för att gå jämt och få spela sudden. Lite nervös är jag, men jag sätter en klockren spik! Sudden! På bana 1 slår vi båda halvkassa slag och får 2. På bana 2 slår jag ett riktigt dåligt slag men det blir en tvåa och även Linda sätter den på 2. På bana 3 är Linda riktigt nära en spik, men bollen viker undan i sista stund och det blir 2. Jag slår ett bra slag och bollen går rätt i kopp! Segern är min! Tycker det är väldigt roligt med så jämna tävlingar och det är alltid spännande att spela sudden. Känns också skönt att ha tagit mig tillbaka i en tävling som såg ut att vara förlorad. Är också väldigt nöjd med spelet och nu har jag återigen betongranking och även Sverigeranking. Liggar rankad 8 i Sverige och 12 på betong.

Martin, Anton, jag och Linda
Distriktsmästarna från Gullbergsbro!

torsdag 4 juni 2009

Snorar

4 veckor och 2 dagar klarade jag av på vårdcentralen innan jag blev smittad av alla förkylda patienter. Började känna mig hängig redan i tisdags och igår vaknade jag med feber, förkylning och huvudvärk. Ringde och sjukskrev mig och tillbringade halva dagen i sängen. Är fortfarande risig, men hoppas kunna jobba igen i morgon. Jag vill inte missa för många dagar på praktiken. Och jag visste väl att jag skulle bli sjuk nu när jag äntligen kommit igång med löpningen. Men nu måste jag vänta tills jag är riktigt frisk innan jag kör igång igen så jag inte får endokardit som vi har läst om på anatomin.

Har planerat in en golftävling på betong på söndag. Det är DM som i år går på Askims betong och jag behöver all betongträning jag kan få så det ska bli roligt. Bara jag blir frisk för jag kommer att behöva hela lördagen till att träna. Skulle även vilja åka ut i morgon kväll och träna lite med Pontan. Han har bra koll när det gäller betong. I lördags var vi i Kungälv och tränade på eb:n igen. Det gick mycket bättre den här gången. Fick bra koll på banorna och vilka bollar jag skulle ha och hann även gå tre varv som blev 29-22-25. Var väldigt nöjd med 22-varvet då jag spikade 14 banor i rad.

I söndags var åkte vi till Varberg för att fira Petite Maman. Stannade på Kungsmässan på vägen och jag köpte en löparklocka och värmepåsar på ClasOhlson och ett par träningsbyxor på InterSport. Pontan shoppade också loss för en gångs skull och brände hela sitt presentkort på InterSport. Kom nästan en timme för sent till Varberg. Vädret var kanon så vi satt i trädgården nästan hela dagen och grillade, drack vin och spelade spel. Vi körde alla mot pappa på När och fjärran men lyckades inte slå honom ändå.


fredag 29 maj 2009

Halva praktiken avklarad

Härligt med fredag! Färska räkor i kylen och en liten skvätt whiskey kvar i flaskan, hehe. Nu har jag gjort halva praktiken, dvs 4 veckor. Tiden har gått rätt fort och jag tycker det är roligt att jobba med det här. Skönt att inte behöva ha ångest inför jobbet som jag hade ibland när jag jobbade med städning. Det är verkligen skönt att slippa ta i andras skit! Har dock börjat våndas lite inför sommarjobbet. Ångrar lite att jag tog det jobbet. De vill att jag ska gå bredvid en vecka innan jag ska börja, men jag hinner ju inte det. Frågade om jag kunde ta sista praktikveckan där och det tyckte de på praktiken var okej, men skolan skulle givetvis motsätta sig. De verkar gilla att leka Gud. Och jag tänker bara inte åka dit på min semester. Tänker njuta till fullo av mina 3 veckor, så det så. Sommarjobbet får gå som det går.

Har gått på akupunktur 6 gånger nu och ryggen är väl lite bättre, men det onda är fortfarande kvar. Det kommer nog sluta med att jag får gå till en riktig läkare. Tror inte akupunkturen kommer "bota" mig. Det underlättar nog bara lite.

