Summa sidvisningar

söndag 12 december 2010

Vecka 45

Den här veckan började inte bra! Jag hade som vanligt sovit mycket dåligt på söndagsnatten, men jag gick ändå till jobbet. Men efter bara 20 minuter på jobbet fick jag värsta magraset så jag fick gå hem efter typ 1 timme. Gick hem och sov halva dagen och sedan mådde jag lite bättre.

På tisdagen var jag tillbaka på jobbet igen, så det blev ingen lång sjukfrånvaro i alla fall. Efter jobbet var jag och spelade bowling på Vallhalla med mina kollegor Ann och Annika. Det var roligt, men jag var tyvärr riktigt dålig och kom sist.


På onsdagen var det jobb och styrketräning på Aktiv.

På torsdagen var det forskningsdag på jobbet vilket innebar att man kunde gå på en massa intressanta föreläsningar på arbetstid. Jag gick på en som handlade om Charcotfötter, en mycket läskig åkomma som kan man få av diabetes när skelettet i foten liksom smälter ihop så man får värsta klumpfoten. Sedan var jag också på ett föredrag om osseointegrerade proteser som är en protes som innebär att man opererar in en distansskruv i benstumpen som man sedan kan fästa en protes på. Det var helt fantastiskt så mycket patienterna kunde göra med en sådan protes, t o m klättra på klättervägg fast de bara hade ett riktigt ben. Efter jobbet var jag och Ponta på ett nytt möte med vår personliga bankman på Nordea. Vi ordnade med nya konton till oss och diskuterade lite andra saker som vi behövde hjälp med.


En Charcotfot


På fredagen blev det bara jobb, men på lördagen kom mor och far upp till Göteborg på ett kort besök. Vi skulle fira Fars Dag en dag för tidigt och det gjordes på Amazing Thai där vi åt jättegod thaibuffé. Eftersom pappa inte var så pigg (han har troligtvis börjat få kärlkramp) så ville de åka hem efter middagen, men jag och Ponta fortsatte till Liseberg där vi gick omkring en stund. Shoppade dock ingenting på Liseberg, men vi spelade lite på hjul och vann en Twistpåse. Sedan bestämde vi oss för att promenera hela vägen hem. Det var inte så jobbigt förutom på slutet när det började regna.


På söndagen var det seriespel i Alelyckan. Jag och Ponta var inte med den här gången, men vi åkte ändå dit och hejade på våra lagkompisar lite.

tisdag 30 november 2010

Shopping

Vecka 44

Denna vecka var det också lite utbildning på jobbet i det nya röntgenprogrammet Remix. Annars flöt allting på som vanligt. Det känns som om jag har lärt mig avdelningsarbetet nu och det är roligt med variationen. Har dock börjat kolla lite efter andra jobb eftersom mitt vikariat går ut vid årsskiftet. Fast jag hoppas att jag får fortsätta jobba på Ortopeden. Det vore det klart bästa alternativet.

På måndagen var jag hos optikern igen och justerade linserna. Har äntligen hittat bra linser som jag ser bra med och som inte irriterar ögonen. Är väldigt nöjd med Aktuell Optik som jag bytt till. Jag var i och för sig nöjd med Synsam också, men de här har lika bra service och är dessutom billigare. Kan inte bli bättre.

Den här veckan blev det ett träningspass på Aktiv och en omgång akupunktur.

På helgen var jag och Ponta och tränade lite i Askimshallen på lördagen. Vi gick tre varv med Lorentz och mina resultat blev 27, 28 och 29. Har fortfarande inte gått under 26 på de eb-banorna. De är verkligen grymt svåra och det kommer nog att ta tid att lära sig dem. Men det är en jättebra anläggning att träna på.

På söndagen tog jag och Ponta en riktig shoppingdag. Vi började med att åka till Movieline där jag inte varit på evigheter. I den affären hittar man faktiskt alltid något intressant. Vi köpte Tusenbröder-boxen till oss själva och till pappa köpte jag en box med roliga program från public service genom tiderna. Den ska han få på Fars dag tänkte jag. Vi får nog ta ytterligare en tur till Movieline inför jul. Sen åkte vi till Nordstan och gick i lite affärer där. Vi gick bl a till Gameshop och då såg vi att de skulle lansera ett Super Mario Allstar-spel till Wii. Det är alltså de gamla Super Mario Bros-spelet som man körde på 8-bitars Nintendo när man var lite. Värsta nostalgin. Vi gick in och bokade det spelet men det kommer inte förrän 3 december. Efter Nordstan fortsatte vi till Frölunda Torg där jag fyndade lite på Newyorker. Jag köpte en stickad tröja och en långärmad tunn tight med ”puffärmar”. Har äntligen fattat att jag inte har storlek S längre utan M och har börjat köpa kläder som passar i stället. Det känns bra. Klarar dock inte av att köpa jeans för då känner man sig alltid så tjock och jävlig. Jag får nog skjuta på det ett tag till. Kanske att man får ett ryck efter jul och börjar banta ner sig, man vet aldrig.

måndag 29 november 2010

Seger

Vecka 43

Denna vecka var det mycket ”extragrejer” på jobbet, väldigt kul men man får mycket att göra när man väl ska ta tag i jobbet sen. På tisdagen hade vi en halvdag utvecklingsdag med alla läkarsekreterare och annan administrativ personal. Vi höll till ute vid Nya Varvet där det var jättefin natur. Hade aldrig varit där förut. Först blev vi bjudna på god lunch och sedan fick vi gå poängpromenad. Mitt lag var grymma (framförallt jag, hehe) och vi lyckades ta andrapris i tävlingen. Den enda frågan vi missade var hur många barn Brad Pitt och Angelina Jolie har. Vi trodde de hade 6, men tydligen var det 7. Sen var det lite gemensam diskussion och föredrag och fika. En trevlig dag. På onsdagen var det avtackning av Gunilla som ska gå i pension så det var tårta och uppvaktning, också trevligt, men tråkigt att hon ska sluta. På torsdagen var det utbildning i MedControl som man använder för att anmäla fel som har gjorts på jobbet.

Trots en intensiv jobbvecka hann jag med ett träningspass med sjukgymnasten, en omgång akupunktur och en halvkroppsmassage. Det känns nästan som om sjukgymnastiken har blivit min hobby. Lite tråkigt att behöva lägga så mycket tid på det, men det är ju nödvändigt tyvärr.

På helgen hann jag i alla fall med min roliga hobby, golfen! Lördagen ägnades åt träning i Alelyckan med klubbkompisarna. Spelet kändes väldigt bra och på varven gick jag 35-28-30.

På söndagen var det dags för tourtävlingen och jag lyckades prestera fint spel även där. Resultatet blev 30-32-33 och det var tillräckligt för att ta hem segern! Det är så härligt att vinna =)


söndag 14 november 2010

Vecka 42

Vecka 42

Även denna vecka började med en tung måndag efter en sömnlös söndagsnatt. Söndagsnätterna är de värsta nätterna för mig. Då ligger jag nästan alltid sömnlös. Skulle egentligen ha gått på massage efter jobbet men jag ville bara hem och sova så jag avbokade den.

På tisdagen var jag piggare och både jobbade och tränade med sjukgymnasten.

På onsdagen var det dags för min första kvällstävling i Askimshallen. Jag hade ju bara tränat cirka 1 timme på de svåra banorna så vi åkte dit direkt efter jobbet för att hinna träna lite innan det började. Dessa banor är verkligen extremt svåra och resultaten var höga. Jag började med ett 27-varv vilket jag var nöjd med som förstavarv. Andra varvet schabblade jag bort mig på klacken. Jag missade den och hade inte alls tränat några puttlägen. Det visade sig att banan drog väldigt mycket och jag fick inte i den förrän på sjätte slaget. Hade även många andra miss detta varv och det blev 33. Sista varvet spelade jag bra och gick 26. Det sjuka var att mina resultat räckte för att få spela sudden om förstaplatsen. Jag mötte Magnus i sudden och vi började på bana 3. På bana 5 missade han och jag satte den så jag vann första kvällstävlingen i Askim! Det var riktigt kul och ganska oväntat.

På fredagen var jag hos en ny optiker och kollade upp min syn för jag tycker att jag ser mycket sämre än tidigare. Det visade sig att mitt brytningsfel hade blivit mycket sämre och jag ska få starkare linser.

På lördagen hade jag lovat att vara hundvakt för lille Dumle när Louise och Johan skulle till Ullared. Det var mysigt med lite hundbesök. Tyvärr så regnade det hela dagen men vi tog ändå en promenad, men inte så lång som jag hade tänkt mig annars. Louise och Johan kom inte ens in på Gekås för det var så mycket folk så de kom hit och fikade efter ett par timmar. På kvällen tog jag och Ponta en sväng till Askimshallen och gick ett varv med Lorentz. Alla tre gick 29.