Löpningen går i alla fall jävligt bra! Är så otroligt nöjd med mig själv att jag har kommit igång så bra. Igår sprang jag en runda som är nästan 4 km och det kändes helt okej. Fick gå lite, men sprang det mesta i alla fall.

Golfen verkar också ha kommit på rätt köl igen. Nötte en del på Gullbergsbro förra veckan eftersom vi hade tävling på söndagen och det gav resultat. På tävlingen gick jag 35, 32, 35. Jättenöjd med resultatet trots att jag bara blev 3:a av 5 damer. Sandra och Malin är ju rätt grymma så det gör inte så ont att få stryk av dem, hehe.

I fredags var jag på favvorestaurangen Mañana med Lolla, Johan och Annelie. Tyvärr fick jag ont i magen precis när vi kom dit, så jag vågade inte äta så mycket som jag hade tänkt. Det gick i alla fall över efter en stund, så jag beställde 2 tapas och 1 efterrätt. Mycket gott! Är redan sugen på att gå dit igen. Vågade inte prova insekterna/dadlarna den här gången heller, men nästa gång, då jävlar!

Så har man varit på Liseberg för andra gången i år också. Drog dit ett gäng från golfen i lördags och körde 5-kamp. Det var jag, Pontan, Kroppen och Reine mot familjen Josefsson-Lundberg. Tyvärr var Kroppen råsämst på det mesta så vi fick duktigt med stryk. Själv briljerade jag dock! Jag och Reine kom i mål samtidigt på Tankracet så det blev delad seger och sen fick jag pris i Golfslaget också!

Har börjat involvera mig i planeringen för RM också. Vi ska ju ordna RiksMästerskap, dvs SM för oldtimers under min semester och jag har lovat att engagera mig i sekretariatet. Det kan nog bli trevligt. Tränade lite under helgens tävling och det gick lysande.

söndag 17 maj 2009

Eurovision song contest 2009

Nu har jag praktiserat i två veckor och det går jättebra. Tycker det är skönt att jag inte behöver jobba så långa dagar. Är oftast där från 8 till 15. Den här veckan har jag fått vara med lite i receptionen och det tyckte jag var kul. Har även fått lära mig hur man sorterar in i arkivet och det var väl inte speciellt kul, men ändå bra med lite variation så att jag inte behöver skriva hela dagarna.

Nu har jag varit två gånger hos en sjukgymnast för ryggen. Hon visste inte exakt vad smärtan berodde på, men musklerna var överspända och då kan det hjälpa med akupunktur. Har även fått ett träningsprogram som jag köra varje dag och det har gått bra förutom igår när jag glömde göra det. Har känt mig bättre i ryggen fredag-söndag den här veckan, men det blir ju oftast bättre på helgen när man inte sitter vid datorn så mycket, så vet inte om det är akupunkturen som har hjälpt.

Har kommit igång väldigt bra med löpningen nu! Har sprungit sex gånger på två veckor och det känns jättebra. I torsdags sprang jag med Louise och hennes två kompisar och det var jättekul. Skulle gärna vilja ha någon att springa med här i området också. Ska försöka springa 2-3 gånger i veckan och kan nog snart börja springa en längre runda. Nu springer jag oftast en runda som är 3,2 km. Skulle vilja gå upp till ca 4 km så man håller igång lite längre.

Förra lördagen ställde jag upp på min första MOS-tävling. MOS står för Minigolf Open Standard och är vanligare utomlands, men nu finns det en godkänd bana i Slottsskogen. Det är tävling där varje lördag och de fem bästa går till en final i september där förstapriset är en bil. Ville så gärna ha den där bilen! Pontare och jag åkte dit och spelade. Det var bara fyra personer som var med så alla gick automatiskt till final! Det var tur för mig, för jag var verkligen skitdålig på MOS. Pontare vann på 48 och jag kom sist på 71, haha. Måste träna massor innan finalen.

På söndagen ställde jag också upp på årets första filttävling utomhus, på Göteborg BGK's banor. Det gick INTE bra. Jag gick 48, 44 och 38. Var nöjd med sista varvet, men totalt sett var tävlingen ett stort misslyckande. Höjde mitt handikapp från 7,4 till 7,9. Får försöka ta revansch nästa söndag när vi ska ha tävling på filten i Gullbergsbro.

Har även varit och tränat på Kungälvs banor. Var där igår med Martin och gick igenom både eb-banorna (som jag aldrig hade spelat på innan) och filtbanorna. Det kändes som om eb-banorna var svåra trots att de ska vara lätta, men det var skönt att få känna på dem lite i alla fall. Nu vet jag ungefär hur jag ska spela och vilka bollar jag ska använda.

Måste ju säga något om årets Eurovision också! Tycker att startfältet i år överlag var väldigt bra. Jag hade många favoriter. De här betygen fick låtarna i finalen:

Litauen 2
Israel 4
Frankrike 3
Sverige 5
Kroatien 2
Portugal 3
Island 3
Grekland 4
Armenien 4
Ryssland 2
Azerbaijan 4
Bosnien 3
Moldavien 3
Malta 3
Estland 4
Danmark 3
Tyskland 3
Turkiet 4
Albanien 4
Norge 4
Ukraina 4
Rumänien 4
England 2
Finland 4
Spanien 3


Som sagt, så var det inte många låtar jag tyckte var dåliga i finalen! Tyckte dock det var konstigt att Sverige inte fick så många poäng. Visst är låten lite udda, men jag tycker att den är jättebra. Tycker det var helt okej att Norge vann. Bra låt och bra artist och nu kanske man kan åka till Oslo nästa år och gå på Eurovisionfinalen! Det vore askul.




onsdag 6 maj 2009

Nallissa tar sig an läkarsekreterarrollen

Jaha, en vecka har gått sedan jag skrev sist och jag som trodde att jag skulle skriva varje dag här! I torsdags hade vi sista dagen i skolan och jag fick fika, omdömen i administration (G) och medicinsk terminologi (VG) och fick även separationsångest när jag skulle skiljas från mina goa klasskompisar. Kommer att sakna dem jättemycket under LIAN. Jag och några andra goingar gick till Trädgårdsföreningen och sträckte ut oss i solen. Var tyvärr tvungen att lämna dem för att sitta tre timmar på Frisörskolan. Nu är jag ett (oäkta) readhead and I like it!

Helgen spenderades i Värmland då vi firade Tårtmagen som fyllt 71 år. Vad skulle man ge honom i present, om inte en tårta? Gjorde en jättefin tårta med björnbär och kiwi. God var den också =) Fredagen var underbar och tillbringades i en solstol i trädgården. På lördagen bar det av till Töcksfors för en shoppingrunda. Var på jakt efter blåa Converse, men kom hem med en Musse Pigg-tröja, en svart kjol och en ny bikini.

Söndagen var pisstråkig förutom att jag äntligen fick se "Låt den rätte komma in". En mycket skum film som jag diggade. Kunde knappt fatta att en sån film gjorts i Sverige.

I måndags började jag min första praktik som läkarsekreterare på Lindome vårdcentral och det blev kort sagt SUCCÉ! Det är bara att inse att jag är som klippt och skuren för det här jobbet, en naturbegåvning helt enkelt. Sitter redan och smattrar ner journaler för glatta livet. Enda nackdelen är att jag får gå upp satans tidigt (6.20) och att jag redan saknar klassen och alla skratt och skämt.

onsdag 29 april 2009

Upplärning på Psyk

Nu verkar äntligen huvudvärken ha gett sig och jag inte haft huvudvärk på hela dagen och igår hade jag det bara på kvällen. Sååå skönt! Har i alla fall bokat tid hos min gamla sjukgymnast för att få akupunktur mot huvudvärk igen. Jag vågar inte lita på att den inte försöker slå klorna i mig igen. Har fortfarande ont i min rygg. Vet inte om sjukgymnasten kan titta på det också eller om jag måste till läkare först. Vi får väl se.