På söndagen var vi ett gäng från Gullbergsbro som tränade ihop i Alelyckan inför touren. Jag kände mig ganska svajig i spelet och gick 33-42. Sedan spelade vi bäst-boll 2-mannalag. Jag fick spela med Putte och vi var överlägset bäst på 21 =).

fredag 12 november 2010

Jörgen Mörnbäck

Vecka 41

Denna vecka började med en jobbig måndag efter en sömnlös natt. På eftermiddagen skulle jag gå på brandinformation i aulan och när de släckte ner för att visa filmen var jag nära att somna till. Tog mig ändå igenom denna dag. Jag börjar bli grym på att fixa jobbet trots extrem sömnbrist.

På tisdagen var jag pigg igen och både jobbade och var på sjukgymnastik.

På onsdagen fyllde mamma 56 år så familjen kom upp till Göteborg för en liten tillställning. Vi gick allihop och åt en god middag på Picasso och sedan begav vi oss till Lisebergsteatern och såg en show med Jörgen Mörnbäck, imitatören. Fy fan vad bra han var! Han hade hur många personer som helst som han härmade och det verkade som om han improviserade och interagerade med publiken ganska mycket. Hans bästa imitationer tyckte jag var Göran Persson, Karl-Jan och Jonas Gardell men nästan alla som han härmade gjorde han väldigt likt. Kan varmt rekommendera denne talang!



På torsdagen var det jobb och akupunktur som gällde.

På helgen var vi väldigt effektiva. Vi började med att åka till Askimshallen på lördag förmiddag och träna på de nya eb-banorna som var supersvåra! Efter att ha tränat igenom alla banor gav vi oss iväg till Varberg där vi återigen skulle fira mammas födelsedag och även pappas lite i efterskott. Det blev middag på mammas och pappas stamställe Zorba. Jag åt jättegoda souvlaki grillspett. Sedan gick vi hem och tittade på en hockeymatch. Pappa fick ett spel i födelsedagspresent som vi var tvungna att provspela. Det var ett jätteroligt spel som hette Retro där man skulle svara på frågor från olika årtionden och göra listor. Det spelet kan jag verkligen rekommendera för alla som gillar frågespel. Detta var lite annorlunda än TP och alla sådana spel. Tyvärr så gick det dåligt för mig och det var Ponta som tog hem segern.


På söndagen tränade vi i Alelyckan så gott som hela dagen, inför touren. Träningen gick väl hyfsat. Mina varv blev 34-30-36-33.

torsdag 11 november 2010

Mixed-SM

Vecka 40

Den här veckan började jag komma in i avdelningsarbetet lite bättre. Man lär sig nya saker varje dag och det är ganska roligt. På måndagen var jag och tränade med sjukgymnasten på Aktiv.

På tisdagen träffade jag Lolla och Annelie på Frölunda Torg. Tog en fika på ett nytt café där som hette Adams café, tror jag. Alltid trevligt att träffa dem! Gick i affärer lite med Annlie och köpte en present till mor som fyller år snart. Det blev en Tomas Sabo-berlock i form av ett litet läppstift. Cyklade till och från Frölunda så att jag skulle få lite motion. Det är inte ofta jag åker buss längre.

På torsdagen var jag på akupunktur på Aktiv.

På fredagen gick jag lite tidigare ifrån jobbet för att åka och träna i Alelyckan med Ponta. Vi hade ju inte hunnit träna så mycket som vi tänkt oss inför mixed-SM. Gick två varv som blev 33 och 38 och gjorde lite justeringar i spelet.

Natten till lördagen blev inte bra och jag fick inte så mycket sömn tyvärr, så jag var ganska trött och sliten första dagen på SM. Trots det spelade vi faktiskt jättebra och gick 33-31-29-29. Var verkligen jättenöjda med det spelet. Efter lördagen låg vi på andra plats och det kändes bra eftersom målsättningen var att ta medalj på SM. På kvällen var vi ute och åt med Gädda, Annelie, Stiffe och Angelica. Jag åt kebabsallad för första gången i mitt liv och det var faktiskt ganska gott. Ett hyfsat alternativ till en svettig kebabtallrik.

Trots att jag sovit gott natten till söndagen presterade jag inte lika bra som på lördagen. Det där verkar inte alltid hänga ihop. Var även lite nervös när jag spelade de första två varven vilket var lite småjobbigt. Vi började med ett 36-varv men sedan följde vi upp med ett fint 29-varv. Trots det halkade vi ner till en tredjeplats inför de avslutande två finalvarven. Tyvärr så blev det ytterligare ett 36-varv. Inför sista varvet låg vi trea, 3 slag ifrån andraplatsen och med 4 slag ner till fjärdeplatsen. Vi började med en ödesdiger femma på bana 1 och tappade 3 slag redan där till de som låg fyra. Efter den dåliga starten skärpte vi till oss rejält för att sedan spela lite sämre i slutet. Det blev i alla fall ett godkänt 32-varv och vi slutade trea, 6 slag ifrån andraplatsen. Det var lite synd att vi inte kunde fortsätta med det bra spelet på söndagen, men överlag får vi ändå vara jättenöjda med vår insats. Detta är min och Pontas i särklass bästa mixed-tävling och en bronspeng på SM är ju något att vara stolt över. Vi vann också 500 kr som vi får använda till en segermiddag någon dag framöver.

Medaljörerna

onsdag 10 november 2010

Sömnlöshet och Ullared

Vecka 39

Söndagsnatten blev likadan = vaken natt. Eftersom jag hade varit sjuk på fredagen såg jag ingen anledning att tvinga mig till jobbet när jag fortfarande inte mådde bra så jag stannade hemma på måndagen. Började dock känna mig stressad av att inte komma igång på avdelningen.

Sov inte heller på måndagsnatten vilket var helt sjukt eftersom jag var så himla trött. Jag kände mig dock tvungen att gå till jobbet på tisdagen eftersom jag då bara tre dagar på mig att lära mig avdelningsjobbet. Det gick i alla fall bra på jobbet och Marcela som skulle lära upp mig var jättetrevlig och snäll. Jag gick hem redan vid 14-tiden också för att vila upp mig. På eftermiddagen gick jag till vårdcentralen för att be om sömntabletter men i stället fick jag antidepressiva som också skulle hjälpa mot sömnen. Jag verkade nog ganska deprimerad när jag var där men vem skulle inte vara det efter 4 nätter utan sömn??? Jag hämtade ut tabletterna men när jag läst bipacksedeln kände jag att detta inte var något som jag ville börja med. Då ligger jag hellre sömnlös. Sov i alla fall lite bättre på tisdagsnatten, cirka 5 timmar. Det är ju alldeles för lite men i alla fall ett steg i rätt riktning.

På onsdagen var jag något piggare på jobbet så den dagen blev inte riktigt lika tung. På eftermiddagen hade jag bokat in mig på ett föredrag om droger och missbruk. Det kanske inte låter som något roligt ämne, men den här föreläsaren var helt suverän. Det var som att gå på stand up comedy så rolig var han! Det var även mycket lärorikt så det var ett riktigt kanonföredrag!

På onsdagsnatten fick jag äntligen en god natts sömn och den onda cirkeln verkade nu vara bruten. Torsdagen var min sista dag med Marcela men det kändes som om jag hade lärt mig det viktigaste på jobbet i alla fall. Sedan jobbar jag med en annan sekreterare som heter Britt-Marie så om det dyker upp svåra saker är det ju bara att fråga henne om det. Efter jobbet var jag på akupunktur.

Fredagen var min första dag som ordinarie på jobbet och det gick utan problem! På kvällen skulle vi ha planeringskonferens hemma hos Henrik, Catarina och Viktor och det visade sig bli en riktigt trevlig kväll. Catarina hade gjort en jättegod middag bestående av fläskfilé och potatisgratäng och sedan hemmagjord glass med hallon. Efter konferensen var klockan 20 och jag och Ponta stannade kvar hos dem och tittade på Idol. Det var trevligt, men jag missade ganska mycket av programmet eftersom lille Viktor höll igång i tv-rummet och klättrade upp och ner i möblerna. Men det var roligt! Viktor är så söt och ser ut precis som Pontus hehe.

Lördagen tillbringade jag och Ponta i Alelyckan där vi hårdtränade inför mixed-SM. Vi visste att detta var den enda dagen vi skulle hinna träna mycket så vi körde stenhårt och gick hela 4 varv under dagen. Resultatet blev oväntat bra! 35, 33, 27 och 27 gick vi. Kan vi spela så bra på SM så får vi vara nöjda!

På söndagen hade vi bestämt oss för att åka till Ullared men det visade sig att det inte var någon lämplig helg för alla andra hade också tänkt åka dit. Detta var den värsta gången jag varit i Ullared. Det var så mycket folk att man knappt kunde titta på några kläder utan vi bara handlade det vi hade skrivit upp på listan och ställde oss sedan i kö. Vi fick nog stå i kö i en halvtimme innan vi fick betala. Handlade för cirka 2000, bl a lakan, gardiner och en del julklappar!

tisdag 26 oktober 2010

Svampdags

Vecka 38

Detta var min sista vecka i paviljongen. Mådde ganska bra den här veckan, åtminstone början av den. Tränade styrketräning på måndagen och fick akupunktur på tisdagen.

På onsdagen var jag och Ponta i Alelyckan och tränade inför mixed-SM. Vi gick våra första räknevarv och det visade sig att vi hade behövt träna mer för vi gick 46 och sedan 42. Det finns några banor som är ganska svåra + att vi behöver träna mer på själva mix-spelet.

På fredagen skulle jag börja på avdelningen och gå bredvid Marcela som jag ska vikariera för, men på natten före hade jag jätteont i magen och sov ingenting, så jag var tvungen att ringa och sjukanmäla mig. Min första sjukdag sedan jag började jobba. Det kändes inte kul. Jag har världens ångest när jag ska ringa och sjukanmäla mig för när jag jobbade på Home Maid fick man alltid så mycket skit när man gjorde det. De skulle alltid försöka att övertala en att komma och jobba i alla fall. Men chefen här var inte alls sådan så det kändes inte lika jobbigt. Jag och Pontus hade planerat att åka till Värmland den här helgen så trots att jag varit hemma från jobbet åkte vi dit på kvällen. Jag tänkte att jag lika gärna kunde ligga där och må dåligt som hemma.

På lördagen mådde jag bättre efter en natts hyfsad sömn och vi hade bestämt oss för att ge oss ut i svampskogen. Tyvärr så regnade det och var ganska kallt, men vi gav oss ut ändå. Tårtmagen följde med oss för att visa de bästa ställena. Vi hittade både vanliga kantareller och trattkantareller, men inte så mycket som vi brukar hitta. Det berodde nog på att vi var lite sena i år. Annars brukar vi plocka svamp i augusti-september och nu hade det ju nästan hunnit bli oktober. Det var i alla fall härligt att vara ute i skogen. Jag tog faktiskt en vända ensam på eftermiddagen också när Ponta låg på sofflocket och snarkade. På lördagskvällen skulle vi ha lite kräftskiva med Helge och Solveig. Det var som vanligt gott med kräftor, men jag kände mig lite hängig och hade huvudvärk så jag tog det ganska lugnt och drog mig undan i tv-soffan efter maten.


Dagens fångst


Dukat för kräftskiva

På söndagen mådde jag också lite halvdåligt. Hade sovit dåligt på natten och hade ont i huvudet och magen. Vi åkte hem från Värmland ganska tidigt och tog det lugnt hemma.

Min födelsedag

Vecka 37

Detta var min näst sista vecka i paviljongen innan jag skulle börja på avdelningen. Nästa vecka ska jag börja att gå bredvid och lära upp mig lite innan min företrädare slutar. Jag har dock börjat ångra mig lite angående avdelningsjobbet och skulle helst vara kvar i paviljongen. Kommer verkligen att sakna arbetskamraterna därifrån men jag får gå dit och hälsa på dem ibland.

Denna vecka var jag på akupunktur en gång och styrketräning med sjukgymnasten en gång. Jag har även fått ett träningsprogram som jag ska göra hemma varje dag. Det är lite jobbigt för det tar cirka 15 minuter att göra. Måste komma ihåg att göra det varje dag. Har haft ganska mycket huvudvärk denna vecka också.

På tisdagen fyllde jag år, men vi hade bestämt oss för att fira det till helgen i stället så det blev en väldigt lugn födelsedag. Pontus presenter hade jag redan fått när vi var i Borås, underkläder och ett par boots som jag valde själv. Jag hade i alla fall bakat kakor som jag bjöd på på jobbet. Det var första gången jag gjorde cup cakes och de blev väldigt fina, men lite för hårda. Jag lät dem nog vara i ugnen för länge. Så här fina var de i alla fall!



På torsdagen träffade jag Annelie på Frölunda Torg. Vi tog en fika på Espresso House där jag åt en grymt god macka med chèvreost och fikonmarmelad. Det var den godaste mackan jag ätit på flera år! Efter fikat gick vi i affärer en stund. Jag var på jakt efter något nytt men hittade ingenting bara för att jag hade pengar, hehe.

På fredagen var jag hos optikern och skulle kolla synen för jag tycker att jag ser dåligt med mina linser. Det visade sig att mitt brytningsfel som jag har på vänster öga hade blivit mycket sämre sedan förra gången så det är därför jag inte ser så bra. Kanske kan hänga ihop med min huvudvärk också. Jag ska få nya linser nu som korrigerar brytningsfelet så då hoppas jag att det blir bättre.

Lördagen var en väldigt intensiv dag full med aktiviteter. Vi började redan på förmiddagen med att åka ut till Henrik, Catarina och Viktor för vi skulle ha ett extrainsatt styrelsemöte angående MOS-banan. De bjöd på lyxfrukost så det var riktigt trevligt. Efter mötet åkte jag och Ponta till Alelyckan för första gången i höst. Mixed-SM börjar ju närma sig och vi behövde känna lite på banorna. Hann bara gå igenom alla banor ett snabbt varv och känna på det lite. De hade ändrat några banor. Vet inte om det gör anläggningen svårare eller lättare. Det återstår att se när vi börjar gå räknevarv. På kvällen var vi bjudna till Torgny på hans 50-årsfest. Det blev en trevlig tillställning med mycket god mat.



Monika, jag och Lorentz

På söndagen hade jag min första huvudvärksfria dag på cirka 2 månader. Skönt att äntligen känna sig ”klar i huvudet” igen. Det passade väldigt bra för jag skulle ha lite kalas för familjen. Vi började med att städa lägenheten och sedan gjorde Ponta landgångar medan jag satte ihop en tipspromenader för och om familjen. Detta blev väldigt populärt och det visade sig vara Margita som tog hem segern. Familjen var kvar på kalas hela eftermiddagen så det var väldigt trevligt. Jag fick många fina presenter, bl a presentkort på Intersport och ett stort sängöverkast vilket vi inte hade innan. På kvällen gick vi och röstade och det blev taktikröstning från min sida.



Margita och Putte var här och firade mig

lördag 23 oktober 2010

Förlovning

Vecka 36

Vecka 36 flöt på ganska bra på jobbet. Jag har nu fått förlängt vikariat t o m 31 december vilket känns bra. Jag kommer också att få jobba på en avdelning under oktober och november då en av läkarsekreterarna där ska vara mammaledig då. Jag tror att det blir bra för kroppen att vara på avdelning ett tag där jobbet inte är lika stillasittande som i paviljongen. Kommer dock att sakna arbetskamraterna från paviljongen och den frihet man har där när det gäller flex osv. Den här veckan var det så kallad hälsovecka på jobbet med en massa intressanta föredrag. Jag gick på ett som handlade om sömn och fick lite tips om hur man ska göra för att sova bättre.

Hade en del huvudvärk denna vecka, men inte så farligt. Jag var och tränade med sjukgymnasten på tisdagen. Har bytt till att träna efter jobbet i stället för före och det passar mig mycket bättre. Jag var även i Åby simhall och simmade och bastade en gång denna vecka vilket känns bra för nacken och ryggen. På fredagen lyxade jag till det med massage. Det finns en massör hos sjukgymnasten som ger jättebra halvkroppsmassage för 290 kr. Det ska jag unna mig att gå på lite oftare.

Vi har nu börjat att riva filtbanorna på Gullbergsbro eftersom vi ska bygga en MOS-anläggning till nästa år (äventyrsgolf). På onsdagen var jag, Ponta och några andra klubbmedlemmar där och gjorde så kallat slavarbete, hehe. Vi skulle lyfta hundratals tunga plattor och stapla dem på lastpallar. Jag orkade inte lyfta så många, men jag hjälpte i alla fall till att bända upp dem med kofot.


Slavarbete, arbetsledare Viktor i mitten


På helgen var det dags för min och Pontas stora dag. Vi hade bestämt att vi skulle förlova oss denna helg och det skulle ske på en hotellweekend i Borås. Vi tog in på Scandic på lördagen och dagen spenderade vi med att gå i affärer och shoppa lite. Vi åt lunchbuffé på The golden elephant, jättegod thaimat! På kvällen bytte vi ringar och hade en romantisk kväll/natt på hotellet med god middag i restaurangen och lite spalyx i bubbelpoolen samt champagne! Känns riktigt bra att vara förlovad med Ponta nu efter 4 år tillsammans. När vi köpte ringarna och beställde graveringer tänkte vi inte på att vår stora dag blev den 11 september. Det kanske inte var ett så lyckat datum, men man lär ju i alla fall inte glömma vilken dag det är!