Nu har jag skrivit terminens sista tenta. Det var i medicinsk terminologi igår. Trots att jag hade tagit ganska lätt på pluggandet gick det bra. Läraren hade valt bort många svåra ord som jag inte hade lärt mig. Nu ska det bli väldigt skönt att slippa ha en massa skolarbete på kvällar och helger. Jag ser fram emot att börja praktisera på måndag. Har bara en halvdag kvar i skolan i morgon och då får vi säkert fika och omdömen, så det blir nog inte så jobbigt. Idag fick vi omdömen av Marianne som vi har i ekonomi och det gick kanonbra. Ligger helt klart på VG.


Har varit på Östra - Psykiatri nu 3 eftermiddagar i rad och blivit lite upplärd inför mitt sommarjobb. Det har gått väldigt bra och jag tycker att det har varit roligt och intressant. Första dagen var jag lite rädd för patienterna, men jag tror jag kommer att vänja mig vid det.


Idag är första dagen på länge som jag har mått bra och känt mig pigg och det är så skönt. Var till och med och spelade lite golf med Pontus på Gullbergsbro efter jobbet. Det gick riktigt bra (33-34) och det var så skönt att vara ute i solen.




söndag 26 april 2009

Poker

Måste först bara skriva att jag tyckte vändningen i Robinson igår var riktigt rolig. Klarar verkligen inte av den där Christian som verkar drygare än YES.

Idag har det varit en halvseg dag, som skulle ha ägnats åt studier i medicinsk terminologi. Det har jag väl gjort lite grann, men det är mycket annat som drar, till exempel pokerbordet! Har ruskig pokerabstinens efter att knappt ha spelat under hela våren, men nu har jag kommit igång igen så smått. Jag hoppas kunna spela lite mer nu när jag snart ska praktisera i stället för att gå i skolan. Då kommer jag ju inte att ha så mycket skolarbete som det har varit nu. Idag har jag provat lyckan på Svenska spel och även på CD-poker och det har gått med vinst på båda dessa siter. Roligt! Man märker att det är lite skilnad i spelet på en amerikans site jämfört med en svensk. Svenskar spelar bättre!

Har mått lite halvdåligt idag. Inte så att jag har behövt ligga och vila eller så, men känt mig hängig, lite lätt huvudvärk och ont i ryggen och magen har också varit lite elak. Funderar på att ringa till vårdcentralen i morgon och be att få kolla upp alla mina besvär. Det känns nästan som om de inte kommer att tro mig när jag söker för huvudvärk, ryggvärk, magbesvär och eksem. Men kanske gör ett försök i morgon trots allt.

Nallissa - pokerhajen

lördag 25 april 2009

Där fick du, käringajävel!

Lyckades typ sova bort huvudvärken. Kan ana något, men det är definitivt ingen självmordshuvudvärk idag - skönt! Var precis nere i Mölndals centrum (denna metropol) och skulle in på Willys och köpa en fantastisk microrätt som jag ska avnjuta så fort micron plingar och när ska betala så är kön lika lång som halva affären. Ställer mig tålmodigt och väntar varpå en tant bakom mig säger: De måste öppna en till kassa! Vilket de också gör. Är det något som jag HATAR så är det ostrukturerade köer. Blä! Nu börjar alla gå till varsin kassa och då kommer dilemmat: Vilken kö ska jag välja? Jag vet ju att vilken jag än väljer så kommer det att vara kön med problematik. Det kommer att finnas en vara hos någon av kunderna framför som inte går att scanna och så kommer kassörskan att lyfta luren och ringa någon på lagret och jag kommer att stå där med lång näsa och bli argare och argare. Medan jag står i där i valet och kvalet vandrar kärringen bakom helt sonika förbi och ställer sig i den högra kön som är kortare. GAh! Har lust att slita tag i hennes röda tröja och kasta ner henne i en frysbox, men jag hejdar mig och står kvar i kön. Snacka om att jag blir nöjd när det blir krångel i hennes kö och jag glider förbi och betalar mina varor medan hon står kvar och stampar av ilska. Hade velat göra lång näsa åt henne när jag går ut men jag nöjer mig med ett litet tyst maaap-maaap, moahahahahaha. Där fick du, kärringajävel!