Middag i restaurangen på Scandic

Biff à la Lindström

På söndagen började vi dagen med god hotellfrukost och sedan åkte vi hem till Mölndal. Jag kände mig helt färdig denna dag och hade så ont i huvudet så det blev bingen nästan hela dagen. Tur att det var söndag.

fredag 22 oktober 2010

Vecka 35

Eftersom jag och Ponta var väldigt missnöjda med Nordea i Mölndal hade vi bokat in oss på ett möte på Nordea i Partille i stället. Pappa följde med oss till banken och hjälpte oss att reda ut situationen. Vi hade ju tidigare fått ett muntligt lånelöfte, men när vi sedan bad att få det skriftligt hade de plötsligt sagt att vi inte fick något lånelöfte förrän jag hade fast jobb. Detta var dock inget problem på Nordea i Partille. Vi redde ut allting och fick ett nytt lånelöfte på samma summa. Ev måste pappa gå i borgen för min del av lånet såvida jag inte fått fast jobb innan vi tar lånet. Nu är det i alla fall ordnat så nu återstår bara det svåraste – att hitta drömhuset! Sedan fiaskot med huset i Rävekärr har vi inte hittat något som varit intressant. Däremot har vi blivit lite mer kräsna. Just nu känns det som om vi ska försöka ha tålamod och vänta på att det kommer något här i trakten.

På måndagen var det en kollega som var sugen på att spela lite minigolf så vi åkte iväg till Slottsskogen och spelade en runda på äventyrsgolfen. Det var fint väder så det var riktigt roligt att spela och min kollega var ganska duktig så jag kände mig lite orolig ett tag att jag skulle få stryk! Som tur var så räckte mina 47 slag till vinst!




Tisdagen blev en glidardag på jobbet. Jobbade bara 3 timmar för sedan hade jag och Karin fått ledigt för att gå på Ortopedimässan. Det var jättekul på mässan! Först fick vi en riktigt flådig gratislunch bestående av gravad lax och en jättegod sallad. Sedan hade vi tid att gå runt i mässhallen och spana in de olika montrarna. Jag blev helt exalterad över alla gratisprodukter. Plockade på mig cirka 30 pennor och en stoooor påse godis! Jag deltog även i en tävling där man skulle spela Wii och det visade sig senare att jag vann tävlingen! Fick 2 biobiljetter vilket alltid är välkommet. Jag var också på ett föredrag som en läkare höll som handlade om sjukvården i Nepal. Det var ett intressant föredrag men det innehöll en del otrevliga bilder.

På onsdagen styrketränade jag med sjukgymnasten på morgonen. Det är verkligen tungt att träna på morgonen. Jag ska försöka att bara få eftermiddagstider i fortsättningen.

På torsdagen var jag återigen på Aktiv och fick akupunktur. Än så länge har jag inte märkt någon större förbättring av akupunkturen och sjukgymnastiken.

På helgen var det mycket att göra för vi skulle arrangera två tävlingar på Gullbergsbro, dels seriespel i div 1 där vi själva är med och dels SM för Telias anställda. Jag och Reine höll tillsammans i Telia-SM och den tävlingen gick bra förutom att skrivaren gick sönder så vi fick åka och köpa en ny mitt i tävlingen. Seriespelet gick också fint. Jag hjälpte till där lite på söndagen när Telia var färdiga. Det blev en väldigt spännande upplösning i div 1. Innan matcherna började låg vi tvåa, men hela 6 poäng efter ledande Linjen. Det hela såg näst intill omöjligt ut. Men allt gick vår väg för Linjen tog inte ett enda poäng på lördagen. Vi vann alla matcher utom mot Tuve där det blev oavgjort. Det hela kom att avgöras i sista matchen mot Linjen. Vinst eller oavgjort skulle räcka för Gullbergsbro-seger. Nästan hela matchen ledde Linjen, men till slut lyckades vi avgöra och vann med 1! Gullbergsbro kommer alltså tillbaka till elitserien nästa år!

Trots att det blev en ganska utmattande helg hann vi med ett litet Lisebergsbesök på lördagkvällen. Jag och Ponta gick dit med Reine, Henrik, Catarina och lille Viktor. Först åt vi en tacotallrik på Café Okaj och sedan tog jag, Ponta, Henrik och Viktor en tur i pariserhjulet eftersom det kommer försvinna nästa år. Jag hade åkt pariserhjulet en gång innan, men kom inte ihåg att det var så högt! Jag är nog lite höjdrädd… Jag spelade också roulette. Har inte riktigt koll på alla regler, men jag vann i alla fall 50 spänn så det var kul =).

onsdag 20 oktober 2010

Styrketräning

Vecka 34

Denna vecka kom de allra flesta tillbaka till jobbet igen som varit borta på semester. Det var roligt att se alla igen och att det återigen är hönsgård på fikarasterna! Jobbet går väldigt bra tycker jag och det tycker tydligen chefen också för nu har jag fått förlängning av mitt vikariat! Jag skulle ha jobbat t o m 30 september men nu har jag fått jobb ända till 31 december. Det känns bra. Innan jag skriver på kontraktet ska jag se om jag kan få chans att förhandla om min lön. Det borde man väl få när det är ett nytt kontrakt?

Angående min hälsa så är den fortfarande inte speciellt bra. Den här veckan var jag på akupunktur en gång och på torsdagen styrketränade jag med sjukgymnasten för första gången. Det var verkligen jobbigt. Dels är jag inte van vid att träna på morgonen och det är heller inget jag trivs med, men den här gången var jag tvungen. Trött och jävlig kom jag dit och fick kämpa en stund på en sådan där cross trainer som jag avskyr. Sen var det dags för nästa hatobjekt - pilatesbollen! Jag tycker verkligen det är svårt att träna med hjälp av en sådan boll, men det är nog ganska bra till att göra ryggövningar på. Sjukgymnasten Lena var jättehård och jag fick nästan ingen vila alls under passet. När jag styrketränar själv brukar jag vila 1 minut mellan seten, men här skulle man hela tiden varva 2 övningar och då behövde jag ingen vila mellan seten tyckte hon. Jag hoppas i alla fall att denna styrketräning ska ge resultat i form av en starkare rygg och nacke och mindre värk. På fredagen hade jag också tid hos en ortoped för att kolla rygg och nacke. Tyvärr fick jag ingen röntgen utan han bedömde det hela som insufficiens och rådde mig till sjukgymnastik i cirka 4 månader. Skulle inte detta hjälpa skulle jag få komma tillbaka för röntgen. Suck!


Det är denna hemska övning jag tvingas göra med pilatesbollen.
Jag har dock dålig balans och måste fuska lite och sätta fötterna mot en vägg...


På torsdagen hade jag och Ponta kiosken på golfen för sista gången det här året. Skönt! Vi passade även på att ha ett styrelsemöte den dagen. Det var bra att få tiden att gå lite i kiosken. Vi kom hem ganska sent ändå för att vara augusti, stängde väl omkring 21.

På fredagen var vi på middag hos Karin för Magda var på besök i stan. Det var kul att träffa henne för jag har bara träffat henne ett par gånger innan, men nu har hon flyttat hem till Sverige efter några år i Israel så nu kommer jag nog att träffa henne lite oftare.

På fredagnatten kunde jag av någon anledning inte sova utan låg vaken större delen av natten och kände mig hungrig. Därför var jag astrött på lördagen. Det blev i alla fall en liten shoppingtur till Frölunda Torg. Det har verkligen blivit fint där nu. Vi köpte en doppresent till Elias. Det blev två sagoböcker, en av H. C. Andersen och en av Elsa Beskow. På kvällen hyrde vi film och det blev en riktig chansning, en dansk film som hette ”Simon & Malou”. Tuva Novotny var med i filmen och hon pratade flytande danska. Det kändes lite skumt, men filmen var faktiskt oväntat bra.

Tuva Novotny - grym på danska!


Söndagen tillbringades i Gullbergsbro och jag förberedde lite inför nästa helgs tävling medan Ponta tränade. Jag gick också med ett träningsvarv och det blev ett klassiskt 25-varv.

tisdag 12 oktober 2010

KM

Vecka 33

Denna vecka började med att gå upp tidigt för att gå på akupunktur före jobbet. Ingen höjdare! Jag gillar verkligen inte att ha något inplanerat före jobbet, men det gick inte att få någon annan tid den här veckan. På måndagskvällen hade jag dessutom kiosken på minigolfen så det blev till att åka från ett jobb till ett annat. Hade i alla fall ”tur” med vädret för en gångs skull. Det ösregnade så vi fick gå hem redan kl 19!

På tisdagskvällen skulle vi ha kvällstävling på eb:n i Gullbergsbro. Jag hade inte hunnit träna på banorna utan hann bara gå igenom dem lite snabbt med Ponta innan tävlingen började. Därför hade jag inte väntat mig att gå så bra och det gjorde jag inte heller. Mina varv blev 31-27-28. Det gav i alla fall lite träning inför helgens KM.

På onsdagskvällen var det bio som stod på schemat. Jag, Louise och Annelie gick och såg ”Som hund och katt” i 3D och den var rätt så rolig. Det finns så många filmer jag skulle vilja se på bio, men det är ju inte så ofta man har tid nu längre. Det blir väl till att hyra dem sen när de kommer ut.

Den onda huvudpersonen i filmen "Som hund & katt"



På torsdagen skulle jag äta lunch med klassisarna Jenny och Elena, men det var bara Jenny som kunde. Det var i alla fall trevligt att träffa henne. Vi funderade lite på att ordna en middag med gänget från klassen snart. Det vore kul. Tyvärr har vi varit lite dåliga på att hålla kontakten sedan skolan slutade. Jenny och Elena är de enda som jag har träffat från klassen faktiskt.

Helgen gick helt och hållet åt till golfträning i Gullbergsbro. Vi var ett gäng som tränade ihop på lördagen. Tyvärr fick jag inte alls till det, bl a för den förbannade ”mosbrickan” som jag har jättesvårt för. Blir 3 eller 4 varje gång nästan. Mina varv blev 28, 29 och 31.



Hatbanan


På söndagen var det då dags för KM. Som enda dam i klubben var jag ju ensam i min klass och skulle automatiskt vinna. Det gjorde att jag kunde spela avslappnat och ta det som träning och nu verkade spelet falla på plats. Förutom ett dåligt varv gick jag bara gröna och mina varv blev: 24-24-30-24-23-22. Var riktigt nöjd med denna tävling! Mitt 22-varv var ju också årsbästa på den anläggningen.

Filt-DM

Vecka 32

Denna vecka mådde jag inte speciellt bra. Hade mycket besvär ifrån nacken och huvudvärk som följd. Jag jobbade ändå hela veckan vilket jag är stolt över! Har än så länge inte varit hemma från jobbet någon gång och det är ju bra i och med att jag har vikariat och vill göra ett gott intryck. Tror att arbetsgivaren tycker att närvaro är ganska viktigt. Jag var på akupunktur både måndag och torsdag. På fredagen lyxade jag till det med en massage på Aktiv Sjukgymnastik. Det kostade 290 kr för 35 minuters halvkroppsmassage och det var det verkligen värt. Det var en jättebra massör som verkligen kunde jobba loss i musklerna. Jag var väldigt stel till vänster i ryggen och det riktigt knastrade när hon masserade. Efteråt kändes det väldigt bra. Jag tror jag ska unna mig att gå på en sådan massage en gång i månaden.

På tisdagen var jag på Åbybadet och simmade. Tänkte att det skulle vara bra för nacken och det kändes väldigt bra att simma också. Simmade 1000 meter och det tog ungefär 40 minuter. Passade också på att basta. De hade gjort om lite på Åbybadet och bl a byggt en ny bastu på damernas. Körde även ett pass på gymmet den här veckan, på torsdagen. Om jag kan gymma en gång varje vecka och simma en gång måste ju det vara tillräckligt med motion så det ska jag sikta på.

Jag var också ute i Tuve och tränade två gånger denna vecka. Båda träningarna gick bra och jag gick 31 respektive 34 på ett filtvarv.

På lördagen skulle individuella DM gå av stapeln, men eftersom jag känt mig hängig hela veckan så hade jag inte anmält mig. Ponta skulle spela så jag följde med och tittade på i alla fall. Passade också på att inviga vår nya kamera, en Canon Ixus 130.
På söndagen var det min tur att tävla för då var det lag-DM. Laget bestod av mig, Ponta, Lorentz, Janne, Reine, Kari, Staffan och Tomas. Det var ganska tuffa väderförhållanden för första varvet var det så stekande varmt att det var rent olidligt ute på banan (finns nästan ingen skugga i Tuve) och andra varvet kom det rejäla regnskurar så det blev avbrott ett par gånger och väldigt blöta, tungspelade banor. Mitt första varv blev bra, 32. Det andra varvet blev 38, inte så bra men jag skyller på regnet och avbrotten. Då brukar det gå lite sämre. Totalt ett snitt på 35 vilket var okej. Tyvärr gick det inte så bra för vårt lag som helhet och vi lyckades inte erövra några medaljer detta DM. Vi kom 4:a av 7 lag.




Jag spelar klacken


Jag och Ponta före regnet

måndag 11 oktober 2010

Vecka 31

Vecka 31

Denna vecka började med huvudvärk och fortsatte med huvudvärk. Jag har fan nästan huvudvärk varenda dag. På onsdagen tyckte jag att det hade gått för långt och sökte återigen på vårdcentralen. Läkaren upplyste mig om att det var spänningshuvudvärk (som om jag inte visste det) och han tyckte att jag skulle gå till en sjukgymnast och få hjälp. Det ska jag ju nästa vecka när hon kommer tillbaka från semestern. Han tyckte också att jag kunde ta Paraflex och Voltaren vid behov. Tydligen kan jag ta dessa tabletter varenda dag så länge inte magen säger ifrån. Jag har ändå lite svårt att tro att det inte är skadligt att ta Voltaren varje dag. Dessutom hjälper inte tabletterna så mycket. Voltaren kapar den värsta huvudvärken, men jag blir aldrig smärtfri. Han sa också att det var viktigt att jag motionerade när jag har ett så stillasittande jobb. Ska försöka att träna på gym och om jag inte hinner/orkar så ska jag i alla fall gå en promenad efter jobbet. Får försöka tänka på detta. Jag vet inte vad jag hade hoppats att läkaren skulle säga, men jag kände mig i alla fall besviken. Men jag antar att jag får satsa på sjukgymnasten.

På kvällen kom lille Dumle på besök i ett par timmar eftersom Lolla fyllde år och skulle fira på Mañana. Det var bra för vi gick en långpromenad uppe på Safjället och det är mycket roligare när man har hundsällskap.

På torsdagen blev det bara en promenad på 3 km efter jobbet, men på fredagen orkade jag med att gå till gymmet.

Helgen blev en golfhelg med träning inför DM på Tuves filtbanor. Tycker det är så roligt att spela filt jämfört med eb. Träningen gick bra och mina varv blev 32-36-36-28.

måndag 27 september 2010

En jobbig vecka

Vecka 30

Vecka 30 blev en väldigt tung vecka med totalt 50 arbetstimmar om man räknar med jobbet på golfen. På måndagen var jag ute i Tuve och spelade kvällstävling på eb:n. Det gick dåligt för mig, 28-25-25 och jag kom sist i A-klassen. Sänkte mig i alla fall med 7 slag jämfört med förra tävlingen, men jag tror inte de banorna passar mig särskilt bra.

Jag och Ponta hade kiosken på minigolfen två dagar i rad, vilket var väldigt jobbigt. Egentligen skulle det inte ha varit så, men vi hade bytt en dag med Bosse eftersom han inte kunde då. Men jag kommer aldrig mer att gå med på att ha kiosken 2 dagar i rad om jag samtidigt jobbar heltid. Det var jättetufft. Dessutom var det ju semestertider och kanonväder båda dagarna så det var hur mycket som helst att göra och vi kom hem väldigt sent. På onsdagen var det försäljningsrekord för sommaren. Jag tror att vi fick in omkring 12.000 kr den kvällen. Inte illa!

På torsdagen var vi bortbjudna på middag hos Karin för Charlotta, Hanna och Elias var där. Det var gott och trevligt som vanligt. Jag har visst blivit Hannas idol den här sommaren för hon vill ”att Elin ska mata mig, läsa för mig, sitt bredvid mig, mm mm”. Det är gulligt, men jag var farligt nära att behöva torka en rumpa den här gången, men lyckades undvika det i sista stund! Känner mig inte riktigt redo för sådana saker än, men det blir väl skillnad när man får egna barn.

På fredagen var jag helt slut, men det blev ingen lugn hemmakväll som vi brukar ha på fredagarna för vi skulle till Putte och fira hans födelsedag. Det bjöds på tapas och tårta och spelades spel. Vi spelade 90-tals-TP i 3 olika lag och det hela drog ut väldigt på tiden. Till slut kände jag att vi var tvungna att åka hem och då låg mitt lag lika med pappas lag så vi tog en utslagsfråga och då vann de =(. Vi kom inte hem förrän omkring 1 på natten och då var jag jättetrött och hade väldigt ont i huvudet vilket jag även haft hela veckan.