En nöjd Nallissa

fredag 24 april 2009

Självmordshuvudvärk

Natten gick hyfsat, fick nog ihop 7 timmar i alla fall och jag vaknade utan huvudvärk för första gången på 5 dagar. Skönt! Tog cykeln till skolan och det var väldigt fint väder. Dagen började med Organisation som måste vara det tråkigaste ämnet någon kan komma på. Marianne gick igenom hur man ska skriva en LIA-rapport. Jag som trodde att praktiken skulle bli en period utan skolarbete - så fel jag hade! Den här rapporten ska vara ännu mer omfattande än det temaarbete jag gjorde på en vecka tillsammans med tre andra personer. Kul... Efter lunch kom huvudvärken smygande igen. Gaaah! Vi fick feedback av alla lärarna på temaarbetet och det gick ganska bra. Fick mycket positiv kritik och en del negativ också, men man lär sig av det. Åkte till gofen efter skolan och det var nog ingen bra idé för huvudvärken har bara blivit värre och värre. Ska gå och lägga mig snart och försöka sova. Hoppas den är borta i morgon när jag vaknar.

En trött Nallissa

torsdag 23 april 2009

Redovisning avklarad

Vaknade 6.25 och blev ganska förvånad eftersom jag inte hade vaknat på hela natten vilket är ovanligt - men skönt! Hade fått typ 7 timmars sömn så jag kände mig nästan som en normal människa men kände direkt att huvudvärken inte hade gett sig under natten. Mådde i alla fall tillräckligt bra för att pallra mig iväg till skolan. Skulle lyssna på några redovisningar och jag fick även redovisa det jag skulle ha gjort igår och det gick faktiskt riktigt bra. Blev bara lite nervös, men det var inte så många åhörare vilket var ganska skönt. Lämnade även in min hemtenta, så nu återstår bara en tenta i terminologi på tisdag. Engelskan på eftermiddagen var frivillig och då stack jag så klart hem.

Skulle ha gått en långpromenad med Louise, Annelie och Louise nya hundkompis, men huvudvärken bestämde att jag i stället skulle tillbringa eftermiddagen i ryggläge. Tråkigt! Blir så otroligt deppig av att va hemma och må piss. Förmiddagen i skolan piggade i alla fall upp lite. Hoppas kunna klara en heldag i morgon. Då ska vi få feedback på temaarbetet. Fick precis mail från Thomas (anatomiläraren) och jag hade 36 poäng av 40 på tentan! Väldigt nöjd!

Nallissa

onsdag 22 april 2009

Usch!

Usch, säger jag bara! Har mått dåligt nu i flera dagar och det är såå påfrestande. Har haft ont i magen och huvudvärk och en konstant trötthet och så min nya åkomma - ryggvärken. Undrar om allt det här beror på stress, nu när vi är inne på slutspurten i skolan eller om man lider av någon allvarlig sjukdom elleri bara är en överkänslig människa. Gick och la mig vid 22.30 igår och somnade kanske 23.15 sådär. Vaknade 3.15 och hade ont i magen. Sen låg jag och vred mig tills klockan ringde 6.30. Mådde fortfarande skit, men tänkte ändå gå till skolan eftersom jag skulle redovisa mitt temaarbete om njurcancer idag och jag hade förberett mig för det. Men kände verkligen att jag inte pallade. Gick upp och åt frulle och gick och la mig igen (med dåligt samvete). Har mått skit hela dagen, men nu är det i alla fall kväll och jag ska göra ett nytt försök att få lite sömn. Hoppas jag kan gå till skolan i morgon och att jag får redovisa trots att jag skulle ha gjort det idag. Vill ändå få det gjort nu när jag har förberett mig.

En bitter Nallissa

torsdag 16 april 2009

Första inlägget 16 april 2009

Jahopp, då var det dags att bli som alla andra och börja "blogga" då. Har ju i och för sig gjort det i flera år, men när jag började så hette det dagbok. Hinner inte skriva så mycket idag. Ska lägga mig tidigt och läsa lite om otrevliga magsjukdomar och hjärtsjukdomar. Anatomitenta i morgon och jag har väl inte pluggat sådär jätteduktigt inför den. Får lita på att jag kan mer än jag tror. Man utnyttjar ju bara en liten liten del av sin hjärnkapacitet.

En trött Nallissa