På lördagen kom vi på att vi hade glömt kameran i Varberg så vi ringde till Putte, men kameran var inte där. Vi fattade inte vart den blivit av, men till slut kom vi fram till att den måste ha åkt ur bilen när vi lämnade av folk på natten när vi körde hem. Det är enda förklaringen jag kan komma på. Eftersom jag kände mig bra hängig på lördagen var vi hemma och slappade hela dagen, men på kvällen gick vi till Liseberg med Reine, Helén och Linn och tittade på Carl-Einar Häckners show. Vi träffade även Staffan på Liseberg så det blev en liten klubbkväll kan man säga. Carl-Einar var jätterolig i år och artisterna han hade med sig var också bra, men det bästa var publiknumret. Då skrattade man så man vek sig. Efter showen gick vi till en restaurang på Liseberg och åt middag.


På söndagen vaknade jag med den värsta huvudvärk man kan tänka sig. Det var nästan så jag funderade på att åka till Akuten, för ingenting hjälpte och jag hade så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Proppade i mig Voltaren och muskelavslappnande och försökte sova bort det och framåt kvällen lättade det lite i alla fall så jag och Ponta gick och köpte tröstgodis och spelade lite spel.

torsdag 23 september 2010

Dålig comeback efter semestern

Vecka 29

Tillbaka på jobbet igen! Första dagen började verkligen inte bra! Eftersom jag fått lite sämre dygnsrytm på semestern så låg jag och vred mig större delen av natten och sov bara ett par timmar. När jag hade legat vaken från 2 till 5 tänkte jag att det inte var någon idé att försöka sova utan steg upp för att gå till jobbet. Hade hört att man får flexa in 5:30 och då kunde jag ju i stället gå hem redan 14:15 idag. Men när jag kom fram till jobbet och skulle gå in i paviljongen så gick larmet! Usch, vilken panik jag fick. Jag stod i alla fall kvar och väntade tills vaktmästaren och en väktare kom. De stängde av larmet, men kunde konstigt nog inte koppla ifrån det. De trodde att det skulle kopplas ifrån automatiskt kl 6, så jag satte mig i korridoren och väntade. Som tur var så hade jag med mig en deckare som jag kunde läsa under tiden. Klockan 6 gjorde jag ett nytt försök att gå in, men larmet gick igen! Vaktmästaren kom dit och sa att han hade ringt till någon ansvarig som snart skulle komma och koppla ifrån larmet. Jag skulle bara vänta. Jag väntade och klockan började närma sig 7. Inte ett spår av någon ansvarig. Kl 7 kom min kollega Karin och jag sa att vi inte fick gå in för att larmet var på. Hon gick in i alla fall och då gick inget larm. Mycket konstigt! Som tur var så fick jag ändå betalt från 5:30 eftersom ingen hade berättat för mig om larmet. Det var snällt! Var sjukt trött hela dagen, men ändå åkte jag till Tuve på kvällen och spelade kvällstävling på eb:n. Det gick inte alls bra för mig. Varven blev 27-31-27 och jag kom sist i A-klassen.

På tisdagen hade jag kommit in i jobbrytmen igen och det hela flöt på mycket bättre. Efter jobbet gick jag och tränade på gymmet.

På onsdagen var det vansinnigt varmt. Ändå gick jag 16.000 steg denna dag vilket nog är personligt rekord. Jag var ute en långpromenad vid Härlanda tjärn med Lolla, Dumle och Humla på kvällen. Hundarna badade och det blev jag också sugen på, men hade inte med mig någon bikini.

På torsdagen blev det återigen eb-träning i Tuve. Tyckte jag behövde det efter måndagens flopp i tävlingen. Vi gick ett räknevarv och det blev 25. Har insett nu att banorna inte är så lätta som jag först tyckte.

Härlanda tjärn



På fredagen hade jag lovat att sitta hundvakt åt Dumle och Humla. Var lite orolig för förra gången Humla var här var hon väldigt jobbig, men då var det över natten så jag tänkte att det nog skulle gå bättre denna gång. Det gjorde det dock inte! Humlan gnällde oavbrutet från det att hon kom tills hon gick sent på kvällen. Enda gången hon slutade gnälla var när vi gick en promenad och när man kastade bollen till henne. Dumle däremot uppförde sig som en väluppfostrad pojke. Jag och Ponta hade hyrt 2 filmer och vi tittade på Wallander – Vittnet som var tyvärr visade sig vara en av de sämre Wallanderfilmerna.



Ett bottennapp


På lördagen blev det en heldag i Tuve med träning inför Tigerjakten. Vi gick 5 varv och mina resultat blev mycket bra: 25-24-25-21-21. Nu kändes det som om jag fått kläm på banorna igen. På kvällen kollade vi på den andra hyrfilmen, American Virgin, som var en typisk amerikans high school-film, d v s underhållande, men inte minnesvärd.


Lättsmält komedi


På söndagen skulle Tigerjakten gå av stapeln i Tuve. Tyvärr så spöregnade det på morgonen. Vi beslöt att flytta fram starten en halvtimme och då hade det lugnat sig något så vi gjorde ett försök att börja spela. När jag hade spelat 9 banor var det näst intill omöjligt att spela. Bollen bara kanade på allt vatten som låg på banorna trots ihärdigt skrapande så vi fick tyvärr bryta tävlingen och alla fick pengarna tillbaka. Lite surt efter att ha förberett sig till en tävling.

tisdag 21 september 2010

Andra och sista semesterveckan

Vecka 28

Denna vecka började med att vi gav oss iväg på ytterligare en tripp till Värmland. Vi åkte upp på måndagen och det var kanonväder. Vi solade, badade och grillade. Vattentemperaturen låg nu på stadiga 23°. Denna vecka var även Charlotta, Krister, Hanna och Elias där. Även Gunvors barnbarn Vettle var där så det var mycket folk. Det blev en härlig grill- och badkväll nere vid Yxeberget. På natten vaknade jag av det värsta åskväder jag någonsin varit med om. Hela huset lystes oavbrutet upp av blixtar och det dundrade och blixtrade om vartannat så åskvädret måste ha varit alldeles över oss. Senare fick jag höra att två hus hade brunnit ner i Årjäng och att en massa kor hade dött då blixten slagit ner i en hage.



Tisdagen och onsdagen blev lite kallare men ändå helt okej. Det var i alla fall tillräckligt varmt för att bada. På onsdagskvällen hade vi riktig räkfrossa tills det blev mygginvasion och vi fick gå in.



På torsdagen ösregnade det och blev strömavbrott och då tyckte vi det passade bra att åka hem. Började också känna mig förkyld så vi laddade upp med att hyra två filmer när vi kom hem. Det blev ”Sebbe” som var sådär och ”Det perfekta livet” som var jätterolig.

Jag mådde rent för jävligt både fredagen och lördagen och låg bara i sängen hela dagarna. Skulle ha gått på konsert med Winnerbäck och Laleh på lördagskvällen, men jag var för sjuk. Riktigt tråkigt att missa det =(

Mådde lite bättre på söndagen så då åkte vi ut till Tuve och tränade lite på eb-banorna. Det gick superbra för mig, gick 21-21 som också är banrekord på de banorna.

Första semesterveckan

Vecka 27

Den här dagen var det inte så fint väder så vi åkte in till Årjäng i stället. Jag och Ponta var sugna på något gott så vi köpte ingredienser och bakade denna goda tårta.




På tisdagen var det fint väder på förmiddagen så då var vi nere och badade lite i Lelången, men sen började det ösregna och då bestämde vi oss för att åka hem.



På onsdagen gjorde jag debut på gymmet som hör till Mölndals Sjukhus. Det var ganska litet och nedgånget men det kostar bara 200 kr/år att träna där, så det är ju bättre än inget. På kvällen var det visning på ett radhus i Rävekärr som vi hade spanat in och som vi VERKLIGEN ville ha. Huset visade sig vara lika fint som på bilderna, vartenda rum var nyrenoverat. Tyvärr var det hur mycket folk som helst på visningen så vi förstod att det skulle bli dyrt.

På torsdagen var jag och Ponta på bio och såg ”Kommissarie Späck”. Den var faktiskt ganska rolig och rätt så sjuk. På kvällen hade vi tänkt gå på Carl-Einar Häckner på Liseberg men eftersom det spöregnade fick det bli en filmkväll i stället. Vi hyrde ”Allt för min syster” med Cameron Diaz och det var en jättebra film, men väldigt sorglig. Budgivningen på huset startade på torsdagen och vi var ett gäng som bjöd, 4-5 stycken tror jag.

På fredagen var vädret bra igen och vi åkte ut till Tuve för att träna lite på deras filtbanor. Vi hann träna alla banor, men när vi tänkte börja gå varv kom det så mycket allmänhet att vi fick ge oss. Vi åkte i stället till Gullbergsbro en sväng och jag tränade lite filt där också. På eftermiddagen var jag på gymmet och körde ett pass och på kvällen blev det film igen, denna gång hade Pontus fått sin vilja fram och hyrt Göta kanal 3 som var skitdålig. Budgivningen på huset höll på för fullt denna dag och vi hade lagt vårt maxbud när vi blev överbjudna med 10.000. Med lite hjälp från Pontus mamma kunde vi lägga ytterligare ett bud och vi var då högst. Dessvärre visade det sig att vi inte fick köpa huset i alla fall eftersom köparen ville ha en jättesnabb affär med kontraktskrivning redan på söndagen och det kunde inte vi. Det kändes som om mäklaren inte ens hade framfört vårt bud till säljaren så vi ringde själva upp säljaren på lördagen men denne ville inte prata med oss över huvud taget. Skumt!

På lördagen var vi återigen ute i Tuve, men tränade denna gång EB. Dessa banor hade jag aldrig tränat på innan men de var inte så svåra. På kvällen var vi på middag hos Karin och även Charlotta, Krister, Hanna och lille Elias var där.



På söndagen bar det av till Varberg för att hälsa på familjen och även mormor som var där på besök. Det blev en trevlig kväll med grillning.


Tre generationer

söndag 5 september 2010

Semestern börjar

Min sista arbetsvecka innan semestern flöt på bra. Jag var även på akupunktur 2 gånger denna vecka och tränade lite grann på min motionscykel hemma. På torsdagen skulle jag prova en ny frisör här i Mölndal. Jag hade fått en felaktig vägbeskrivning dit så jag kom ganska mycket för sent, men det gick bra ändå. Klippte mig och gjorde ljusa slingor. På fredagen gick jag hem lite tidigare eftersom vi skulle åka till Värmland och ville slippa den värsta trafiken. Trots att vi kom iväg tidigt var det ganska mycket trafik och vi blev sittandes i bilkö tills efter Tingstadtunneln.



På lördagen var det väldigt fint väder och det blev en härlig dag med bad i Lelången (22°C) och sedan grillning på Yxeberget på kvällen.




På söndagen var det kasst väder på förmiddagen så jag och Ponta tog en tripp till Töcksfors och gick i affärer. Jag fyndade ett par byxor på Vero Moda för endast 150 kr och köpte också ett par nya svarta ballerinaskor för 250 kr. När vi kom hem ifrån Töcksfors hade det blivit fint väder igen så det blev lite sol och bad även denna dag.

fredag 3 september 2010

Beck - Levande begravd

Detta blev en kort vecka som inte var särskilt tung på jobbet. Jag fick gå på ett par möten och på torsdagen bjöd de på tårta eftersom det snart var midsommar. Lunchade även med Jenny och Elena på torsdagen. Det är kul att vi kan hålla kontakten lite nu när vi inte träffas i skolan längre. Skulle gärna träffa de andra klassisarna också snart. Får hoppas att det blir någon after work snart.

På måndagen var jag hos sjukgymnasten och fick akupunktur och på tisdagen var jag ute och sprang en runda.


På torsdagen var jag och Ponta på bio och såg ”Beck – levande begravd”. Det var nog den läskigaste av alla Beckfilmerna och jag hoppade till och skrek på bion på 2 gånger.


En skäggig Gunvald Larsson


På midsommarafton blev det träning i Askim hela dagen för att förbereda sig för midsommartävlingen. Vi gick 3 varv och resultaten blev 38-33-32. På kvällen var det midsommarfirande i Askim, men vi hade ju varit där hela dagen så vi åkte hem och åt jordgubbar i stället.

På lördagen började midsommartävlingen. Innan tävlingen hann jag gå ett träningsvarv som blev 29. Jag gick in i tävlingen med bra självförtroende. Vi var bara 3 damer som var med; jag, Linda och Tuula från Växjö. Jag började starkt med ett 27-varv och skaffade mig en ganska stor ledning. Det andra varvet blev också ganska bra, 32. Efter tävlingen gick vi ytterligare ett träningsvarv och det blev 29. Det hela kändes väldigt bra.

På söndagen fortsatte tävlingen. Jag inledde med ett 31-varv. Nu ledde jag tävlingen med 13 slag före Tuula och kände att det var avgjort. Men nästa varv hände allt som inte fick hända! Fick en mardrömsstart 2-5-2-3-2-2-3. 5 väck efter långgolfen kändes inte bra och jag fick inte en enda spik (inte ens muren) förrän på bana 18. Det blev 40 och jag tappade hela 9 slag på detta varv. Nu hade jag ”bara” 4 slag inför sista varvet och dessutom kasst självförtroende. Som tur var hittade jag spelet igen och avslutade med ett 31-varv och vann med 7 slag totalt. Fick lite prispengar och jag och Ponta åkte till Amazing Thai och åt en god segermiddag.



söndag 29 augusti 2010

Vecka 24

På måndagen mådde jag fortfarande dåligt efter helgens magattacker. Jag hade dock mycket att göra så det var bara att släpa sig till jobbet. På lunchen var jag, Ponta och pappa på ett möte på Nordea och försökte få lånelöfte vilket vi fick! På kvällen var det visning på ett hus i Kikås som vi hade spanat in. Huset var ett litet suteränghus på cirka 80 kvadrat, ganska lagom stort för oss. Huset var inte superfint inuti, men helt okej, så vi bestämde oss för att vara med och bjuda på det.

På fredagen var det dags för min första after work med läkarsekreterarna. Vi gick till Bryggeriet och satt på deras uteservering för det var soligt och fint. Jag åt en väldigt god skaldjurssallad och tog ett par öl. Det var trevligt att göra något utanför jobbet, men fredagar är inte min piggaste dag så det blev ganska tidig hemgång. På kvällen drog budgivningen äntligen igång. Det visade sig att det stod mellan oss och ett äldre par. Vi bjöd lite om varandra och det hela fick fortsätta på lördagen.


På lördagen blev det en tripp till Ullared. Även Linda, Lars, Jonas, Anton och Jenny var på Ullared och handlade denna dag så vi sammanstrålade och tog en fika ihop. Det pågick inspelningar till programmet om Ullared så det finns en viss möjlighet att man kom med på ett hörn. Får väl kolla in det programmet till hösten. Jag och Ponta hittade mycket bra i Ullared, men när vi satt och fikade så var det någon som råkade ta våran vagn! Åh, så irriterande! Vi gick till receptionen och anmälde vagnen försvunnen för nu har de infört nummer på alla vagnar. Vi väntade ett tag, men skulle just gå och hämta en ny vagn och börja om när Lars ringde och meddelade att han hade hittat vagnen. Det var nog någon som hade tagit fel och sedan bara lämnat vagnen någonstans. Skönt att vi fick tillbaka den i alla fall. Efter Ullared åkte vi förbi mor och far och tog en fika där. Budgivningen fortlöpte under lördagen men blev inte klar nu heller.

På söndagen åkte jag och Ponta ut till Askim och tränade lite på betongbanorna. På eftermiddagen kom mamma och pappa på besök och vi tog en tur till Liseberg för att gå på Evert Taubemuséet. Efteråt gick vi till Picasso och åt tapas. Mycket gott!

onsdag 25 augusti 2010

Vecka 23

Min andra arbetsvecka rullade på utan större problem. På måndagen var jag hos sjukgymnasten och fick akupunktur och även på torsdagen. Man måste gå 2 ggr/vecka i början för att få effekt. Det är lite jobbigt att det tar så mycket tid ifrån arbetet som jag måste jobba in någon annan gång, men det får det vara värt.

På tisdagen var jag på styrelsemöte i Gullbergsbro.

På onsdagen var jag i stan i fikade med Lolla och Annelie. Vi provade ett nytt café som jag har glömt bort vad det heter, men det var lite mysigt och hade änglar överallt.


På torsdagen träffade jag mina f d klasskompisar Jenny och Elena som också jobbar på Mölndals Sjukhus, men på Reumatologen. Vi gick och tog en lunch i restaurangen för på torsdagar har de alltid soppa och efterrätt. Väldigt gott! Blev lämnad ensam hemma för Ponta skulle iväg på seriespel i Karlstad.

På fredagen kände jag mig ovanligt pigg efter jobbet och gav mig ut på en joggingrunda, 3 km. Natten blev tyvärr ett helvete för jag sov typ bara 1 timme på hela natten och hade jätteont i magen.

På lördagen skulle jag ha åkt iväg och tränat i Uddevalla med laget, men hade fortfarande ont i magen och var alldeles matt efter en sömnlös natt så jag fick ringa återbud. Tänkte att jag kunde följa med på söndagen och kanske vara coach och inhoppare eftersom jag inte hade tränat. Tyvärr så satt magkrämporna i hela helgen och även lördag natt blev sömnlös. Var helt färdig på söndagen så jag fick stanna hemma. Kändes verkligen inte kul att ”svika” laget, speciellt som det gick rätt dåligt för dem, men vad skulle jag göra? Var riktigt tråkigt att vara själv hemma hela helgen också när jag mådde dåligt. Det var skönt när Ponta kom hem på kvällen.

torsdag 19 augusti 2010

Vecka 22

Eftersom jag inte skulle börja jobba förrän 1 juni hade jag en ledig dag kvar på måndagen den här veckan. Jag skulle då passa på och börja hos sjukgymnasten som ska hjälpa mig att bli av med min huvudvärk. Jag fick akupunktur som jag har fått förut mot huvudvärken och det kändes bra. På kvällen hade Ponta kiosken på minigolfen så jag var där och hjälpte honom eller rättare sagt höll honom sällskap.

På tisdagen skulle jag börja jobba på Ortopeden. Tyvärr hade jag dålig dygnsrytm och var spänd inför jobbet så jag låg vaken i stort sett hela natten. Ingen bra start på det nya jobbet, men det var bara att pallra sig dit. Mina arbetstider är från 7.30 till 16.15 men jag får flexa 2 timmar åt varje håll vilket är kanonbra! Jag blev i alla fall emottagen med öppna armar av de andra läkarsekreterarna så det var härligt att komma tillbaka! Jag fick sitta i den gamla paviljongen där jag varit mest under min praktiktid så det kändes bra. Fick börja med att vikariera för Kerstin i ett par veckor och ha hand om hennes läkare och det var en bra start för hon har två jättebra läkare. Det blev ändå en ganska tung arbetsdag eftersom jag var så trött.

På onsdagen var jag mer utvilad och kunde jobba på utan problem. Fick dock fråga de andra läkarsekreterarna ganska mycket om hjälp, men det är ju inte så konstigt. På kvällen hade jag kiosken på golfen.

På torsdagen fick jag gå och fotografera mig för att få behörighetskort på jobbet. För en gångs skull blev kortet hyfsat bra och likt mig så det var jag nöjd med. Efter jobbet var jag på akupunktur och sedan var jag också ute och sprang en runda på 3 km. Tror det är viktigt att jag rör mig mycket nu på kvällarna när jag har ett så stillasittande jobb.

På fredagen jobbade jag och sedan blev det en cykeltur på kvällen.

På lördagen skulle jag träffa en kompis från Varberg, Sussi, som jag inte sett på ett par år. Hon och hennes kompis Sandra var i stan över helgen och vi passade på att träffas och spela lite minigolf i Gullbergsbro. Det var riktigt kul att träffa Sussi igen, vi har alltid så roligt när vi ses. På kvällen var jag på Liseberg.



På söndagen åkte jag, Ponta, Kari och Lorentz upp till Uddevalla för att träna lite på deras EB-banor inför seriespelet. Jag har aldrig gillat den anläggningen. Tyckte banorna var äckligt svåra, men första varvet vi gick fick jag ändå till ett 24-varv. Men det var nog bara tur för nästa varv gick jag 30. När vi kom hem från Uddevalla var vi skithungriga så jag och Ponta bestämde oss för att gå ut och äta. Vi provade en grekisk restaurang i Mölndal som heter Sokrates Taverna och det visade sig att de hade jättegod mat som inte var speciellt dyr. Åt souvlaki-grillspett med tsatsiki. Mums!

tisdag 3 augusti 2010

Examen

Vecka 20

På måndagen samlades vi i skolan för lite gemensamt fika och betygssamtal. Tyvärr så hade Emmy rest hem till Blekinge och jag fick ensam ta emot kritiken på examensarbetet. Vi fick ändå bättre kritik än vad jag hade väntat mig. Fick G på själva arbetet, men VG i utredningsmetodik så det var en positiv överraskning. Jag fick även reda på mina betyg i Hälso- och sjukvårdsadministration (G), Organisation och ledarskap (VG) och Ekonomi (VG) och det var precis vad jag hade väntat mig. Efter betygssamtalen var jag tvungen att rätta småfel i examensarbetet och göra en PDF-fil till skolan. Sen plastade jag in 2 nya ex till mig och Emmy. Det kan ju vara kul att ha ett felfritt ex om man vill visa det för någon. Städade ur mitt skåp och blev lite sentimental. Jag kommer nog att sakna skolan. Tyvärr hade vaktmästaren gått hem när jag var klar så jag kunde inte lämna tillbaka nyckeln.



Resten av veckan hade jag ledigt vilket var väldigt skönt. På tisdagen var Tårtmagen och Gunvor på besök och vi träffades och lunchade på IKEA. De hade varit i Tyskland och jag fick lite vin som jag kunde ha till mitt examenskalas. På kvällen skulle jag och Ponta se på en bostadsrätt i Eklanda. Det var ett fristående hus på 100 kvadrat. Huset var väldigt fint inuti, men vi visste redan på förhand att vi inte ville ha det. Bostadsrätterna skulle friköpas så småningom och då skulle den bli för dyr för oss. Jag vet inte varför vi gick dit egentligen, men det var ju lite intressant att se hur en visning går till.

På onsdagen blev det lite filtträning i Gullbergsbro och jag gick ett varv på 34. Nu efter tävlingen var klacken plötsligt inte svår längre!

På torsdagen fick jag gå upp tidigt och gå till vårdcentralen. Jag har bytt till en vårdcentral som ligger på Jungfruplatsen och är privat. Det verkar gå fortare att få en tid där. Jag har haft så himla mycket huvudvärk den senaste tiden och inga värktabletter tycks hjälpa. Läkaren sa att det var spänningshuvudvärk som berodde på att jag var superspänd i nacken. Jag fick muskelrelaxerande tabletter och en remiss till sjukgymnast. På kvällen var det min och Pontas tur att stå i kiosken på golfen. Det var första kioskpasset i år och det var inte lika tråkigt att stå i kiosken nu när vi har flyttat upp till klubbstugan.

På fredagen var det dags för min stora dag, examensdagen! Vi började kl 10 på morgonen me champagnefrukost hemma hos Anna M på Hisingen i värsta studentanda. Efter att ha tillbringat ett par timmar på hennes veranda gick vi ner till hamnen och åkte med Älvsnabben till Packhusplatsen.




Så var det dags för avslutningslunch inne på Kajskjul 8.


Det stod att det skulle vara tapas, men lunchen var rätt så torftig och det fanns knappt tillräckligt med mat för att alla skulle bli mätta! Man fick ett glas champagne, men ingenting till maten. Till dessert fick man en kopp kaffe och en pytteliten chokladbit. Det var allt! Jag hade faktiskt väntat mig något lyxigare. Underhållningen var dock bra, det var komikern Jan Bylund som verkligen var skitrolig! När det blev dags att dela ut stipendier satt jag på nålar. Trodde nog att jag med endast 3 G och resten VG skulle ligga bra till för att få ett stipendium för gott studieresultat, men icke! De delade ut massor med stipendier för de som gjort bra exjobb, men bara 2 för goda studieresultat och då var det till de 2 som hade bättre än mig =(. Blev ruskigt besviken för jag hade nästan räknat med att få ett. Tycker de borde delat ut mer för studieresultat än för exjobb eftersom exjobbet bara var på 4 veckor och man har ju gjort en bättre prestation om man har genomgående bra resultat på kurserna. Åh, jag blir förbannad när jag tänker på det även så här långt efteråt!





Efter Kajskjul 8 gick cirka halva klassen vidare till Chez l’ami. Det var en trevlig uteservering där jag aldrig hade varit innan och där träffade vi Ingvar Oldsberg! Satt där en stund och jag provade en ny öl som var väldigt god, Sol.




Efter det gick vi vidare till Excet och åt lite buffémat. Därefter var vi ett tiotal som fortsatte till Bryggeriet där vi lekte en lek som hette 13 och som jag var grym på! Efter att ha blivit utkörda från Bryggeriet av en otrevlig servitris skulle några gå vidare till Sticky Fingers, men vid det laget hade jag fått en sprängande huvudvärk så jag beslöt att åka till golfen där Ponta var så att jag fick skjuts hem.

Lördagen blev en rätt lugn dag. Jag och Ponta åkte till Gullbergsbro och grillade med Lars och Linda på eftermiddagen. Kvällen gick åt till att förbereda för examenskalaset.

På söndagen höll vi kalas hemma för min familj, Karin, Lolla, Johan, Annelie och Dumle.


Vi hade gjort festfat med kallskuren mat och även jordgubbstårta.


Måste säga att allt var väldigt gott! Det blev en trevlig eftermiddag och jag fick många fina presenter, bl a en klocka, smycken och presentkort.